ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ από όλο τον κόσμο

altΝΕΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ για όλο το καλοκαίρι μέχρι και τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ του 2014 - Δωρέαν Διαγωνισμοί &  Διαγωνισμοί για όλο το χρόνο - MONO ΣΤΟ EYELANDS!


**

ΜΑΙΟΣ
-
Bridport Prize – 31 Μαΐου

Πολύ σημαντικός διαγωνισμός για διήγημα, σύντομο διήγημα και ποίηση, που έκλεισε πέρυσι εφέτος 40 χρόνια! Τα όρια είναι 500 λέξεις για το σύντομο διήγημα και 5.000 λέξεις για το διήγημα. Για τα ποιήματα το όριο είναι 42 στίχοι. Η συνδρομή δεν είναι μεγάλη: 6, 7, 8 λίρες. Το συνολικό ύψος των βραβείων φτάνει τις 15.000 λίρες. Δείτε εδώ τις λεπτομέρειες.
http://www.bridportprize.org.uk
**
Sports Fiction & Essay Contest -  31 Μαΐου

Διαγωνισμός δοκιμίου αλλά και διηγήματος, με 3.000 δολάρια συνολικά σε βραβεία. Αυτό που θέλουν είναι βέβαια ένα θέμα σχετικό με τα σπορ, αδημοσίευτο και μέχρι 6.000 λέξεις. Υπάρχει και συνδρομή 15 δολαρίων.
Περισσότερα στη διεύθυνση: winningwriters.com/

**
Yeovil Literary Prize - 31 Μαΐου

Στο 10ο χρόνο του μπαίνει αυτό το βραβείο που έχει κατηγορίες για Μυθιστόρημα, Διήγημα και Ποίηση. Υπάρχουν αρκετά χρηματικά βραβεία (όχι μεγάλα) για κάθε κατηγορία και η συνδρομή είναι λογική. Για περισσότερα:
http://www.yeovilprize.co.uk/
**
Frome Festival Short Story Competition 2014 – 31 Μαΐου

Ιστορίες ανάμεσα στις 1000 και τις 2000 λέξεις θέλουν εδώ, τα βραβεία τους είναι 300, 150 και 75 λίρες για τους τρεις πρώτους ενώ η συνδρομή είναι 5 λίρες.


ΙΟΥΝΙΟΣ
-
Wirral Festival of Firsts, Open Poetry Competition – 1 Ιουνίου

Ποιητικός διαγωνισμός που έχει και το επιπλέον κίνητρο για τους νικητές τη συμμετοχή στο σχετικό φεστιβάλ. Η συμμετοχή για ένα ποίημα είναι μικρή, 3 λίρες, το ίδιο μικρά βέβαια και τα βραβεία:  200, 75 και 25 λίρες αντίστοιχα για τους τρεις πρώτους.
Δείτε περισσότερα εδώ:
http://www.festivaloffirsts.com/#/poetry-comp/4573243239
**

Segora Writing Competition – 8 Ιουνίου

Να κι ένας γαλλικός διαγωνισμός. Καιρό είχαμε να γράψουμε κάτι για μη αγγλόφωνη χώρα. Αλλά η γλώσσα των κειμένων παραμένει αγγλική. Θέλουν διηγήματα από 1500 μέχρι 3000 λέξεις, ποιήματα μέχρι 40 στίχους και βινιέτες μέχρι 300 λέξεις. Τα βραβεία είναι μικρά (150 λίρες το μεγαλύτερο) η συνδρομή 5,5 λίρες και αν θέλετε να δείτε τι ακριβώς εννοούν όταν λένε βινιέτα, δείτε εδώ:
http://www.poetryproseandplays.co.uk/competitions/competitions_index.html
**


The Kite Journal Annual Short Story Contest – 15 Ιουνίου

Από 2000 μέχρι 10000 λέξεις θέλουν εδώ και όχι δημοσιευμένες ιστορίες
Τα βραβεία είναι 1000, 300 και 200 δολάρια. Τα πέντε καλύτερα διηγήματα θα δημοσιευθούν στο τεύχος του Νοεμβρίου 2013. Κάθε διαγωνιζόμενος θα πάρει ένα δωρεάν τεύχος του περιοδικού, ενώ είναι πιθανή και η δημοσίευση. αντίστοιχα.  Συνδρομή 10 δολάρια
http://kitejournal.x10.mx/
http://kitejournal.x10.mx/contest
**
The CPR Editors Prize – 30 Ιουνίου

