ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ από όλο τον κόσμο

altΛογοτεχνικοί διαγωνισμοί από όλο τον κόσμο, για όλη τη χρονιά, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Δεκέμβριο. Διαγωνισμοί για όλα τα είδη γραφής, δωρέαν διαγωνισμοί & διαγωνισμοί ανοιχτοί όλο το χρόνο - MONO ΣΤΟ EYELANDS!


**

**
The Eric Hoffer Award - Ιανουάριος και Μάρτιος

Αφιερωμένος στη μνήμη του φιλόσοφου Έρικ Χόφερ, είναι ένας από τους πιο αξιόλογους διαγωνισμούς με δύο τμήματα: ένα για σύντομα διηγήματα που λήγει τον Ιανουάριο και ένα για βιβλία που έχουν ήδη εκδοθεί και λήγει τον Μάρτιο. Υπάρχει βέβαια πολύ ακριβή συνδρομή (55 δολάρια) αλλά το βραβείο, ειδικά για το βιβλίο είναι 2.000 λίρες ενώ προσφέρει παρουσίαση και προβολή του από το US Review of Books.
Περισσότερα εδώ: http://www.hofferaward.com
*
Romantic Flash Fiction Writing Competition – 14 Φεβρουαρίου

Ένας διαγωνισμός που λήγει τέτοια ημερομηνία, τι άλλο θα θέλει από ρομαντικές ιστορίες; Σύντομες πάντως είναι οι ιστορίες, αν και αφήνουν ελεύθερο το όριο των λέξεων –αυτό δεν το έχω ξαναδεί- μικρή είναι και η συνδρομή, 2 λίρες, εντάξει και τα βραβεία δεν σε κάνουν πλούσιο (100, 75, 50 λίρες). Για ρομαντικούς συγγραφείς είναι ό,τι πρέπει.   
http://creativecompetitor.com/
**
Literary Juice Flash Fiction Contest – 15 Φεβρουαρίου

Εδώ υπάρχει όριο, και είναι 700 λέξεις. Δεν υπάρχει περιορισμός στο είδος και δεν θέλουν κομμάτι από μυθιστόρημα. Πέντε δολάρια η συνδρομή, 200 το βραβείο στον πρώτο-η και 50 στους φιναλίστ. Υπάρχει όμως και δημοσίευση Literary Juice.
http://www.literaryjuice.com
http://www.literaryjuice.com/#/contests/4569342988
**
Next Generation Indie Book Awards – 22 Φεβρουαρίου
Τα βραβεία Next Generation Indie Book ανοίγουν τις πύλες τους για να υποδεχτούν συγγραφείς (και εκδότες) κάθε είδους, αρκεί να έχουν εκδώσει ένα βιβλίο στη διάρκεια του 2013 ή του 14. Ναι, αλλά για να συμμετέχεις πρέπει να δώσεις 75 δολάρια. Προφανώς απευθύνεται κυρίως σε εκδότες, δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος ανεξάρτητος συγγραφέας εύκολα να το τολμήσει. Από κατηγορίες πάντως έχουν σχεδόν τα πάντα. Όποιος θέλει λεπτομέρειες μπορεί να τις βρει εδώ.
http://www.indiebookawards.com/index.php
http://www.indiebookawards.com/entryguidelines.php

*
Frank O’ Connor award - Μάρτιος

Βραβείο για βιβλία με συλλογή διηγημάτων, που έχουν εκδοθεί, δεν έχει σημασία αν τα έχετε εκδώσει οι ίδιοι ή κάποιος εκδοτικός οίκος από τον Ιούλιο της περασμένης χρονιάς μέχρι τον Ιούλιο αυτής που διανύουμε. Μέσα στα βραβεία –αλλά και τις υποχρεώσεις του νικητή είναι να παραστεί και να διαβάσει απόσπασμα από το βιβλίο του στο φεστιβάλ της ιρλανδέζικης πόλης Κορκ, που γίνεται κάθε Σεπτέμβριο. Βέβαια, η συμμετοχή, που κατά τα άλλα είναι δωρεάν, προϋποθέτει να έχει τυπωθεί το βιβλίο σας στα αγγλικά. Αλλά αν δεν προλαβαίνετε εφέτος μπορείτε να το έχετε υπόψη σας για επόμενες χρονιές.
http://www.frankoconnor-shortstory-award.net/
*
World’s Best Short-Short Story Contest – 25 Μαρτίου

