Διαγωνισμοί

eyelands logo

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ EYELANDS 

μινι-EYELANDS FIRST INTERNATIONAL FLASH FICTION CONTEST
JANUARY 20 – MARCH, 20 /2018

800px-20090415_hrakleio_krhth_limani_koules_2Διήγημα: Παράξενες Μέρες στο Ηράκλειο – συμμετοχές μέχρι 20 Οκτωβρίου / ΕΚΛΕΙΣΕ

Μυθιστόρημα: Δεύτερος διαγωνισμός με ελεύθερο θέμα: συμμετοχές μέχρι 20 Οκτωβρίου  / ΕΚΛΕΙΣΕ

επόμενος διαγωνισμός: 8ος διεθνής διαγωνισμός διηγήματος
έναρξη: 20 Μαρτίου 2018

 

  

  Λ Ο Γ Ο Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ο Ι   (και άλλοι) Δ Ι Α Γ Ω Ν Ι Σ Μ Ο Ι

  (με σειρά αντίστροφη της ημερομηνίας λήξης τους)

    Παιδικός Διαγωνισμός Mουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

«Δες το Ειδώλιο Αλλιώς»

Στείλτε τη ζωγραφιά σας μέχρι τις 28/02/2018!
Είστε 4 έως 12 ετών;
Mέχρι τις 28 Φεβρουαρίου συνεχίζεται ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης!
Μας έχετε εκπλήξει ήδη με τις ιδέες και τα φανταστικά σας σχέδια που έχουν γεμίσει το Μουσείο με χρώματα!
Τι άλλο μπορείτε να σκαρφιστείτε;
Ο χρόνος περνάει… Έχετε ακόμα ένα μήνα να μας απογειώσετε με τις ιδέες σας. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και ελάτε να στήσουμε μια μοναδική έκθεση με καλλιτέχνες εσάς.
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά διαγωνισμό ζωγραφικής για τους μικρούς του φίλους, ηλικίας 4-12 ετών. Στο φετινό διαγωνισμό ταξιδεύουμε μαζί με το κυπριακό Σανιδόμορφο Ειδώλιο της 2ης χιλιετίας π.Χ: Θα μπορούσε να είναι αεροπλάνο; Κάκτος ή μήπως μέλισσα; Διαλέξτε τα χρώματα και τα υλικά που σας αρέσουν και ζωγραφίστε το ειδώλιο όπως το φαντάζεστε! Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός!
Ποιος είπε πως δεν μπορούμε ΟΛΟΙ να έχουμε τη δική μας έκθεση σε ένα μουσείο;
Πώς να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό:
Μπες στο cycladic.gr/page/des-to-idolio-allios
Εκτύπωσε το σχέδιο σε Α4
Μεταμόρφωσε το ειδώλιο όπως σου αρέσει
Στείλε μας το έργο σου και τη φόρμα συμμετοχής στη διεύθυνση:
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης,
Νεοφύτου Δούκα 4, 10674, Αθήνα
Υ/Ο: Κατερίνα Αμπατζή/ Τμήμα Εκπαιδευτικών
T: 210 7228321-3 | http://www.cycladic.gr

EΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν ό,τι υλικά θέλουν: ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, χαρτιά για κολλάζ, κλωστές, κλπ.
Οι τρεις νικητές (4-6, 7-9, 10-12) θα επιλεγούν από επιτροπή του Μουσείου
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα επιλέξει ένα μέρος από τα έργα για την καθιερωμένη έκθεση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Σε περίπτωση συμμετοχής στο διαγωνισμό ως σχολική ομάδα, απαιτείται όνομα και κινητό τηλέφωνο εκπαιδευτικού.
Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής των έργων.
Τα έργα μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε άλλες εφαρμογές για τις ανάγκες του Μουσείου ή των χορηγών.

eyelands logo

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ 2018

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση συμμετοχής στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα: ‘Ως την άκρη του ονείρου …’ »