Γνωστός διαγωνισμός ποίησης αυτός –βραβείο για την ακρίβεια, από τον εκδοτικό οίκο Cider Press Review. Δίνουν λοιπόν  1000 δολάρια βραβείο και έκδοση και 20 αντίτυπα του βιβλίου (καμιά φορά αυτό έχει σημασία) για μια ποιητική συλλογή που θα έχει όμως εκδόσιμο μέγεθος, θα είναι δηλαδή τόσες σελίδες ώστε να μπορεί να βγει ένα βιβλίο από αυτήν. Πόσες είναι αυτές; Από 48 μέχρι 80. Όσο για τη συνδρομή, είναι 25 δολάρια.
http://ciderpressreview.com
**

The Cowley Literary Award - Short Story Competition – 30 Ιουνίου

Να ένας κλασικός διεθνής διαγωνισμός διηγήματος που θέλει να συνδυάσει πεζογραφία και δοκίμιο. Έχει όριο λέξεων τις 4.000, έχει σημαντικά χρηματικά βραβεία, θέλει και 20 δολάρια όμως για τη συμμετοχή.
http://www.australianartsales.com.au


**
Shoreline Scripts Screenwriting Competition – 30 Ιουνίου

Να και κάτι διαφορετικό. Διαγωνισμός σεναρίου με δύο κατηγορίες: Feature Script (για ταινία μεγάλου μήκους) και Short Script –αυτό το καταλαβαίνετε.  Στην πρώτη κατηγορία θέλουν από 80 μέχρι 120 σελίδες ενώ στη δεύτερη από 3 μέχρι 20. Τα βραβεία είναι αρκετά μεγάλα, ενώ υπάρχει και η προοπτική να υπάρξει βοήθεια για να βρεθεί χρηματοδότηση για ταινία, αλλά και η συνδρομή δεν είναι μικρή: 20 λίρες αν στείλεις το σενάριο μέχρι την 1η Ιουνίου, αλλιώς 25.
http://www.shorelinescripts.com/

**
-
ΙΟΥΛΙΟΣ
-

H.G.Wells Short Story Competition – 14 Ιουλίου
Αυτός είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός αφιερωμένος στη μνήμη του μεγάλου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας και ζητάει ιστορίες ανάμεσα στις 1500 και 5000 λέξεις. Αν είσαι κάτω από 26 δεν υπάρχει συνδρομή, είναι δωρεάν. Όσοι δεν είναι θα πρέπει να πληρώσουν 10 λίρες. Εντάξει, δεν είναι πολλά. Τα βραβεία είναι καλά, υπάρχει κι ένα φεστιβάλ από πίσω, και υπάρχει και η προοπτική της έκδοσης σε ανθολογία. Το ωραίο είναι ότι τα βραβεία για την κατηγορία κάτω των 19 είναι μεγαλύτερα από τις άλλες. http://www.hgwellsfestival.co.uk/index.html

**
The WritersWeekly Summer, 2014 24-Hour Short Story Contest - 19 Ιουλίου
Διαγωνισμός αμερικάνικος πέρα ως πέρα με ζητούμενο να γράψετε ένα διήγημα μέσα σε 24 ώρες. Υπάρχει περιορισμός στις συμμετοχές οπότε όσοι ενδιαφέρεστε καλύτερα να το αποφασίσετε σύντομα. Η συνδρομή πάντως είναι μόνο 5 δολάρια. Τα βραβεία στις κλασικές τους τιμές: 300, 250 και 200 ευρώ για τους τρεις πρώτους.
Περισσότερα εδώ: http://www.writersweekly.com/misc/contest.php

**
Tupelo Press July Open Reading Period – Ιούλιος
Εκδοτικός οίκος που διαβάζει ποιητικές συλλογές μόνο τον Ιούλιο. Φυσικά πρέπει να είναι γραμμένες στα αγγλικά και η έκτασή τους για ολοκληρωμένες συλλογές είναι μέχρι 90 σελίδες, ενώ μπορείτε να στείλετε και ένα τμήμα της συλλογής από 30-47 σελίδες. Υπάρχει όμως πληρωμή, τίποτε δεν είναι δωρεάν σ’ αυτές τις περιπτώσεις, 28 δολάρια για κάθε συμμετοχή. Περισσότερα εδώ:
http://www.tupelopress.org/july_guidelines.php

