ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ από όλο τον κόσμο

altΝΕΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ για όλο το καλοκαίρι μέχρι και την Πρωτοχρονιά του 2015 (!) - Δωρέαν Διαγωνισμοί & Διαγωνισμοί για όλο το χρόνο - MONO ΣΤΟ EYELANDS!


**

-
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
-
Tom Howard/Margaret Reid Poetry Contest – 30 Σεπτεμβρίου
Γνωστός και πολυδιαφημισμένος διαδικτυακά αυτός ο διαγωνισμός, έχει την άνεση, καθώς συμπληρώνει 11 χρόνια και έχει πάρα πολλές συμμετοχές να δίνει βραβεία αξίας 5000 δολαρίων συνολικά, και 2.000 περίπου για το καλύτερο ποίημα μόνο. Η συμμετοχή κοστίζει 8 δολάρια για κάθε 25 στίχους λέει που στέλνετε. Κάπως υπερβολικό το βρίσω αυτό το συμμετοχή με το κομμάτι αλλά…
http://winningwriters.com/contests/tompoetry/tp_guidelines.php#.UZFmDUrJiz


*
CheerReader Autumn Short Story Competition – 30 Σεπτεμβρίου
Διασκεδαστικές ιστορίες μέχρι 1500 λέξεις. Με βραβείο 100 ευρώ και συνδρομή μόνο 5. Αλλά υπάρχει και ανάρτηση στην ιστοσελίδα του CheerReader –όπου μπορείτε να βρείτε και περισσότερες λεπτομέρειες.

**
Harry Bowling Prize – 30 Σεπτεμβρίου
Αυτό είναι ένα βραβείο στη μνήμη του συγγραφέα Harry Bowling.  Βραβεύουν αδημοσίευτα μυθιστορήματα από τα οποία εσείς πρέπει να στείλετε τις πρώτες 5.000 λέξεις. Από αυτή τη χρονιά υπάρχει παράλληλα και διαγωνισμός Flash Fiction με κείμενα μέχρι 750 λέξεις. Τι προσφέρουν; Χίλιες λίρες, και συμβουλές, από ειδικευμένους σχετικά με την έκδοση του βιβλίου. Φυσικά υπάρχει και συνδρομή που είναι 10 λίρες
http://www.harrybowlingprize.co.uk/the-2014-prize/critical-dates/


**
SLQ Poetry Competition – 30 Σεπτεμβρίου
Διαγωνισμός ποίησης από το Sentinel Literary Quarterly για ποιήματα μέχρι 50 στίχους, χωρίς περιορισμούς στο θέμα. Η συνδρομή για ένα ποίημα είναι 4 λίρες, για περισσότερα υπάρχουν εκπτώσεις.
 sentinelquarterly.com/competitions

**
TXTLit Micro Story Competition – 30 Σεπτεμβρίου
Διαγωνισμός για ιστορίες που έχουν έκταση μέχρι 154 χαρακτήρες. Οι ιστορίες θα σταλούν με κινητό τηλέφωνο. Υπάρχει συνδρομή μιας λίρας και βραβείο 50 λιρών.

*
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
**
Brixton Bookjam Debut Novelist Competition – 1 Οκτωβρίου

Μυθιστορήματα κάθε είδους δέχεται αυτός ο διαγωνισμός που μάλιστα είναι δωρεάν. Στείλτε τις πρώτες 5.000 λέξεις από το έργο σας μαζί με ένα σχεδιάγραμμα της εξέλιξης και μπορείτε να κερδίσετε... μια συνάντηση με έναν κορυφαίο βρετανό literary agent. Εντάξει, μπορεί να μην ακούγεται τρομερό αλλά μπορεί να σας ανοίξει κάποιους δρόμους. Και επιτέλους, η συμμετοχή δεν κοστίζει τίποτε.
www.brixtonbookjam.com
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
**
Zoetrope: All-Story Short Fiction Contest - 1 Οκτωβρίου
Γνωστή η Zoetrope, με το περιοδικό,  και κυρίως τις κινηματογραφικές παραγωγές, έχει φτάσει στον 18ο διαγωνισμό διηγήματος και τα βραβεία είναι 1000, 500, και 250 δολάρια. Επιπλέον υποστηρίζουν, και δίκιο πρέπει να έχουν, ότι σε φέρνουν σε επαφή με λογοτεχνικούς πράκτορες αν διακριθείς. Γιατί όχι; Συμμετοχή: 20 δολάρια.
http://www.all-story.com/contests.cgi
*
Ruth Rendell Short Story Competition – 29 Οκτωβρίου
Διαγωνισμός με το όνομα μιας πολύ γνωστής συγγραφέως, ο οποίος συνδυάζει το φιλανθρωπικό σκοπό σε συνεργασία με το InterAct Reading Service. Θέλουν ιστορίες μέχρι 1000 λέξεις κάθε είδους. Ο νικητής θα επιλεγεί από την ίδια τη Ρουθ Ρέντελ που θα παρουσιάσει το βραβείο σε μια ειδική τελετή, μέσα στο 2014. Το βραβείο είναι 1000 λίρες και η συνδρομή 15.
http://www.interactreading.org/news/ruth-rendell-short-story-competition