Διαγωνισμός σύντομου διηγήματος (μέχρι 500 λέξεις) και με συνδρομή 16 δολαρίων. Κάπως υπερβολικός ο τίτλος αλλά μπορούμε να τους συγχωρήσουμε, αφού μάλιστα ο νικητής –τρια θα κερδίσει 500 δολάρια και θα δει το έργο του να δημοσιεύεται την άνοιξη του 2016…
http://southeastreview.org/contests.html
**
The Southeast Review’s Gearhart Poetry Contest - 25 Μαρτίου

Τρία ποιήματα (το πολύ) ή δέκα σελίδες (ανώτατο όριο) με ποίηση περιμένει αυτός ο διαγωνισμός. Περιμένει και μια συνδρομή 16 δολαρίων είναι η αλήθεια. Και υπόσχεται στον πρώτο νικητή 500 δολάρια και δημοσίευση.
http://southeastreview.org/contests.html
**
Bath Novel Award - 31 Μαρτίου
Αν θέλετε να δώσετε μια ευκαιρία για διεθνή καριέρα στο μυθιστόρημά σας, μπορείτε να διεκδικήσετε το βραβείο αυτό, που αντιστοιχεί σε 1.000 λίρες για τον πρώτο νικητή. Βέβαια κανείς δεν εγγυάται ότι θα κυκλοφορήσει αλλά όπως και να είναι, διάκριση υπάρχει, λίρες θα πάρετε… Γιατί όχι; Η συνέχεια μπορεί να είναι ιδανική για το έργο σας. Προς το παρόν πάντως πρέπει να στείλετε μια σύνοψη, μέχρι 5.000 λέξεις και 20 λίρες συνδρομή για τη συμμετοχή σας.
bathnovelaward.co.uk/‎
**
Far Horizons Award for Short Fiction - 30 Απριλίου

Διαγωνισμός διηγήματος από τον Καναδά και το περιοδικό ‘’The Malahat Review’’. Απευθύνεται σε συγγραφείς από όλο τον κόσμο. Με όριο λέξεων τις 3.500, συνδρομή 35 δολάρια. Τα καλύτερα διηγήματα θα δημοσιευθούν, με διάφορους τρόπους, έντυπους και ηλεκτρονικούς, αλλά 35 δολάρια, δεν είναι λίγα…
http://www.malahatreview.ca/contests/ ... orizons_fiction/info.html  
**
The Kennedy Center: New Visions / New Voices: - Μάιος

Ο διαγωνισμός αυτός εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα που έχει σκοπό να αναδείξει νέες φωνές στο χώρο της συγγραφής του θεάτρου και έχει βοηθήσει εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια, στην ανάπτυξη θεατρικών έργων και φυσικά στο ανέβασμά τους από διάφορα θέατρα στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε άλλες χώρες.  Εδώ όμως υπάρχει ένας περιορισμός. Το έργο πρέπει να υποβληθεί από επαγγελματικό θίασο.
Μπορείτε να αναζητήσετε σχετικά άρθρα εδώ: TYA Today about New Visions/New Voices 2002 and 2006 και πληροφορίες για το διαγωνισμό εδώ:
www.kennedy-center.org/education/nvnv.html
**
Bridport Prize – 31 Μαΐου

Πολύ σημαντικός διαγωνισμός για διήγημα, σύντομο διήγημα και ποίηση, που έκλεισε πέρυσι εφέτος 40 χρόνια! Τα όρια είναι 500 λέξεις για το σύντομο διήγημα και 5.000 λέξεις για το διήγημα. Για τα ποιήματα το όριο είναι 42 στίχοι. Η συνδρομή δεν είναι μεγάλη: 6, 7, 8 λίρες. Το συνολικό ύψος των βραβείων φτάνει τις 15.000 λίρες. Δείτε εδώ τις λεπτομέρειες.
http://www.bridportprize.org.uk
**
Wirral Festival of Firsts, Open Poetry Competition – 1 Ιουνίου

Ποιητικός διαγωνισμός που έχει και το επιπλέον κίνητρο για τους νικητές τη συμμετοχή στο σχετικό φεστιβάλ. Η συμμετοχή για ένα ποίημα είναι μικρή, 3 λίρες, το ίδιο μικρά βέβαια και τα βραβεία:  200, 75 και 25 λίρες αντίστοιχα για τους τρεις πρώτους.
Δείτε περισσότερα εδώ:
http://www.festivaloffirsts.com/#/poetry-comp/4573243239
**