-
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
-
**
Open Meadows Foundation projects – 15 Αυγούστου
Ο οργανισμός αυτός ζητάει θεατρικά έργα, από γυναίκες συγγραφείς. Τα έργα πρέπει να είναι τέτοια που προωθούν τις ιδέες της δικαιοσύνης σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα. Το ίδρυμα βοηθάει με ένα ποσό που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2000 δολάρια την πραγματοποίηση σχεδίων για την υλοποίηση ενός θεατρικού έργου και ενισχύει συγγραφείς ή ομάδες που έχουν οικονομικά προβλήματα στην ολοκλήρωση του έργου τους. Οι σχετικές προτάσεις υποβάλλονται δύο φορές το χρόνο. 15 Φεβρουαρίου και 15 Αυγούστου. Δείτε εδώ τις λεπτομέρειες: www.openmeadows.org/

**
Τhe Yale Drama Series:  από 1 Ιουλίου μέχρι 15 Αυγούστου
Νέες φωνές ψάχνει και το Yale Drama Series και μάλιστα ανάμεσα σε εκείνους που θα κρίνουν το ταλέντο σας στη συγγραφή είναι και ο πολύ γνωστός θεατρικός συγγραφέας Έντουαρντ Άλμπι (Επικίνδυνη ισορροπία, Ζωολογικός Κήπος). Εκείνο που θέλουν είναι ένα ολοκληρωμένο θεατρικό έργο. Το στέλνετε και διεκδικείτε ένα βραβείο 10.000 δολαρίων και δημοσίευση στο περιοδικό του Πανεπιστημίου και ποιος ξέρει τι ακόμη… Μιλάμε για έναν ετήσιο διεθνή διαγωνισμό που περιμένει τα έργα σας από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 15 Αυγούστου. Γι’ αυτό δείτε σήμερα κιόλας τις λεπτομέρειες εδώ: 
http://yalepress.yale.edu/yupbooks/drama.asp#rules

**
-
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
-
Tom Howard/Margaret Reid Poetry Contest – 30 Σεπτεμβρίου
Γνωστός και πολυδιαφημισμένος διαδικτυακά αυτός ο διαγωνισμός, έχει την άνεση, καθώς συμπληρώνει 11 χρόνια και έχει πάρα πολλές συμμετοχές να δίνει βραβεία αξίας 5000 δολαρίων συνολικά, και 2.000 περίπου για το καλύτερο ποίημα μόνο. Η συμμετοχή κοστίζει 8 δολάρια για κάθε 25 στίχους λέει που στέλνετε. Κάπως υπερβολικό το βρίσω αυτό το συμμετοχή με το κομμάτι αλλά…
http://winningwriters.com/contests/tompoetry/tp_guidelines.php#.UZFmDUrJiz


*
CheerReader Autumn Short Story Competition – 30 Σεπτεμβρίου
Διασκεδαστικές ιστορίες μέχρι 1500 λέξεις. Με βραβείο 100 ευρώ και συνδρομή μόνο 5. Αλλά υπάρχει και ανάρτηση στην ιστοσελίδα του CheerReader –όπου μπορείτε να βρείτε και περισσότερες λεπτομέρειες.
     

**   
Harry Bowling Prize – 30 Σεπτεμβρίου
Αυτό είναι ένα βραβείο στη μνήμη του συγγραφέα Harry Bowling.  Βραβεύουν αδημοσίευτα μυθιστορήματα από τα οποία εσείς πρέπει να στείλετε τις πρώτες 5.000 λέξεις. Από αυτή τη χρονιά υπάρχει παράλληλα και διαγωνισμός Flash Fiction με κείμενα μέχρι 750 λέξεις. Τι προσφέρουν; Χίλιες λίρες, και συμβουλές, από ειδικευμένους σχετικά με την έκδοση του βιβλίου. Φυσικά υπάρχει και συνδρομή που είναι 10 λίρες
http://www.harrybowlingprize.co.uk/the-2014-prize/critical-dates/


**
SLQ Poetry Competition – 30 Σεπτεμβρίου
Διαγωνισμός ποίησης από το Sentinel Literary Quarterly για ποιήματα μέχρι 50 στίχους, χωρίς περιορισμούς στο θέμα. Η συνδρομή για ένα ποίημα είναι 4 λίρες, για περισσότερα υπάρχουν εκπτώσεις. 
 sentinelquarterly.com/competitions 
    
**
TXTLit Micro Story Competition  – 30 Σεπτεμβρίου
Διαγωνισμός για ιστορίες που έχουν έκταση μέχρι 154 χαρακτήρες. Οι ιστορίες θα σταλούν με κινητό τηλέφωνο. Υπάρχει συνδρομή μιας λίρας και βραβείο 50 λιρών.
    
*
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ


FRANK O’CONNOR AWARD - για όλο το χρόνο


Βραβείο για βιβλία με συλλογή διηγημάτων, που έχουν εκδοθεί, δεν έχει σημασία αν τα έχετε εκδώσει οι ίδιοι ή κάποιος εκδοτικός οίκος από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2013.  Μέσα στα βραβεία –αλλά και τις υποχρεώσεις του νικητή είναι να παραστεί και να διαβάσει απόσπασμα από το βιβλίο του στο φεστιβάλ της ιρλανδέζικης πόλης Κορκ, που γίνεται κάθε Σεπτέμβριο. Βέβαια, η συμμετοχή, που κατά τα άλλα είναι δωρεάν, προϋποθέτει να έχει τυπωθεί το βιβλίο σας στα αγγλικά. Αλλά αν δεν προλαβαίνετε εφέτος μπορείτε να το έχετε υπόψη σας για επόμενες χρονιές.
http://www.jameswhiteaward.com/rules

-

ΘΕΑΤΡΟ
New England Theatre Conference Drama Awards

Διάφορους διαγωνισμούς για θεατρικούς συγγραφείς διοργανώνει αυτός ο σημαντικός θεατρικός οργανισμός από τη Βοστώνη που συμπληρώνει εφέτος μισό αιώνα ζωής. Αναζητείστε τις λεπτομέρειες στη διεύθυνση:  http://www.netconline.org/
**
ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
Global Short Story Competition

Κάθε μήνα, όλο το χρόνο, υπάρχει ένας διαγωνισμός διηγήματος φτιαγμένος ειδικά για διεθνείς συμμετοχές με την υποστήριξη του Darlington Arts Centre στο Ντάρλινγκτον, περιοχή του Ντάρχαμ στην Αγγλία. Κάθε μήνα λοιπόν επιλέγουν μια ιστορία, που πρέπει να είναι μέχρι 2.000 λέξεις, με ελεύθερο θέμα και με συνδρομή μόνο 5 λίρες. Οι συμμετοχές σας πρέπει να είναι στην Αγγλική γλώσσα.  Όσο για τα βραβεία, υπάρχει ένα μηνιαίο, 100 λίρες και ένα ετήσιο 250 λίρες.
http://www.globalshortstories.net/rules.html
**
ΔΙΑΦΟΡΑ
Carpe Articulum
Οργανωμένη όσο λίγες η ιστοσελίδα του λογοτεχνικού περιοδικού σας παρουσιάζει μια μεγάλη γκάμα διαγωνισμών κάθε είδους γραπτού λόγου. Οι διαγωνισμοί διεξάγονται μία ή δύο φορές το χρόνο και οι ημερομηνίες λήξης τους είναι:
Νουβέλας: 7 Ιανουαρίου
Δοκιμίου 7 Ιανουαρίου – 30 Αυγούστου
Νέων συγγραφέων: 1 Φεβρουαρίου
Διαγωνισμός Διηγήματος: 30 Μαρτίου – 30 Σεπτεμβρίου
Ποίησης: 30 Μαρτίου – 30 Σεπτεμβρίου
Φωτογραφίας: 30 Αυγούστου
Περισσότερα θα βρείτε εδώ: http://www.carpearticulum.com/submissions

**
Scribble Quarterly Short Story Competitions – 4 φορές το χρόνο

Διαγωνισμός διηγήματος από το περιοδικό Scribble με ελεύθερο θέμα και όριο λέξεων τις 3.000. Η δυνδρομή είναι 3 λίρες. Τα βραβεία 75, 25 και 15 λίρες.  Τέσσερις φορές το χρόνο, Μάρτιο, Ιούλιο, Οκτώβριο και Δεκέβριο.
http://www.parkpublications.co.uk/scribble.htm
**


**
Literal Latte Fiction
Πολύ συμπαθητικό περιοδικό που διοργανώνει διαγωνισμούς όλο το χρόνο. Θέλει για τη συμμετοχή σας (γενικώς) 10 δολάρια και κάνει εκπτώσεις αν στείλετε πολλές συμμετοχές μαζί. Οι διαγωνισμοί του περιλαμβάνουν διήγημα (η προθεσμία λήγει στις 15 Ιανουαρίου), ποίηση, δοκίμιο και άλλα. Περισσότερα: http://www.literal-latte.com/contests/

**
Women & Place Anthology 6

Η Sundress Publications δέχεται συμμετοχές, μόνο από γυναίκες συγγραφείς, για μια ανθολογία που περιλαμβάνει όλα τα είδη γραπτού λόγου με επίκεντρο την ιδέα του «χώρου». Σχετικές λέξεις που μπορούν να είναι η αφετηρία για το κείμενό σας: σπίτι, γειτονιά, επαρχία, κοινότητα, διακοπές κ.α. Η ανθολογία θα εκδοθεί τον Οκτώβριο του 2013. Περισσότερα εδώ:
http://www.sundresspublications.com/submissions.htm

**
ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
The Our Stories Publishing Schedule
Η περίοδος για να στείλετε κείμενά σας είναι από το τέλος Αυγούστου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο έχουν διαγωνισμό διηγήματος. Από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Απριλιου, διαγωνισμό για σύντομα διηγήματα και μέχρι το καλοκαίρι για να ολοκληρωθεί ο κύκλος, διαγωνισμό για νέους συγγραφείς. Λεπτομέρειες: http://www.ourstories.us/contests.html
**

--

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Δεν μας ενδιαφέρουν μόνο τα λεφτά, έτσι δεν είναι; Υπάρχουν περιοδικά που περιμένουν το κείμενό σας και προσφέρουν ως βραβείο μόνο τη δημοσίευση. Δεν είναι λίγο όμως, ιδίως όταν το περιοδικό είναι αξιόλογο. Σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις πολλές επιλογές που μπορείτε να βρείτε:


**

The First Line – Όλο το χρόνο


Αυτό το περιοδικό κυκλοφορεί κάθε τέσσερις μήνες εδώ και 10 χρόνια. Έχει ένα πολύ ενδιαφέρον «τρικ»: σου δίνει την πρώτη πρόταση και σε βάζει να συνεχίσεις την ιστορία. Με τον τρόπο αυτό, λένε οι εκδότες του, ότι βοηθούν τους συγγραφείς να ξεπεράσουν το «μπλοκάρισμα». Δεν είμαι σίγουρος ότι έχουν δίκιο αλλά δεν μπορώ να έχω άποψη (έχω χρόνια να γράψω εξαιτίας ενός τρομερού «μπλοκαρίσματος»). Πού ξέρεις λοιπόν; Ακούγεται αρκετά αμερικάνικο αλλά μπορεί να βοηθήσει. Το καλύτερο το άφησα για το τέλος: οι άνθρωποι πληρώνουν, όχι πολλά αλλά πληρώνουν για τις ιστορίες σας. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.thefirstline.com/


**
InfectiveINk.com

Ως όνομα δεν μπορώ να το πω και γοητευτικό, αλλά ως προσπάθεια έχει πολύ ενδιαφέρον. Το InfectiveINk λοιπόν σας προσκαλεί να στείλετε ιστορίες και είναι ανοιχτό σε όλα τα είδη εκτός από τα κείμενα ερωτικού περιεχομένου (φαντάζομαι εννοεί πορνογραφικού) και προσφέρει 10 δολάρια για κάθε διήγημα που θα εγκριθεί –αυτό αφορά τις ιστορίες πάνω από 1500 λέξεις. Ωραία, δεν γίνεσαι πλούσιος με αυτά αλλά το ζήτημα δεν είναι να γίνουμε πλούσιοι, έτσι;.
Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο InfectiveINk.com
***
The Entroper