*
Southport Writers’ Circle International Short Story Competition – 31 Οκτωβρίου
Ο κύκλος των Συγγραφέων του Σάουθπορτ σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό διηγήματος που διοργανώνει, με όριο λέξεων τις 2000 και χωρίς περιορισμό στο θέμα. Κριτής θα είναι ο συγγραφέας και ηθοποιός Μάρτιν Κόνλον. Μικρή συνδρομή, 3 λίρες, μικρά σχετικά και τα βραβεία, 150, 75, 25 λίρες αλλά ίσως αξίζει τον κόπο. www.swconline.co.uk/‎
**

Benjamin Franklin House Literary Prize – 31 Οκτωβρίου
Διαγωνισμός για πεζό και δοκίμιο, με κείμενα ανάμεσα στις 1.000 και 1.500 λέξεις, για νέους συγγραφείς όμως, μεταξύ 18 και 25 ετών. Τα βραβεία είναι 750 για τον πρώτο και 500 για τον δεύτερο νικητή, ενώ τα κείμενα θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της Telegraph. Η συμμετοχή είναι δωρεάν!
www.benjaminfranklinhouse.org/

**
The Rubery Short Story Competition  – 31 Οκτωβρίου
Διαγωνισμός για διηγήματα μέχρι 3.000 λέξεις. Τα βραβεία είναι 500, 150 και 50 λίρες για τους τρεις πρώτους, ενώ η συμμετοχή κοστίζει 7,5 λίρες. περισσότερα: www.ruberybookaward.com/‎

**

Novel Opening Chapter & Synopsis Competition – 31 Οκτωβρίου
Αυτός ο διαγωνισμός δεν είναι για διηγήματα αλλά για μυθιστορήματα –στην πραγματικότητα μπορείτε να συμμετάσχετε με το εισαγωγικό κεφάλαιο του μυθιστορήματός σας.  Το όριο είναι 3.000 λέξεις. Φυσικά χρειάζεται και η απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις σύνοψη. Τα βραβεία είναι 500 λίρες για τον πρώτο, 200 για τον δεύτερο, ενώ η συμμετοχή κοστίζει 10 λίρες.  
http://www.flash500.com/index_files/novel.html

*
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Fish Short Story Prize – 30 Νοεμβρίου

Διεθνής διαγωνισμός από τους πιο έγκυρους. Στέλνετε ένα διήγημα, με όριο λέξεων τις 5.000 και μπορεί να είστε ένας από τους 10 φιναλίστ που θα δουν την ιστορία τους να τυπώνεται σε βιβλίο. Επιπλέον υπάρχουν και χρηματικά βραβεία πολύ σημαντικά: 3000 λίρες για το πρώτο βραβείο (οι 1000 από αυτές είναι για το ταξίδι στο Φεστιβάλ του Κορκ, αλλά και πάλι δεν είναι λίγα)
Δύο ακόμη βραβεία, από 300 λίρες το καθένα. Η συνδρομή είναι 20 ευρώ.
http://www.fishpublishing.com/

**

Atlantis Short Story Competition - 30 Νοεμβρίου

Διηγήματα μέχρι 2500 λέξεις και βραβεία σχετικά μικρά, 300, 100, 50 δολάρια για τους τρεις πρώτους -και online δημοσίευση. Η συνδρομή είναι 10 δολάρια. Πάντως προσφέρουν και ένα σχόλιο για κάθε ιστορία που συμμετέχει. Αρκεί να πληρώσεις λίγο περισσότερα. Το θέμα είναι ανοιχτό και δεν υπάρχουν περιορισμοί για το λογοτεχνικό είδος. Επίσης τονίζουν ιδιαίτερα ότι ο διαγωνισμός είναι διεθνής. Περισσότερα εδώ:     http://atlantis-shortstorycontest.com/
*
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

*
The Mona Schreiber Prize - 1 Δεκεμβρίου

Βραβείο για χιουμοριστικά λογοτεχνικά κείμενα αλλά και δοκίμια.  Μέχρι 750 λέξεις - άρα δεν θα ξοδευτείτε στη μετάφραση. Μικρή συνδρομή, 5 δολάρια, συμπαθητικά βραβεία, 500, 250, 100 δολάρια στους τρεις πρώτους.
http://www.brashcyber.com/mona.htm

*
Harper’s Bazaar Short Story Competition - 13 Δεκεμβρίου

Το γνωστό περιοδικό (που ιδρύθηκε το 1867) διοργανώνει και εφέτος το διαγωνισμό του με θέμα τον Μάιο. Τρεις χιλιάδες λέξεις είναι το όριο για τις ιστορίες σας - άλλα τόσα (σε λίρες) το βραβείο  κι επιπλέον δημοσίευση στο περιοδικό. Και είναι και δωρεάν. Περισσότερα: http://article.wn.com/view/2014/09/03/harper_8217s_bazaar_short_story_competition_2015/

*
St. Martin’s Minotaur/Mystery Writers of America First Crime Novel - 16 Δεκεμβρίου

Να ένας διεθνής διαγωνισμός που απευθύνεται σε συγγραφείς ιστοριών μυστηρίου, που δεν έχουν ως τώρα εκδώσει βιβλίο. Χρειάζονται όμως ένα ολοκληρωμένο έργο με περισσότερες από 60.000 λέξεις. Πάντως, παρόλο που μιλάει για συγγραφείς της Αμερικής στον τίτλο, δεν έχει κάποιο περιορισμό συμμετοχής για κατοίκους άλλης χώρας -εκτός βέβαια από το αυτονόητο, να είναι γραμμένο το μυθιστόρημα στα αγγλικά. Διάβασα όλους τους κανονισμούς -και δεν είναι λίγοι - για να είμαι σίγουρος. Μπορείτε να τους δείτε κι εσείς εδώ και να με διορθώσετε αν κάνω λάθος:
http://mysterywriters.org/about-mwa/st-martins/
*
Ballymaloe International Poetry Prize - 31 Δεκεμβρίου
Ποίηση για το τέλος του χρόνου.  Από το ιρλανδέζικο περιοδικό ''The Moth'' με περιορισμό τους 50 στίχους. Η συνδρομή είναι 9 ευρώ και τα βραβεία πολύ μεγάλα για να είναι αληθινά, αλλά, ποιος ξέρει…
Λεπτομέρειες εδώ: http://www.themothmagazine.com/a1-page.asp?ID=2763
*
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

The Jeremy Mogford Prize for Food and Drink Writing – 1 Ιανουαρίου

Δωρεάν διαγωνισμός με ιστορίες όπως καταλαβαίνετε σχετικές με Φαγητό ή Πιοτό. Μέχρι 2.500 λέξεις πρέπει να είναι οι ιστορίες σας, και αδημοσίευτες. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και αν η ιστορίας σας διακριθεί εξασφαλίζει συμμετοχή στο Sunday Times Oxford Literary Festival.
Υπάρχει όμως και χρηματικό βραβείο που φτάνει –λέει- τις 7.500 λίρες!
Περισσότερα: http://www.societyofauthors.org/noticeboard/mogford-prize-food-and-drink-writing-2015