Segora Writing Competition – 8 Ιουνίου

Να κι ένας γαλλικός διαγωνισμός. Καιρό είχαμε να γράψουμε κάτι για μη αγγλόφωνη χώρα. Αλλά η γλώσσα των κειμένων παραμένει αγγλική. Θέλουν διηγήματα από 1500 μέχρι 3000 λέξεις, ποιήματα μέχρι 40 στίχους και βινιέτες μέχρι 300 λέξεις. Τα βραβεία είναι μικρά (150 λίρες το μεγαλύτερο) η συνδρομή 5,5 λίρες και αν θέλετε να δείτε τι ακριβώς εννοούν όταν λένε βινιέτα, δείτε εδώ:
http://www.poetryproseandplays.co.uk/competitions/competitions_index.html

**
The CPR Editors Prize – 30 Ιουνίου

Γνωστό βραβείο ποίησης από τον εκδοτικό οίκο Cider Press Review. Δίνουν λοιπόν  1000 δολάρια βραβείο και έκδοση και 20 αντίτυπα του βιβλίου (καμιά φορά αυτό έχει σημασία) για μια ποιητική συλλογή που θα έχει όμως εκδόσιμο μέγεθος, θα είναι δηλαδή τόσες σελίδες ώστε να μπορεί να βγει ένα βιβλίο από αυτήν. Πόσες είναι αυτές; Από 48 μέχρι 80. Όσο για τη συνδρομή, είναι 25 δολάρια.
http://ciderpressreview.com
**

The Cowley Literary Award - Short Story Competition – 30 Ιουνίου

Κλασικός διεθνής διαγωνισμός διηγήματος που θέλει να συνδυάσει πεζογραφία και δοκίμιο. Έχει όριο λέξεων τις 4.000, έχει σημαντικά χρηματικά βραβεία, θέλει και 20 δολάρια όμως για τη συμμετοχή.
http://www.australianartsales.com.au


**
Shoreline Scripts Screenwriting Competition – 30 Ιουνίου

Διαγωνισμός σεναρίου με δύο κατηγορίες: Feature Script (για ταινία μεγάλου μήκους) και Short Script –αυτό το καταλαβαίνετε.  Στην πρώτη κατηγορία θέλουν από 80 μέχρι 120 σελίδες ενώ στη δεύτερη από 3 μέχρι 20. Τα βραβεία είναι αρκετά μεγάλα, ενώ υπάρχει και η προοπτική να υπάρξει βοήθεια για να βρεθεί χρηματοδότηση για ταινία, αλλά και η συνδρομή δεν είναι μικρή: 20 λίρες αν στείλεις το σενάριο μέχρι την 1η Ιουνίου, αλλιώς 25. Αξίζει τον κόπο; Εσείς θα το αποφασίσετε.
http://www.shorelinescripts.com/

**
H.G.Wells Short Story Competition – 14 Ιουλίου

Ετήσιος διαγωνισμός αφιερωμένος στη μνήμη του μεγάλου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας και ζητάει ιστορίες ανάμεσα στις 1500 και 5000 λέξεις. Αν είσαι κάτω από 26 δεν υπάρχει συνδρομή, είναι δωρεάν. Όσοι δεν είναι θα πρέπει να πληρώσουν 10 λίρες. Εντάξει, δεν είναι πολλά. Τα βραβεία είναι καλά, υπάρχει κι ένα φεστιβάλ από πίσω, και υπάρχει και η προοπτική της έκδοσης σε ανθολογία. Το ωραίο είναι ότι τα βραβεία για την κατηγορία κάτω των 19 είναι μεγαλύτερα από τις άλλες. http://www.hgwellsfestival.co.uk/index.html
**
Tom Howard/Margaret Reid Poetry Contest – 30 Σεπτεμβρίου
Γνωστός και πολυδιαφημισμένος διαδικτυακά αυτός ο διαγωνισμός, έχει την άνεση, καθώς συμπληρώνει 11 χρόνια και έχει πάρα πολλές συμμετοχές να δίνει βραβεία αξίας 5000 δολαρίων συνολικά, και 2.000 περίπου για το καλύτερο ποίημα μόνο. Η συμμετοχή κοστίζει 8 δολάρια για κάθε 25 στίχους λέει που στέλνετε. Κάπως υπερβολική τη βρίσκω αυτή τη συμμετοχή με το κομμάτι αλλά… κανείς δεν μας υποχρεώνει να στείλουμε κάτι αν δεν μας αρέσουν οι όροι του διαγωνισμού
http://winningwriters.com/contests/tompoetry/tp_guidelines.php#.UZFmDUrJiz
**
International Radio Playwriting Competition - Οκτώβριος 2015
Θεατρικός διαγωνισμός του BBC για συγγραφείς από όλο τον κόσμο που πρέπει να στείλουν ένα έργο διαρκείας 53 λεπτών που να μπορεί να ακουστεί από το ραδιόφωνο. Ο διαγωνισμός που συμπλήρωσε ήδη 25 χρόνια ανοίγει κάθε Οκτώβρη και λήγει τον Ιανουάριο. Και φυσικά μοιάζει να είναι νωρίς τώρα που κάνουμε την προαναγγελία αλλά για να γράψεις ένα θεατρικό έργο χρειάζεται χρόνος… Όταν πλησιάσει ο καιρός θα μπορείτε να δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες:
http://www.bbc.co.uk/programmes/profiles/1DM9W7gGSVkjsg38mJHrzpm/rules-and-how-to-enter