Αυτό το πολύ ωραίο περιοδικό ζητάει ποιήματα. Επίσης και ιστορίες μέχρι 1.000 λέξεις, αλλά και καλλιτεχνικές φωτογραφίες. Θέτει περιορισμούς μόνο σε θέματα σχετικά με τη βία (και καλά κάνει) στη θεματική των ιστοριών. Ένα σωρό τύποι ζητάνε βίαιες ιστορίες. Ας υπάρχουν και κάποιοι που δεν τις θέλουν. Οι συμμετοχές σας εδώ:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .
**

The Ofi Press Literary Magazine

από το Μεξικό ενδιαφέρεται για νέους συγγραφείς από όλο τον κόσμο, δέχεται διηγήματα μέχρι 2.000 λέξεις.
http://theofipress.webs.com/
KITCHEN
κυρίως ποίηση αλλά και φωτογραφίες και ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να σκεφτείτε να στείλετε, ένα post-it ένα σημείωμα, ένα μισοτελειωμένο ερωτικό γράμμα…!

http://kitchenpoet.blogspot.com/p/submit.html
**
LQQK ZINE
Εδώ θέλουν ιστορίες σχετικές με τη σύγχρονη τεχνολογία ή διάφορα σύγχρονα κοινωνικά φαινόμενα (οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα παράδειγμα). Μην στείλετε ιστορίες με εξωγήινους, το τονίζουν αυτό. Σημειώνουν επίσης ότι τους αρέσει να δημοσιεύουν κείμενα συγγραφέων που δεν έχουν εκδόσει βιβλίο ακόμη. Και προσέξτε να μην ξεπερνούν τις τρεις χιλιάδες λέξεις. Περισσότερα δείτε εδώ: http://www.lqqkzine.com/march/submissions.php

**
Apophoreta
Το καναδέζικο περιοδικό Apophoreta ζητάει συμμετοχές για το 1ο του τεύχος. Η ημερομηνία λήξης είναι η 1η Σεπτεμβρίου. Θέλουν αδημοσίευτα διηγήματα μέχρι 5000 λέξεις και ποιήματα. Όσων τα κείμενα επιλεγούν θα πάρουν ένα δωρεάν αντίτυπο του τεύχους.
http://apophoreta.com/
&&
Paradise Review

Το διαδικτυακό περιοδικό που κυκλοφορεί κάθε τρίμηνο, ζητάει συνδρομές για τα τεύχη του (ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για συγγραφείς που πρώτη φορά θα δουν κείμενο τους να δημοσιεύεται) και προσφέρει δημοσίευση. Δέχεται διηγήματα μέχρι 4.500 λέξεις και ποιήματα.
http://paradisereview.submittable.com/submit
**


                                                      ********************
Χρήσιμες συμβουλές για πρωτάρηδες στους διεθνείς διαγωνισμούς

* οι διαγωνισμοί που αναφέρουμε είναι κατά τεκμήριο αξιόπιστοι καθώς διεξάγονται (οι περισσότεροι) επί αρκετά χρόνια από διάφορα περιοδικά, πανεπιστήμια ή λέσχες συγγραφέων κ.α ομάδες. Παρ' όλα αυτά πρέπει να διαβάσετε πολύ προσεκτικά τους όρους συμμετοχής στον κάθε διαγωνισμό προτού στείλετε ο,τιδήποτε και ιδιαίτερα τους όρους τους σχετικούς με τα δικαιώματα του συγγραφέα.

* Η συνδρομή που ζητούν συνήθως οι διοργανωτές του διαγωνισμού είναι σχεδόν αναπόφευκτη αφού με τον τρόπο αυτό καλύπτονται τα έξοδα διεξαγωγής του. Το ποσό της συνδρομής διαφέρει ανάλογα με τον διαγωνισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μεγαλύτερα ποσά εξασφαλίζουν απόλυτα την αξιοπιστία ενός διαγωνσιμού ή το αντίθετο. Πάντως αν η συνδρομή υπερβαίινει ένα λογικό ποσό 10 έως 15 ευρώ (σε αντιστοιχία) η συμβουλή μας είναι να αποφεύγετε τη συμμετοχή εκτός αν είστε απόλυτα σίγουροι για την αξιοπιστία του. Πάντως το σημαντικό κομμάτι είναι πάντα εκείνο που αφορά τα δικαιώματα.