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης δια του Διευθυντή της, Δρ. Χρήστου Γεωργίου σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων δια της Διευθύντριάς του, Δρ. Βιργινίας Αρβανιτίδου και το Δημοτικό Σχολείο Λητής δια της Διευθύντριάς του, κυρίας Κυριακής Μιζαμίδου (συγγραφέως, MSc στη δημιουργική γραφή) προκηρύσσει τον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα: «Ως την άκρη του ονείρου… ».
Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το σχ. έτος 2016-17 ως φυσική συνέχεια των τοπικών μαθητικών διαγωνισμών συγγραφής παραμυθιού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και έτυχε μεγάλης αποδοχής και ανταπόκρισης από παιδιά και εκπαιδευτικούς όλης της Ελλάδας.
Ο 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων της χώρας.
Σε μια εποχή που πολλοί/ές υποστηρίζουν ότι τα παιδιά έχουν χάσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους λόγω της πολυμορφίας, της πολυσημίας και της πολυτροπικότητας της πληροφορίας (διαδίκτυο – τηλεόραση), η δημιουργική γραφή δεν είναι παρά μόνο η αρχή στο ταξίδι της εξερεύνησης του λογοτεχνικού λόγου. Είναι ένας δρόμος για την καλλιέργεια και ανάπτυξη όλων των αισθήσεων μέσα από την Τέχνη. Ένας τρόπος έκφρασης και ζωής.
Η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στον διαγωνισμό έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει, να αφυπνίσει, να δημιουργήσει νέους αναγνώστες και νέες αναγνώστριες, να εμπνεύσει νέους και νέες δημιουργούς μέσα από τα μονοπάτια των παραμυθιών μέσω της δημιουργικής και της κριτικής σκέψης, της αφήγησης, της συγγραφής και της εικονογράφησης. Τα παιδιά που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στον διαγωνισμό καλούνται να δημιουργήσουνσυγγραφικές ομάδες 3 και πλέον ατόμων. Στη συνέχεια, δουλεύοντας ομαδικά και συνεργατικά θα έχουν τη δυνατότητα να στοχαστούν, να μιλήσουν και στο τέλος να αποτυπώσουν στο χαρτί τις σκέψεις, τις ιδέες, τα όνειρα, τις ελπίδες, τις προσδοκίες, ακόμα και τους φόβους τους μέσα από πρωτότυπες παραμυθιακές ιστορίες.

Διαβάστε περισσότερα: http://diktyoparamythia.blogspot.gr/2017/12/2-2018.html

 

eyelands logo

Πρόσκληση για υποβολή ταινίας  ως 22/04/2018

«ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ»

www.beyondtheborders.gr

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ
Καστελλόριζο, 26 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου 2018

 

Υποβολή ταινίας

22 Ιανουαρίου – 22 Απριλίου 2018

«Να φέρουμε τον κόσμο στο Καστελλόριζο και να μεταφέρουμε το Καστελλόριζο στον κόσμο!»

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» προσκαλεί τους Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές να υποβάλουν τις ταινίες τους μέχρι τις 22 Απριλίου 2018. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προωθήσει τις σημαντικότερες παραγωγές ντοκιμαντέρ σε όλο τον κόσμο που εστιάζουν στην ιστορία, τον πολιτισμό, την πολιτική καθώς και σε άλλα κοινωνικά θέματα. Το «Πέρα από τα Σύνορα» τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΥΠΕΞ) και του Δήμου Μεγίστης. Η πρωτοβουλία και η διοργάνωση ανήκουν στο Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (www.idisme.gr). Το «Πέρα από τα Σύνορα» θα προβάλει ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κλίμακας παραγωγές των πέντε τελευταίων ετών. Παράλληλα με τις προβολές, θα ακολουθήσουν πολιτιστικά δρώμενα στο Καστελλόριζο. Θα βραβευτούν το καλύτερο ιστορικό ντοκιμαντέρ και το καλύτερο κοινωνικό/πολιτικό ντοκιμαντέρ. Τα βραβεία αποτελούν ευγενική μέριμνα της Βουλής των Ελλήνων.

Παρακαλούμε, βρείτε την αίτηση και τους όρους συμμετοχής εδώ: www.beyondtheborders.gr

Call for Submission

22/01/2018

«BEYOND THE BORDERS»

www.beyondtheborders.gr

3rd International Documentary Festival
Castellorizo Island, Greece
August 26 – September 2, 2018

 

logo

 

Call for submission

22 January – April 22 2018

 

«Let us bring the world to Castellorizo Island and take Castellorizo Island
to the world!
»

The 3rd International Documentary Festival “Beyond the Borders”, Castellorizo island, has the pleasure to invite documentary film-makers to submit their films until 22nd of April, 2018. The Festival’s objective is to promote the most important documentary productions worldwide that focus on history, culture, politics and other social subjects. Beyond the Borders is organized under the auspices of the General Secretariat for Greeks Abroad and the Municipality of Megisti (Castellorizo).  It is produced by the Hellenic History Foundation (www.idisme.gr). “Beyond the Borders” includes a selection of Greek, European and worldwide productions of the last five years, workshops, parallel events and master classes. The Best History Documentary and the Best Socio-political Documentary will be awarded by the Hellenic Parliament.