*
Southport Writers’ Circle International Short Story Competition – 31 Οκτωβρίου

Ο κύκλος των Συγγραφέων του Σάουθπορτ σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό διηγήματος που διοργανώνει, με όριο λέξεων τις 2000 και χωρίς περιορισμό στο θέμα. Κριτής θα είναι ο συγγραφέας και ηθοποιός Μάρτιν Κόνλον. Μικρή συνδρομή, 3 λίρες, μικρά σχετικά και τα βραβεία, 150, 75, 25 λίρες αλλά ίσως αξίζει τον κόπο. www.swconline.co.uk/‎
**         

Benjamin Franklin House Literary Prize – 31 Οκτωβρίου

Διαγωνισμός για πεζό και δοκίμιο, με κείμενα ανάμεσα στις 1.000 και 1.500 λέξεις, για νέους συγγραφείς όμως, μεταξύ 18 και 25 ετών. Τα βραβεία είναι 750 για τον πρώτο και 500 για τον δεύτερο νικητή, ενώ τα κείμενα θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της Telegraph. Η συμμετοχή είναι δωρεάν!
www.benjaminfranklinhouse.org/    

**         

Novel Opening Chapter & Synopsis Competition – 31 Οκτωβρίου

Αυτός ο διαγωνισμός δεν είναι για διηγήματα αλλά για μυθιστορήματα –στην πραγματικότητα μπορείτε να συμμετάσχετε με το εισαγωγικό κεφάλαιο του μυθιστορήματός σας.  Το όριο είναι 3.000 λέξεις. Φυσικά χρειάζεται και η απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις σύνοψη. Τα βραβεία είναι 500 λίρες για τον πρώτο, 200 για τον δεύτερο, ενώ η συμμετοχή κοστίζει 10 λίρες.  
http://www.flash500.com/index_files/novel.html


**
Fish Short Story Prize – 30 Νοεμβρίου

Διεθνής διαγωνισμός από τους πιο έγκυρους. Στέλνετε ένα διήγημα, με όριο λέξεων τις 5.000 και μπορεί να είστε ένας από τους 10 φιναλίστ που θα δουν την ιστορία τους να τυπώνεται σε βιβλίο. Επιπλέον υπάρχουν και χρηματικά βραβεία πολύ σημαντικά: 3000 λίρες για το πρώτο βραβείο (οι 1000 από αυτές είναι για το ταξίδι στο Φεστιβάλ του Κορκ, αλλά και πάλι δεν είναι λίγα)
Δύο ακόμη βραβεία, από 300 λίρες το καθένα. Η συνδρομή είναι 20 ευρώ.
http://www.fishpublishing.com/

**

Atlantis Short Story Competition - 30 Νοεμβρίου

Διηγήματα μέχρι 2500 λέξεις και βραβεία σχετικά μικρά, 300, 100, 50 δολάρια για τους τρεις πρώτους -και online δημοσίευση. Η συνδρομή είναι 10 δολάρια. Πάντως προσφέρουν και ένα σχόλιο για κάθε ιστορία που συμμετέχει. Αρκεί να πληρώσεις λίγο περισσότερα. Το θέμα είναι ανοιχτό και δεν υπάρχουν περιορισμοί για το λογοτεχνικό είδος. Επίσης τονίζουν ιδιαίτερα ότι ο διαγωνισμός είναι διεθνής.
Περισσότερα εδώ: http://atlantis-shortstorycontest.com/


*
The Mona Schreiber Prize - 1 Δεκεμβρίου

Βραβείο για χιουμοριστικά λογοτεχνικά κείμενα αλλά και δοκίμια. Μέχρι 750 λέξεις - άρα δεν θα ξοδευτείτε στη μετάφραση. Μικρή συνδρομή, 5 δολάρια, συμπαθητικά βραβεία, 500, 250, 100 δολάρια στους τρεις πρώτους.
http://www.brashcyber.com/mona.htm

*
Harper’s Bazaar Short Story Competition - 13 Δεκεμβρίου

Το γνωστό περιοδικό (που ιδρύθηκε το 1867) διοργανώνει και εφέτος το διαγωνισμό του με θέμα τον Μάιο. Τρεις χιλιάδες λέξεις είναι το όριο για τις ιστορίες σας - άλλα τόσα (σε λίρες) το βραβείο κι επιπλέον δημοσίευση στο περιοδικό. Και είναι και δωρεάν. Περισσότερα: http://article.wn.com/view/2014/09/03/harper_8217s_bazaar_short_story_competition_2015/

*
St. Martin’s Minotaur/Mystery Writers of America First Crime Novel - 16 Δεκεμβρίου

Να ένας διεθνής διαγωνισμός που απευθύνεται σε συγγραφείς ιστοριών μυστηρίου, που δεν έχουν ως τώρα εκδώσει βιβλίο. Χρειάζονται όμως ένα ολοκληρωμένο έργο με περισσότερες από 60.000 λέξεις. Πάντως, παρόλο που μιλάει για συγγραφείς της Αμερικής στον τίτλο, δεν έχει κάποιο περιορισμό συμμετοχής για κατοίκους άλλης χώρας -εκτός βέβαια από το αυτονόητο, να είναι γραμμένο το μυθιστόρημα στα αγγλικά. Διάβασα όλους τους κανονισμούς -και δεν είναι λίγοι - για να είμαι σίγουρος. Μπορείτε να τους δείτε κι εσείς εδώ και να με διορθώσετε αν κάνω λάθος:
http://mysterywriters.org/about-mwa/st-martins/
*
Ballymaloe International Poetry Prize - 31 Δεκεμβρίου
Ποίηση για το τέλος του χρόνου. Από το ιρλανδέζικο περιοδικό ''The Moth'' με περιορισμό τους 50 στίχους. Η συνδρομή είναι 9 ευρώ και τα βραβεία πολύ μεγάλα για να είναι αληθινά, αλλά, ποιος ξέρει…
Λεπτομέρειες εδώ: http://www.themothmagazine.com/a1-page.asp?ID=2763
*
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ
-
FRANK O’CONNOR AWARD

Βραβείο για βιβλία με συλλογή διηγημάτων, που έχουν εκδοθεί πρόσφατα, δεν έχει σημασία αν τα έχετε εκδώσει οι ίδιοι ή κάποιος εκδοτικός οίκος. Μέσα στα βραβεία –αλλά και τις υποχρεώσεις του νικητή είναι να παραστεί και να διαβάσει απόσπασμα από το βιβλίο του στο φεστιβάλ της ιρλανδέζικης πόλης Κορκ, που γίνεται κάθε Σεπτέμβριο. Βέβαια, η συμμετοχή, που κατά τα άλλα είναι δωρεάν, προϋποθέτει να έχει τυπωθεί το βιβλίο σας στα αγγλικά. Αλλά αν δεν προλαβαίνετε εφέτος μπορείτε να το έχετε υπόψη σας για επόμενες χρονιές.
http://www.jameswhiteaward.com/rules

-

ΘΕΑΤΡΟ
New England Theatre Conference Drama Awards

Διάφορους διαγωνισμούς για θεατρικούς συγγραφείς διοργανώνει αυτός ο σημαντικός θεατρικός οργανισμός από τη Βοστώνη που συμπληρώνει εφέτος μισό αιώνα ζωής. Αναζητείστε τις λεπτομέρειες στη διεύθυνση:http://www.netconline.org/
**
ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
Global Short Story Competition

Κάθε μήνα, όλο το χρόνο, υπάρχει ένας διαγωνισμός διηγήματος φτιαγμένος ειδικά για διεθνείς συμμετοχές με την υποστήριξη του Darlington Arts Centre στο Ντάρλινγκτον, περιοχή του Ντάρχαμ στην Αγγλία. Κάθε μήνα λοιπόν επιλέγουν μια ιστορία, που πρέπει να είναι μέχρι 2.000 λέξεις, με ελεύθερο θέμα και με συνδρομή μόνο 5 λίρες. Οι συμμετοχές σας πρέπει να είναι στην Αγγλική γλώσσα. Όσο για τα βραβεία, υπάρχει ένα μηνιαίο, 100 λίρες και ένα ετήσιο 250 λίρες.
http://www.globalshortstories.net/rules.html
**
ΔΙΑΦΟΡΑ
Carpe Articulum
Οργανωμένη όσο λίγες η ιστοσελίδα του λογοτεχνικού περιοδικού σας παρουσιάζει μια μεγάλη γκάμα διαγωνισμών κάθε είδους γραπτού λόγου. Οι διαγωνισμοί διεξάγονται μία ή δύο φορές το χρόνο και οι ημερομηνίες λήξης τους είναι:
Νουβέλας: 7 Ιανουαρίου
Δοκιμίου 7 Ιανουαρίου – 30 Αυγούστου
Νέων συγγραφέων: 1 Φεβρουαρίου
Διαγωνισμός Διηγήματος: 30 Μαρτίου – 30 Σεπτεμβρίου
Ποίησης: 30 Μαρτίου – 30 Σεπτεμβρίου
Φωτογραφίας: 30 Αυγούστου
Περισσότερα θα βρείτε εδώ: http://www.carpearticulum.com/submissions

**
Scribble Quarterly Short Story Competitions – 4 φορές το χρόνο

Διαγωνισμός διηγήματος από το περιοδικό Scribble με ελεύθερο θέμα και όριο λέξεων τις 3.000. Η δυνδρομή είναι 3 λίρες. Τα βραβεία 75, 25 και 15 λίρες.Τέσσερις φορές το χρόνο, Μάρτιο, Ιούλιο, Οκτώβριο και Δεκέβριο.
http://www.parkpublications.co.uk/scribble.htm

**
ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
The Our Stories Publishing Schedule
Η περίοδος για να στείλετε κείμενά σας είναι από το τέλος Αυγούστου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο έχουν διαγωνισμό διηγήματος. Από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Απριλιου, διαγωνισμό για σύντομα διηγήματα και μέχρι το καλοκαίρι για να ολοκληρωθεί ο κύκλος, διαγωνισμό για νέους συγγραφείς. Λεπτομέρειες: http://www.ourstories.us/contests.html
**

--

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Δεν μας ενδιαφέρουν μόνο τα λεφτά, έτσι δεν είναι; Υπάρχουν περιοδικά που περιμένουν το κείμενό σας και προσφέρουν ως βραβείο μόνο τη δημοσίευση. Δεν είναι λίγο όμως, ιδίως όταν το περιοδικό είναι αξιόλογο. Σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις πολλές επιλογές που μπορείτε να βρείτε:


**

The First Line – Όλο το χρόνο


Αυτό το περιοδικό κυκλοφορεί κάθε τέσσερις μήνες εδώ και 10 χρόνια. Έχει ένα πολύ ενδιαφέρον «τρικ»: σου δίνει την πρώτη πρόταση και σε βάζει να συνεχίσεις την ιστορία. Με τον τρόπο αυτό, λένε οι εκδότες του, ότι βοηθούν τους συγγραφείς να ξεπεράσουν το «μπλοκάρισμα». Δεν είμαι σίγουρος ότι έχουν δίκιο αλλά δεν μπορώ να έχω άποψη (έχω χρόνια να γράψω εξαιτίας ενός τρομερού «μπλοκαρίσματος»). Πού ξέρεις λοιπόν; Ακούγεται αρκετά αμερικάνικο αλλά μπορεί να βοηθήσει. Το καλύτερο το άφησα για το τέλος: οι άνθρωποι πληρώνουν, όχι πολλά αλλά πληρώνουν για τις ιστορίες σας. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.thefirstline.com/


**
InfectiveINk.com

Ως όνομα δεν μπορώ να το πω και γοητευτικό, αλλά ως προσπάθεια έχει πολύ ενδιαφέρον. Το InfectiveINk λοιπόν σας προσκαλεί να στείλετε ιστορίες και είναι ανοιχτό σε όλα τα είδη εκτός από τα κείμενα ερωτικού περιεχομένου (φαντάζομαι εννοεί πορνογραφικού) και προσφέρει 10 δολάρια για κάθε διήγημα που θα εγκριθεί –αυτό αφορά τις ιστορίες πάνω από 1500 λέξεις. Ωραία, δεν γίνεσαι πλούσιος με αυτά αλλά το ζήτημα δεν είναι να γίνουμε πλούσιοι, έτσι;.
Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο InfectiveINk.com
***
The Entroper

Αυτό το πολύ ωραίο περιοδικό ζητάει ποιήματα. Επίσης και ιστορίες μέχρι 1.000 λέξεις, αλλά και καλλιτεχνικές φωτογραφίες. Θέτει περιορισμούς μόνο σε θέματα σχετικά με τη βία (και καλά κάνει) στη θεματική των ιστοριών. Ένα σωρό τύποι ζητάνε βίαιες ιστορίες. Ας υπάρχουν και κάποιοι που δεν τις θέλουν. Οι συμμετοχές σας εδώ:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .
**

The Ofi Press Literary Magazine

από το Μεξικό ενδιαφέρεται για νέους συγγραφείς από όλο τον κόσμο, δέχεται διηγήματα μέχρι 2.000 λέξεις.
http://theofipress.webs.com/
KITCHEN
κυρίως ποίηση αλλά και φωτογραφίες και ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να σκεφτείτε να στείλετε, ένα post-it ένα σημείωμα, ένα μισοτελειωμένο ερωτικό γράμμα…!

http://kitchenpoet.blogspot.com/p/submit.html
**
LQQK ZINE
Εδώ θέλουν ιστορίες σχετικές με τη σύγχρονη τεχνολογία ή διάφορα σύγχρονα κοινωνικά φαινόμενα (οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα παράδειγμα). Μην στείλετε ιστορίες με εξωγήινους, το τονίζουν αυτό. Σημειώνουν επίσης ότι τους αρέσει να δημοσιεύουν κείμενα συγγραφέων που δεν έχουν εκδόσει βιβλίο ακόμη. Και προσέξτε να μην ξεπερνούν τις τρεις χιλιάδες λέξεις. Περισσότερα δείτε εδώ: http://www.lqqkzine.com/march/submissions.php

**
Apophoreta
Το καναδέζικο περιοδικό Apophoreta ζητάει συμμετοχές για το 1ο του τεύχος. Η ημερομηνία λήξης είναι η 1η Σεπτεμβρίου. Θέλουν αδημοσίευτα διηγήματα μέχρι 5000 λέξεις και ποιήματα. Όσων τα κείμενα επιλεγούν θα πάρουν ένα δωρεάν αντίτυπο του τεύχους.
http://apophoreta.com/
&&
Paradise Review

Το διαδικτυακό περιοδικό που κυκλοφορεί κάθε τρίμηνο, ζητάει συνδρομές για τα τεύχη του (ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για συγγραφείς που πρώτη φορά θα δουν κείμενο τους να δημοσιεύεται) και προσφέρει δημοσίευση. Δέχεται διηγήματα μέχρι 4.500 λέξεις και ποιήματα.
http://paradisereview.submittable.com/submit
**


Χρήσιμες συμβουλές για πρωτάρηδες στους διεθνείς διαγωνισμούς

* οι διαγωνισμοί που αναφέρουμε είναι κατά τεκμήριο αξιόπιστοι καθώς διεξάγονται (οι περισσότεροι) επί αρκετά χρόνια από διάφορα περιοδικά, πανεπιστήμια ή λέσχες συγγραφέων κ.α ομάδες. Παρ' όλα αυτά πρέπει να διαβάσετε πολύ προσεκτικά τους όρους συμμετοχής στον κάθε διαγωνισμό προτού στείλετε ο,τιδήποτε και ιδιαίτερα τους όρους τους σχετικούς με τα δικαιώματα του συγγραφέα.

* Η συνδρομή που ζητούν συνήθως οι διοργανωτές του διαγωνισμού είναι σχεδόν αναπόφευκτη αφού με τον τρόπο αυτό καλύπτονται τα έξοδα διεξαγωγής του. Το ποσό της συνδρομής διαφέρει ανάλογα με τον διαγωνισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μεγαλύτερα ποσά εξασφαλίζουν απόλυτα την αξιοπιστία ενός διαγωνσιμού ή το αντίθετο. Πάντως αν η συνδρομή υπερβαίινει ένα λογικό ποσό 10 έως 15 ευρώ (σε αντιστοιχία) η συμβουλή μας είναι να αποφεύγετε τη συμμετοχή εκτός αν είστε απόλυτα σίγουροι για την αξιοπιστία του. Πάντως το σημαντικό κομμάτι είναι πάντα εκείνο που αφορά τα δικαιώματα.

*Μην σπεύσετε να προλάβετε μια προθεσμία στέλνοντας μια πρόχειρη (δική σας ή κάποιου φιλικού σας προσώπου) μετάφραση. Οι μεταφράσεις πρέπει να αναλαμβάνονται από επαγγελματίες μεταφραστές και μάλιστα με ειδίκευση στη λογοτεχνική μετάφραση που είναι ένα εντελώς ξεχωριστό είδος. Θυμηθείτε ότι οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι, στην πλειοψηφία τους, γράφουν στη μητρική τους γλώσσα και εσείς έτσι κι αλλιώς ξεκινάτε με ένα χάντικαπ την προσπάθειά σας. Μην μπείτε σε αυτή την περιπέτεια χωρίς αξιόπιστη μετάφραση. Θα υπάρχει πάντα μια επόμενη φορά που ένας σημαντικός διαγωνισμός θα σας ταιριάζει. Υπάρχουν εκατοντάδες!

*Μην συμμετέχετε σε πολλούς και διάφορους διαγωνισμούς. Διαβάστε τους όρους, δείτε το περιεχόμενο του περιοδικού (αν τον διοργανώνει περιοδικό) διαβάστε τι ακριβώς ζητούν οι διοργανωτές όταν υπάρχει συγκεκριμένο θέμα και ακόμη καλύτερα αναζητείστε τα αρχεία προηγούμενων διαγωνισμών
για να δείτε το ύφος των κειμένων που ξεχώρισαν.

*Είναι καλύτερα να ανοίξετε τα λογοτεχνικά φτερά σας πρώτα σε ένα από τα περιοδικά του διαδικτύου που δέχονται λογοτεχνικά κείμενα χωρίς διαγωνισμό και βραβεία. Μια δημοσίευση πολλές φορές βοηθάει τις επόμενες προσπάθειές σας. Υπάρχουν πάρα πολλοί διαγωνισμοί που μπορούν να γίνουν το πρώτο σας βήμα. Όπως για παράδειγμα αυτός εδώ: Creative Writing Ink Writing Competition. Έρχεται από την Ιρλανδία, δεν έχει συνδρομή, δίνει ένα μικρό βραβείο, 60 ευρώ, και δημοσίευση σε ηλεκτρονική εφημερίδα και ανανεώνεται κάθε μήνα. Είναι για διηγήματα, μέχρι 3000 λέξεις και ποιήματα. Πληροφορίες: http://creativewritingink.co.uk/competitions-and-events/
**
Η σελίδα αυτή ανανεώνεται πολύ συχνά. Αν χρειάζεστε βοήθεια ή έχετε απορίες σχετικά με το θέμα, υπάρχει το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Να θυμάστε πάντως ότι τα EYELANDS δεν προμοτάρουν κανέναν, απλώς δημοσιεύουν πληροφορίες που πιστεύουν ότι μπορεί να σας είναι χρήσιμες ή και πολύτιμες σε κάποιες περιπτώσεις. Η ιστοσελίδα δεν έχει την παραμικρή σχέση με οποιαδήποτε από τις ομάδες, οργανισμούς, συλλόγους ή εταιρείες των οποίων δημοσιεύει ανακοινώσεις. Καλή επιτυχία!
 

Eye@city

altκέντρο ελέγχου τηλεοράσεων:αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2015 - Το έργο του Νίκου Δήμου στο μουσείο Μπενάκη
Περισσότερα...

Αφιερώματα

altΤο eyelands παρουσιάζει ένα αφιέρωμα για την Αθωότητα του Τραγικού Ήρωα, που έγραψε η Μαρία Μαργαρίτη
Περισσότερα...

Μουσική

altΣτην Τεχνόπολη, στις 10 Σεπτεμβρίου έγινε η πρώτη από τις δύο συναυλίες, αφιερωμένες στον Θάνο Ανεστόπουλο. Τα Διάφανα Κρίνα ενώθηκαν ξανά, ενώ στη σκηνή ανέβηκαν ο Γιάννης Αγγελάκας, οι Last Drive και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Στο Γκάζι ήταν η Σταυρούλα Διαμαντή και έγραψε ακριβώς αυτό που ένιωσε εκείνο το βράδυ.
Περισσότερα...

Newsletter

Όνομα:

Email:


Συνεντεύξεις

altΟ Απόστολος Μακρίδης, ο συγγραφέας που πήρε το πρώτο βραβείο στο ελληνικό τμήμα του διαγωνισμού διηγήματος του eyelands για το 2015, μιλάει στον Γρηγόρη Παπαδογιάννη
Περισσότερα...

Ταινίες

altΗ μεγάλη γιορτή του σινεμά αρχίζει. Οι νύχτες πρεμιέρας είναι και αυτό το φθινόπωρο εδώ, από 23 Σεπτεμβρίου μέχρι 4 Οκτωβρίου. Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα των ταινιών
Περισσότερα...

Διηγήματα

altΔιηγήματα της Επιλογής eyelands από τον 4ο διαγωνισμό διηγήματος με θέμα τον χρόνο. Αυτό το μήνα: Τη μέρα που σταμάτησε ο χρόνος, της Άννας Φαχαντίδου και Σωφρονιστικό κατάστημα ο χρόνος, της Μαίρης Πίσια
Περισσότερα...