*Μην σπεύσετε να προλάβετε μια προθεσμία στέλνοντας μια πρόχειρη (δική σας ή κάποιου φιλικού σας προσώπου) μετάφραση. Οι μεταφράσεις πρέπει να αναλαμβάνονται από επαγγελματίες μεταφραστές και μάλιστα με ειδίκευση στη λογοτεχνική μετάφραση που είναι ένα εντελώς ξεχωριστό είδος. Θυμηθείτε ότι οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι, στην πλειοψηφία τους, γράφουν στη μητρική τους γλώσσα και εσείς έτσι κι αλλιώς ξεκινάτε με ένα χάντικαπ την προσπάθειά σας. Μην μπείτε σε αυτή την περιπέτεια χωρίς αξιόπιστη μετάφραση. Θα υπάρχει πάντα μια επόμενη φορά που ένας σημαντικός διαγωνισμός θα σας ταιριάζει. Υπάρχουν εκατοντάδες!

*Μην συμμετέχετε σε πολλούς και διάφορους διαγωνισμούς. Διαβάστε τους όρους, δείτε το περιεχόμενο του περιοδικού (αν τον διοργανώνει περιοδικό) διαβάστε τι ακριβώς ζητούν οι διοργανωτές όταν υπάρχει συγκεκριμένο θέμα και ακόμη καλύτερα αναζητείστε τα αρχεία προηγούμενων διαγωνισμών
για να δείτε το ύφος των κειμένων που ξεχώρισαν.

*Είναι καλύτερα να ανοίξετε τα λογοτεχνικά φτερά σας πρώτα σε ένα από τα περιοδικά του διαδικτύου που δέχονται λογοτεχνικά κείμενα χωρίς διαγωνισμό και βραβεία. Μια δημοσίευση πολλές φορές βοηθάει τις επόμενες προσπάθειές σας. Υπάρχουν πάρα πολλοί διαγωνισμοί που μπορούν να γίνουν το πρώτο σας βήμα. Όπως για παράδειγμα αυτός εδώ: Creative Writing Ink Writing Competition. Έρχεται από την Ιρλανδία, δεν έχει συνδρομή, δίνει ένα μικρό βραβείο, 60 ευρώ, και δημοσίευση σε ηλεκτρονική εφημερίδα και ανανεώνεται κάθε μήνα. Είναι για διηγήματα, μέχρι 3000 λέξεις και ποιήματα. Πληροφορίες: http://creativewritingink.co.uk/competitions-and-events/
**
Η σελίδα αυτή ανανεώνεται πολύ συχνά.  Αν χρειάζεστε βοήθεια ή έχετε απορίες σχετικά με το θέμα, υπάρχει το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Να θυμάστε πάντως ότι τα EYELANDS δεν προμοτάρουν κανέναν, απλώς δημοσιεύουν πληροφορίες που πιστεύουν ότι μπορεί να σας είναι χρήσιμες ή και πολύτιμες σε κάποιες περιπτώσεις. Η ιστοσελίδα δεν έχει την παραμικρή σχέση με οποιαδήποτε από τις ομάδες, οργανισμούς, συλλόγους ή εταιρείες των οποίων δημοσιεύει ανακοινώσεις. Καλή επιτυχία!
 

Eye@city

altΕκδηλώσεις για την λογοτεχνία στην Αθήνα, το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο: στον Ιανό, στο Polis Art Cafe και στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων - Το φεστιβάλ Αθηνών συνεχίζεται - Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Σαλβαδόρ Αλιέντε
Περισσότερα...

Αφιερώματα

altΧόρχε Λουίς Μπόρχες: Ο τυφλός συγγραφέας,
αφιέρωμα από την Μαρία Μαργαρίτη
Περισσότερα...

Μουσική

altΤο Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται το HAPPY FESTIVAL στην “Τεχνόπολη”, ένα πραγματικό World Music Festival
Περισσότερα...

Newsletter

Όνομα:

Email:


Συνεντεύξεις

Η Δέσποινα Μουζουράκη μιλάει με τον Γρηγόρη Παπαδογιάννη για
 «Τον καιρό της Νοτιάς»

alt
Περισσότερα...

Ταινίες

alt20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας
17-28 Σεπτεμβρίου 2014
Περισσότερα...

Διηγήματα

altEyelands  - 3ος διαγωνισμού διηγήματος. Θέμα: Όνειρο και φυγή
Τρίτο βραβείο:Το παιχνίδι των τρένων, της Αργυρώς Μαργαρίτη
Περισσότερα...