*
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ


FRANK O’CONNOR AWARD - για όλο το χρόνο


Βραβείο για βιβλία με συλλογή διηγημάτων, που έχουν εκδοθεί, δεν έχει σημασία αν τα έχετε εκδώσει οι ίδιοι ή κάποιος εκδοτικός οίκος.  Μέσα στα βραβεία –αλλά και τις υποχρεώσεις του νικητή είναι να παραστεί και να διαβάσει απόσπασμα από το βιβλίο του στο φεστιβάλ της ιρλανδέζικης πόλης Κορκ, που γίνεται κάθε Σεπτέμβριο. Βέβαια, η συμμετοχή, που κατά τα άλλα είναι δωρεάν, προϋποθέτει να έχει τυπωθεί το βιβλίο σας στα αγγλικά. Αλλά αν δεν προλαβαίνετε εφέτος μπορείτε να το έχετε υπόψη σας για επόμενες χρονιές.
http://www.jameswhiteaward.com/rules

-

ΘΕΑΤΡΟ
New England Theatre Conference Drama Awards

Διάφορους διαγωνισμούς για θεατρικούς συγγραφείς διοργανώνει αυτός ο σημαντικός θεατρικός οργανισμός από τη Βοστώνη που συμπληρώνει εφέτος μισό αιώνα ζωής. Αναζητείστε τις λεπτομέρειες στη διεύθυνση:  http://www.netconline.org/
**
ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
Global Short Story Competition

Κάθε μήνα, όλο το χρόνο, υπάρχει ένας διαγωνισμός διηγήματος φτιαγμένος ειδικά για διεθνείς συμμετοχές με την υποστήριξη του Darlington Arts Centre στο Ντάρλινγκτον, περιοχή του Ντάρχαμ στην Αγγλία. Κάθε μήνα λοιπόν επιλέγουν μια ιστορία, που πρέπει να είναι μέχρι 2.000 λέξεις, με ελεύθερο θέμα και με συνδρομή μόνο 5 λίρες. Οι συμμετοχές σας πρέπει να είναι στην Αγγλική γλώσσα.  Όσο για τα βραβεία, υπάρχει ένα μηνιαίο, 100 λίρες και ένα ετήσιο 250 λίρες.
http://www.globalshortstories.net/rules.html
**
ΔΙΑΦΟΡΑ
Carpe Articulum
Οργανωμένη όσο λίγες η ιστοσελίδα του λογοτεχνικού περιοδικού σας παρουσιάζει μια μεγάλη γκάμα διαγωνισμών κάθε είδους γραπτού λόγου. Οι διαγωνισμοί διεξάγονται μία ή δύο φορές το χρόνο και οι ημερομηνίες λήξης τους είναι:
Νουβέλας: 7 Ιανουαρίου
Δοκιμίου 7 Ιανουαρίου – 30 Αυγούστου
Νέων συγγραφέων: 1 Φεβρουαρίου
Διαγωνισμός Διηγήματος: 30 Μαρτίου – 30 Σεπτεμβρίου
Ποίησης: 30 Μαρτίου – 30 Σεπτεμβρίου
Φωτογραφίας: 30 Αυγούστου
Περισσότερα θα βρείτε εδώ: http://www.carpearticulum.com/submissions

**
Scribble Quarterly Short Story Competitions – 4 φορές το χρόνο

Διαγωνισμός διηγήματος από το περιοδικό Scribble με ελεύθερο θέμα και όριο λέξεων τις 3.000. Η δυνδρομή είναι 3 λίρες. Τα βραβεία 75, 25 και 15 λίρες.  Τέσσερις φορές το χρόνο, Μάρτιο, Ιούλιο, Οκτώβριο και Δεκέβριο.
http://www.parkpublications.co.uk/scribble.htm
**


**
Literal Latte Fiction
Πολύ συμπαθητικό περιοδικό που διοργανώνει διαγωνισμούς όλο το χρόνο. Θέλει για τη συμμετοχή σας (γενικώς) 10 δολάρια και κάνει εκπτώσεις αν στείλετε πολλές συμμετοχές μαζί. Οι διαγωνισμοί του περιλαμβάνουν διήγημα (η προθεσμία λήγει στις 15 Ιανουαρίου), ποίηση, δοκίμιο και άλλα. Περισσότερα: http://www.literal-latte.com/contests/

**
Women & Place Anthology 6

Η Sundress Publications δέχεται συμμετοχές, μόνο από γυναίκες συγγραφείς, για μια ανθολογία που περιλαμβάνει όλα τα είδη γραπτού λόγου με επίκεντρο την ιδέα του «χώρου». Σχετικές λέξεις που μπορούν να είναι η αφετηρία για το κείμενό σας: σπίτι, γειτονιά, επαρχία, κοινότητα, διακοπές κ.α. Η ανθολογία θα εκδοθεί τον Οκτώβριο του 2013. Περισσότερα εδώ:
http://www.sundresspublications.com/submissions.htm