Please, find the application form and the participation terms here:

www.beyondtheborders.gr

 eyelands logo

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το Ιωνικό Θέατρο και η Ιωνική Λέσχη Ανάγνωσης , με ευκαιρία την ίδρυση της Θεατρικής Ομάδας «ΣΙΠΥΛΟ» της Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας, ομάδας με αποκλειστικό σκοπό τη διάδοση έργων με θέμα τη Μικρασία και τον Πόντο.

Προκηρύσσουν

διαγωνισμό θεατρικού μονόπρακτου έργου με θέμα: «1922 : Πριν ή μετά» ( ιστορίες που αφορούν στον Ελληνισμό της Ανατολής).

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι ανεξαρτήτου ηλικίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Θέμα :

Γίνονται δεκτά μονόπρακτα θεατρικά έργα που αφορούν τη Μικρασία και τον Πόντο πριν το 1922 ή αναφέρονται σε ιστορίες Μικρασιατών και Ποντίων προσφύγων μετά την Καταστροφή.

Όροι:

-Το έργο θα είναι πρωτότυπο, αδημοσίευτο, δεν θα έχει παρουσιαστεί σε παράσταση, δεν θα έχει μεταδοθεί από ραδιόφωνο, ή από άλλο ηλεκτρονικό μέσον

-Θα έχει χρονική διάρκεια μέχρι και 20΄ λεπτά της ώρας ή το ανώτερο 20 σελίδες Α4.
-Θα τηρεί τις προδιαγραφές του θεατρικού είδους του μονόπρακτου που εκτυλίσσεται σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο
-Δεν επιτρέπεται στα μέλη του Δ. Σ. της Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας και στα μέλη του Ιωνικού Θεάτρου, όπως και σε συγγενείς τους μέχρι πρώτου βαθμού συγγενείας να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό
-Τα κείμενα θα αποσταλούν σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ionikotheatro@gmail.com
-Θα φέρουν οπωσδήποτε ψευδώνυμο της / του συγγραφέα . Εάν αποσταλούν με ονοματεπώνυμο ή άλλο αναγνωριστικό στοιχείο θα απορρίπτονται.
-Μετά το πέρας των εργασιών της κριτικής επιτροπής θα ζητηθούν από τους συμμετέχοντες, μέσω του e-mail, με το οποίο είχαν αποστείλει το κείμενό τους: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνο.
Τα έργα θα γίνονται δεκτά μέχρι τις 31 Μαϊου 2018.
Η απονομή των βραβείων θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2018.
Θα απονεμηθούν: -Τρία Βραβεία -Δύο Έπαινοι και -Πέντε Διακρίσεις

Επίσης:
-Τα πέντε πρώτα θα παρουσιαστούν σε μία παράσταση από την Ομάδα ΣΙΠΥΛΟΝ και το Ιωνικό Θέατρο και τα δέκα πρώτα θα εκδοθούν από την Ένωση Μαγνησίας Μ. Ασίας και το Ιωνικό Θέατρο και θα κυκλοφορήσουν από τις Εκδόσεις Λεξίτυπον

Σελίδα Διαγωνισμού: https://ionikotheatro.wordpress.com

  

eyelands logo Κρατικά βραβεία συγγραφής θεατρικού έργου

(η προκήρυξη αναμένεται τους πρώτους μήνες του 2018)