**
ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
The Our Stories Publishing Schedule
Η περίοδος για να στείλετε κείμενά σας είναι από το τέλος Αυγούστου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο έχουν διαγωνισμό διηγήματος. Από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Απριλιου, διαγωνισμό για σύντομα διηγήματα και μέχρι το καλοκαίρι για να ολοκληρωθεί ο κύκλος, διαγωνισμό για νέους συγγραφείς. Λεπτομέρειες: http://www.ourstories.us/contests.html
**

--

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Δεν μας ενδιαφέρουν μόνο τα λεφτά, έτσι δεν είναι; Υπάρχουν περιοδικά που περιμένουν το κείμενό σας και προσφέρουν ως βραβείο μόνο τη δημοσίευση. Δεν είναι λίγο όμως, ιδίως όταν το περιοδικό είναι αξιόλογο. Σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις πολλές επιλογές που μπορείτε να βρείτε:


**

The First Line – Όλο το χρόνο


Αυτό το περιοδικό κυκλοφορεί κάθε τέσσερις μήνες εδώ και 10 χρόνια. Έχει ένα πολύ ενδιαφέρον «τρικ»: σου δίνει την πρώτη πρόταση και σε βάζει να συνεχίσεις την ιστορία. Με τον τρόπο αυτό, λένε οι εκδότες του, ότι βοηθούν τους συγγραφείς να ξεπεράσουν το «μπλοκάρισμα». Δεν είμαι σίγουρος ότι έχουν δίκιο αλλά δεν μπορώ να έχω άποψη (έχω χρόνια να γράψω εξαιτίας ενός τρομερού «μπλοκαρίσματος»). Πού ξέρεις λοιπόν; Ακούγεται αρκετά αμερικάνικο αλλά μπορεί να βοηθήσει. Το καλύτερο το άφησα για το τέλος: οι άνθρωποι πληρώνουν, όχι πολλά αλλά πληρώνουν για τις ιστορίες σας. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.thefirstline.com/


**
InfectiveINk.com

Ως όνομα δεν μπορώ να το πω και γοητευτικό, αλλά ως προσπάθεια έχει πολύ ενδιαφέρον. Το InfectiveINk λοιπόν σας προσκαλεί να στείλετε ιστορίες και είναι ανοιχτό σε όλα τα είδη εκτός από τα κείμενα ερωτικού περιεχομένου (φαντάζομαι εννοεί πορνογραφικού) και προσφέρει 10 δολάρια για κάθε διήγημα που θα εγκριθεί –αυτό αφορά τις ιστορίες πάνω από 1500 λέξεις. Ωραία, δεν γίνεσαι πλούσιος με αυτά αλλά το ζήτημα δεν είναι να γίνουμε πλούσιοι, έτσι;.
Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο InfectiveINk.com
***
The Entroper

Αυτό το πολύ ωραίο περιοδικό ζητάει ποιήματα. Επίσης και ιστορίες μέχρι 1.000 λέξεις, αλλά και καλλιτεχνικές φωτογραφίες. Θέτει περιορισμούς μόνο σε θέματα σχετικά με τη βία (και καλά κάνει) στη θεματική των ιστοριών. Ένα σωρό τύποι ζητάνε βίαιες ιστορίες. Ας υπάρχουν και κάποιοι που δεν τις θέλουν. Οι συμμετοχές σας εδώ:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .
**

The Ofi Press Literary Magazine

από το Μεξικό ενδιαφέρεται για νέους συγγραφείς από όλο τον κόσμο, δέχεται διηγήματα μέχρι 2.000 λέξεις.
http://theofipress.webs.com/
KITCHEN
κυρίως ποίηση αλλά και φωτογραφίες και ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να σκεφτείτε να στείλετε, ένα post-it ένα σημείωμα, ένα μισοτελειωμένο ερωτικό γράμμα…!

http://kitchenpoet.blogspot.com/p/submit.html
**
LQQK ZINE
Εδώ θέλουν ιστορίες σχετικές με τη σύγχρονη τεχνολογία ή διάφορα σύγχρονα κοινωνικά φαινόμενα (οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα παράδειγμα). Μην στείλετε ιστορίες με εξωγήινους, το τονίζουν αυτό. Σημειώνουν επίσης ότι τους αρέσει να δημοσιεύουν κείμενα συγγραφέων που δεν έχουν εκδόσει βιβλίο ακόμη. Και προσέξτε να μην ξεπερνούν τις τρεις χιλιάδες λέξεις. Περισσότερα δείτε εδώ: http://www.lqqkzine.com/march/submissions.php

**
Apophoreta
Το καναδέζικο περιοδικό Apophoreta ζητάει συμμετοχές για το 1ο του τεύχος. Η ημερομηνία λήξης είναι η 1η Σεπτεμβρίου. Θέλουν αδημοσίευτα διηγήματα μέχρι 5000 λέξεις και ποιήματα. Όσων τα κείμενα επιλεγούν θα πάρουν ένα δωρεάν αντίτυπο του τεύχους.
http://apophoreta.com/
&&
Paradise Review

Το διαδικτυακό περιοδικό που κυκλοφορεί κάθε τρίμηνο, ζητάει συνδρομές για τα τεύχη του (ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για συγγραφείς που πρώτη φορά θα δουν κείμενο τους να δημοσιεύεται) και προσφέρει δημοσίευση. Δέχεται διηγήματα μέχρι 4.500 λέξεις και ποιήματα.
http://paradisereview.submittable.com/submit
**


Χρήσιμες συμβουλές για πρωτάρηδες στους διεθνείς διαγωνισμούς

* οι διαγωνισμοί που αναφέρουμε είναι κατά τεκμήριο αξιόπιστοι καθώς διεξάγονται (οι περισσότεροι) επί αρκετά χρόνια από διάφορα περιοδικά, πανεπιστήμια ή λέσχες συγγραφέων κ.α ομάδες. Παρ' όλα αυτά πρέπει να διαβάσετε πολύ προσεκτικά τους όρους συμμετοχής στον κάθε διαγωνισμό προτού στείλετε ο,τιδήποτε και ιδιαίτερα τους όρους τους σχετικούς με τα δικαιώματα του συγγραφέα.

* Η συνδρομή που ζητούν συνήθως οι διοργανωτές του διαγωνισμού είναι σχεδόν αναπόφευκτη αφού με τον τρόπο αυτό καλύπτονται τα έξοδα διεξαγωγής του. Το ποσό της συνδρομής διαφέρει ανάλογα με τον διαγωνισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μεγαλύτερα ποσά εξασφαλίζουν απόλυτα την αξιοπιστία ενός διαγωνσιμού ή το αντίθετο. Πάντως αν η συνδρομή υπερβαίινει ένα λογικό ποσό 10 έως 15 ευρώ (σε αντιστοιχία) η συμβουλή μας είναι να αποφεύγετε τη συμμετοχή εκτός αν είστε απόλυτα σίγουροι για την αξιοπιστία του. Πάντως το σημαντικό κομμάτι είναι πάντα εκείνο που αφορά τα δικαιώματα.

*Μην σπεύσετε να προλάβετε μια προθεσμία στέλνοντας μια πρόχειρη (δική σας ή κάποιου φιλικού σας προσώπου) μετάφραση. Οι μεταφράσεις πρέπει να αναλαμβάνονται από επαγγελματίες μεταφραστές και μάλιστα με ειδίκευση στη λογοτεχνική μετάφραση που είναι ένα εντελώς ξεχωριστό είδος. Θυμηθείτε ότι οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι, στην πλειοψηφία τους, γράφουν στη μητρική τους γλώσσα και εσείς έτσι κι αλλιώς ξεκινάτε με ένα χάντικαπ την προσπάθειά σας. Μην μπείτε σε αυτή την περιπέτεια χωρίς αξιόπιστη μετάφραση. Θα υπάρχει πάντα μια επόμενη φορά που ένας σημαντικός διαγωνισμός θα σας ταιριάζει. Υπάρχουν εκατοντάδες!

*Μην συμμετέχετε σε πολλούς και διάφορους διαγωνισμούς. Διαβάστε τους όρους, δείτε το περιεχόμενο του περιοδικού (αν τον διοργανώνει περιοδικό) διαβάστε τι ακριβώς ζητούν οι διοργανωτές όταν υπάρχει συγκεκριμένο θέμα και ακόμη καλύτερα αναζητείστε τα αρχεία προηγούμενων διαγωνισμών
για να δείτε το ύφος των κειμένων που ξεχώρισαν.

*Είναι καλύτερα να ανοίξετε τα λογοτεχνικά φτερά σας πρώτα σε ένα από τα περιοδικά του διαδικτύου που δέχονται λογοτεχνικά κείμενα χωρίς διαγωνισμό και βραβεία. Μια δημοσίευση πολλές φορές βοηθάει τις επόμενες προσπάθειές σας. Υπάρχουν πάρα πολλοί διαγωνισμοί που μπορούν να γίνουν το πρώτο σας βήμα. Όπως για παράδειγμα αυτός εδώ: Creative Writing Ink Writing Competition. Έρχεται από την Ιρλανδία, δεν έχει συνδρομή, δίνει ένα μικρό βραβείο, 60 ευρώ, και δημοσίευση σε ηλεκτρονική εφημερίδα και ανανεώνεται κάθε μήνα. Είναι για διηγήματα, μέχρι 3000 λέξεις και ποιήματα. Πληροφορίες: http://creativewritingink.co.uk/competitions-and-events/
**
Η σελίδα αυτή ανανεώνεται πολύ συχνά. Αν χρειάζεστε βοήθεια ή έχετε απορίες σχετικά με το θέμα, υπάρχει το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Να θυμάστε πάντως ότι τα EYELANDS δεν προμοτάρουν κανέναν, απλώς δημοσιεύουν πληροφορίες που πιστεύουν ότι μπορεί να σας είναι χρήσιμες ή και πολύτιμες σε κάποιες περιπτώσεις. Η ιστοσελίδα δεν έχει την παραμικρή σχέση με οποιαδήποτε από τις ομάδες, οργανισμούς, συλλόγους ή εταιρείες των οποίων δημοσιεύει ανακοινώσεις. Καλή επιτυχία!
 

Eye@city

altΓιορτές στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ...με καλό σκοπό! - Παρουσιάσεις βιβλίων στη Λοκομοτίβα - στον Ιανό - στο Cinemarian - Frontyard release event, Ι have a Grimm!, Από πρώτο χέρι στο BIOS - Εορταστικό πρόγραμμα προβολών για παιδιά από 5 έως 15 ετών στην Ταινιοθήκη -
Περισσότερα...

Αφιερώματα

altΔομήνικος Θεοτοκόπουλος: Ένας οικουμενικός Ευρωπαίος - γράφει η Θέλγη Καταχανάκη
Περισσότερα...

Μουσική

altΟ Paul Morrisey έρχεται στις 15 Δεκεμβρίου - Συναυλία μουσικής δωματίου στο πλαίσιο του προγράμματος 'Music PLUS'- "Abendmusik"... επί 3 - Χριστουγεννιάτικες συναυλίες
Περισσότερα...

Newsletter

Όνομα:

Email:


Συνεντεύξεις

altΣυνέντευξη με την Αναστασία Δεουδέ -νικήτρια του 4ου διαγωνισμού διηγήματος που διοργάνωσαν το eyelands και οι Παράξενες Μέρες για το 2014
Περισσότερα...

Ταινίες

alt4o Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας - Αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο στο ΠΑΛΑΣ & Έλληνες και Τούρκοι σκηνοθέτες στο CINEMARIAN && Ταινίες από την Ελβετία στο Beton7
Περισσότερα...

Διηγήματα

altΚλείνουμε την παρουσίαση των διηγημάτων του διαγωνισμού του 2013, με το πρώτο βραβείο, το Barney's Corner, της Γιούλης Αναστασοπούλου. Από την επόμενη χρονιά θα αρχίσουμε τη δημοσίευση της επιλογής eyelands για το διαγωνισμό του 2014. Από τον διαγωνισμό αυτό θα δημοσιευθούν επίσης τα βραβεία και οι διακρίσεις. Τα υπόλοιπα διηγήματα της Μικρής λίστας θα τα βρείτε στο βιβλίο ''Η συλλογή του Χρόνου'' που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες.
Περισσότερα...