Διαγωνισμός κρατικών βραβείων συγγραφής θεατρικού έργου που διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Επιπρόσθετα, θα δοθούν βραβεία για νέους θεατρικούς συγγραφείς καθώς και για παιδικά θεατρικά έργα.
1. Κρατικό Βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου
Στον εν λόγω διαγωνισμό μπορεί να υποβάλει θεατρικό έργο οποιοσδήποτε. Χρηματικό έπαθλο: 5.000 ευρώ.
2. Κρατικό βραβείο για νέους θεατρικούς συγγραφείς
Στο διαγωνισμό αυτό μπορούν να συμμετάσχουν μόνο νέοι θεατρικοί συγγραφείς. Στην έννοια του νέου θεατρικού συγγραφέα περιλαμβάνονται εκείνοι, των οποίων θεατρικό έργο δεν έχει στο παρελθόν εκδοθεί, δημοσιευθεί, διδαχθεί από σκηνής ή αποτελέσει τον πυρήνα κινηματογραφικού ή τηλεοπτικού έργου, καθώς και υποβληθεί παλαιότερα σε άλλους διαγωνισμούς οποιουδήποτε δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα. Χρηματικό έπαθλο: 3.000 ευρώ.
3. Κρατικό Βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου για παιδιά
Στον εν λόγω διαγωνισμό μπορεί να υποβάλει θεατρικό έργο οποιοσδήποτε. Χρηματικό έπαθλο: 3.000 ευρώ.
Σε καθέναν από τους ανωτέρω διαγωνισμούς, η αρμόδια Επιτροπή μπορεί να απονέμει Έπαινο σε έργο που δεν βραβεύτηκε, αλλά διακρίνεται για την τόλμη και την καινοτομία του.

eyelands logo

&&

ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΤΕΧΝΗΣ» ΚΙΛΚΙΣ

Α) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΤΕΧΝΗ» ΚΙΛΚΙΣ προκηρύσσει τον Εικοστό Τρίτο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Κούρος Ευρωπού», ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι ποιητικές συλλογές που θα σταλούν για το διαγωνισμό πρέπει:
1) Να μην έχουν εκδοθεί.
2) Να είναι δακτυλογραφημένες σε τρία αντίτυπα.
3) Να είναι 20 έως 30 σελίδες η κάθε μία.
4) Οι συλλογές να στέλνονται με ψευδώνυμο. Σε δεύτερο κλειστό φάκελο αλληλογραφίας ο υποψήφιος εξωτερικά θα αναγράφει πάλι το ψευδώνυμό του και μέσα τα πραγματικά του στοιχεία (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail, αν έχει). Ο δεύτερος αυτός φάκελος θα ανοιχθεί από την επιτροπή του διαγωνισμού μόνο σε περίπτωση βράβευσης της συλλογής.
Τα ποιητικά έργα δεν θα επιστραφούν.
Ποιήτριες και ποιητές που έλαβαν το Α΄ Βραβείο σε προηγούμενους διαγωνισμούς της Μ.Κ.Ε. «ΤΕΧΝΗ» ΚΙΛΚΙΣ δεν ξαναβραβεύονται.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους έως την 31η Μαρτίου 2018 στη διεύθυνση: ΤΕΧΝΗ Μ.Κ.Ε. ΚΙΛΚΙΣ, 25ης Μαρτίου 20, Κιλκίς, Τ.Κ. 611 00, τηλ. 23410 24217, κινητό 6977358114.

Η μη τήρηση έστω και ενός από τους παραπάνω όρους του διαγωνισμού συνεπάγεται τον αποκλεισμό του υποψηφίου.
Η κρίση των έργων θα γίνει από 7μελή Κριτική Επιτροπή, την οποία αποτελούν οι:

  1. Αφροδίτη Σιβετίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια Α.Π.Θ., Πρόεδρος
  2. Καλλιόπη Εξάρχου,  Αναπληρώτρια καθηγήτρια Α.Π.Θ.
  3. Κική Δόγια-Πλόχουρα, Φιλόλογος
  4. Έλσα Κορνέτη, Ποιήτρια
  5. Σόνια Λευκίδου, Φιλόλογος
  6. Αλεξάνδρα Μπακονίκα, Ποιήτρια
  7. Έλλη Φρεγγίδου, Ψυχολόγος- Ποιήτρια

Τα χρηματικά βραβεία που θα απονεμηθούν (Α΄ 500 €, Β΄ 300 € και Γ΄ 200 €) θα συνοδεύονται από ένα αγαλματίδιο, ομοίωμα του «Κούρου του Ευρωπού».
Η απονομή θα γίνει σε επίσημη τελετή κατά τη διάρκεια των «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ» της πόλης του Κιλκίς την 26η Μαΐου 2018.

Β) ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Η Μ. Κ. Ε. «ΤΕΧΝΗ» Κιλκίς, στο πλαίσιο του 23ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού», θα διοργανώσει τιμητικό αφιέρωμα στον συγγραφέα Θωμά Κοροβίνη για την πολυσχιδή δράση του.

ΧΟΡΗΓΟΙ:
1. Π.Ε. Κιλκίς Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
2. Δήμος Κιλκίς
3. ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς