Διαγωνισμοί

eyelands logo

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ EYELANDS 

EYELANDS INTERNATIONAL BOOK AWARDS
2 July 2018 – 20 October 2018

ΕΒΑ -smaller - 2018

Poetry/Short Stories/ Novel
Grand Prize  for published & unpublished books
Results: December 20, 2018

EYELANDS-8th INTERNATIONAL SHORT STORY CONTESTΔιαγωνισμός Αποσκευές
»LUGGAGE» – 20th MARCH – 20th JUNE ΕΚΛΕΙΣΕ

-EYELANDS 8ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ
ΘΕΜΑ: ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ από 20 Μαρτίου έως 20 Ιουνίου 2018 ΕΚΛΕΙΣΕ

EYELANDS FIRST INTERNATIONAL FLASH FICTION CONTEST
JANUARY 20 – MARCH, 20 /2018 – ΕΚΛΕΙΣΕ

 

  Λ Ο Γ Ο Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ο Ι   (και άλλοι) Δ Ι Α Γ Ω Ν Ι Σ Μ Ο Ι

  (με σειρά αντίστροφη της ημερομηνίας λήξης τους)

 eyelands logo

Φαντασία 2019 | Χρησμός/διαγωνισμός διηγήματος φανταστικής λογοτεχνίας

Μετά τους επιτυχημένους διαγωνισμούς διηγήματος στο πλαίσιο των φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria 2017 και 2018 και την έκδοση των συλλογικών βιβλίων «Το έπος της φαντασίας Ι & ΙΙ», η δημιουργική ομάδα του iWrite και η οργανωτική επιτροπή του Fantasmagoria από κοινού, προκηρύσσουν νέο διαγωνισμό διηγήματος! Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους συγγραφείς, ανεξαρτήτως ηλικίας, να μας στείλουν ένα διήγημα φανταστικής λογοτεχνίας (έκτασης 1.000 με 2.500 λέξεις) με θέμα: Χρησμός.

Η ιστορία μπορεί να εξελίσσεται σε οποιαδήποτε περιοχή (πραγματική ή φανταστική) και χρονική περίοδο (παρελθόν, παρόν ή μέλλον), καθώς και να αποτελεί ιστορία τρόμου, εποχής, μυστηρίου ή φαντασίας. Γενικά τα διηγήματα πρέπει να περιέχουν κάποιο φανταστικό στοιχείο που να τα κατατάσσουν στο είδος της λογοτεχνίας του φανταστικού.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από τη συγγραφέα Ευθυμία Δεσποτάκη, τον καθηγητή δημιουργικής γραφής – Gamecraft Αλέξανδρο Μυροφορίδη καθώς και τον διαχειριστή της ομάδας «Λογοτεχνίας Τρόμου» Θανάση Παπαγεωργίου.

Για τις Εκδόσεις iWrite, απώτερος σκοπός τέτοιου είδους διαγωνισμών είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου συγγραφικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς επίσης και να δώσει την ευκαιρία σε νέους και παλιούς συγγραφείς να δουν το έργο τους εκτυπωμένο στο πλαίσιο μία άρτιας και προσεγμένης έκδοσης βιβλίου.

Τα διηγήματα του διαγωνισμού που θα επιλεχθούν από την κριτική επιτροπή θα συμμετάσχουν στη συλλεκτική έκδοση βιβλίου με τίτλο «Το Έπος της Φαντασίας ΙΙΙ», η οποία θα παρουσιαστεί κατά τη βράβευση των συγγραφέων στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Φαντασίας «Fantasmagoria», τον Απρίλιο του 2019.

Ως ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 20η Δεκεμβρίου 2018.

Οι συγγραφείς μπορούν να αποστείλουν το έργο τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση fantasmagoriafest@gmail.com.
Οι αποστολές των διηγημάτων πρέπει πάντα να γίνονται με την ένδειξη “Για τον Διαγωνισμό Διηγήματος – Φαντασία 2019” και να συνοδεύονται από ένα βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα (έως 150 λέξεις), καθώς και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, email κ.λπ.).
Οι αποστολές των διηγημάτων πρέπει πάντα να γίνονται με την ένδειξη “Για τον Διαγωνισμό Διηγήματος – Φαντασία 2019” και να συμβαδίζουν πλήρως με τους όρους συμμετοχής που ακολουθούν.

Website: http://www.iWrite.gr
Email: info@iWrite.gr
Τηλέφωνο: 2311 27 28 03 (Θεσσαλονίκη) και 21 10 12 6900 (Αθήνα)
Διεύθυνση: Φιλίππου 49, Κέντρο (Θεσσαλονίκη) και Κωλέττη 15 & Εμ. Μπενάκη, Εξάρχεια (Αθήνα)

eyelands logo

FACES 2018
Οι άνθρωποι έρχονται απ’ το σκοτάδι και επιστρέφουν σε αυτό ως διάττοντες αστέρες. Είναι αυτόφωτοι ή ετερόφωτοι; Αντανακλούν ή εκπέμπουν το φως; Είναι η φωτογραφία µια κιβωτός µνήµης, όπου ο εικονιζόμενος κόσμος διασώζεται απ’ το σκoτάδι της λήθης;
Τα παραπάνω, ας εκληφθούν ως αφορμές προβληµατισµού για όσους θελήσουν να μετάσχουν στον ανθρωποκεντρικό διαγωνισμό φωτογραφίας ψηφιακών Μέσων (φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ταμπλέτες, webcam κ.λπ.).
Oι απαντήσεις, με τη μορφή ασπρόμαυρων ή έγχρωμων φωτογραφιών, θα κριθούν από Κριτικές Επιτροπές και ορισμένες από αυτές, θα εκτυπωθούν για να αποτελέσουν την οµώνυµη φωτογραφική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και την Άμφισσα, στο πλαίσιο της ANIMART 2019. Επίσης θα συμπεριληφθούν στον ψηφιακό κατάλογο της έκθεσης και θα αναρτηθούν σε διαδικτυακή φωτοθήκη.
Η έκθεση προβλέπεται να ταξιδέψει και αλλού.
Προθεσμία υποβολής: 30 Νοεμβρίου, 2018
https://thefaces.eu/2018/en/call/

—///eyelands logo

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΕΛΚΥΣΤΗΣ

Θέμα: Θέλουμε το θέμα του μυθιστορήματος που θα μας στείλετε να στηρίζεται στην περιπέτεια, τη χαρά, το πάθος, τις εκπλήξεις της ζωής!

ΟΡΟΙ
Ο λογοτεχνικός διαγωνισμός των Εκδόσεων Ελκυστής απευθύνεται αποκλειστικά σε νέους συγγραφείς οι οποίοι δεν έχουν εκδώσει ποτέ προσωπικό τους έργο σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο (δεν επηρεάζουν οι συμμετοχές έργων σας σε συλλογές διηγημάτων).
– Κάθε συγγραφέας έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στο διαγωνισμό μόνο με ένα (1) έργο του.
– Οι συμμετέχοντες θα πρέπει μαζί με το αρχείο του μυθιστορήματός τους, να μας καταθέσουν επίσης και τα πραγματικά στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και διεύθυνση).

 – Ο διαγωνισμός λήγει 28 Φεβρουαρίου 2019 .

– Οι συμμετέχοντες καλούνται να κάνουν κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων με όποιο νόμιμο τρόπο επιλέξουν αυτοί, πριν μας καταθέσουν το έργο τους.  Η έκταση του κειμένου πρέπει να είναι μεταξύ 70.000 ως και 120.000 λέξεων και να σταλεί σε αρχείο τύπου Word, με γραμματοσειρά Times New Roman σε μέγεθος 12.

– Το έργο πρέπει να σταλεί στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο elkistis.office@gmail.com με θέμα «Διαγωνισμός Εκδόσεων Ελκυστής» και τη συνοδεία του ονοματεπώνυμού σας. Ο διαγωνισμός αφορά μόνο ενήλικες συγγραφείς. Δεν θα γίνουν δεκτά έργα που προάγουν ρατσιστικά πρότυπα.

ΕΠΑΘΛΑ

Τα πρώτα δύο μυθιστορήματα θα απολαύσουν τα παρακάτω προνόμια:- Άμεση υπογραφή συμβολαίου και δωρεάν έκδοση του έργου τους!
– Έπειτα από εύλογο διάστημα και εφόσον θελήσει ο εκδοτικός οίκος Ελκυστής, προχωρά και σε δεύτερη δωρεάν έκδοση νέου έργου των 2 νικητών, με τους ίδιους όρους.
Σημείωση: Τα πνευματικά δικαιώματα των έργων των νικητών παραχωρούνται στον εκδοτικό οίκο για 5 χρόνια.

Για τους ακριβείς όρους του συμβολαίου επικοινωνήστε με τις Εκδόσεις Ελκυστής!

http://www.facebook.com/elkistis/

 

eyelands logo

—///

Πρόσκληση για υποβολή ταινιών και σεναρίων για το 2ο ετήσιο Cosmocinema Festival 2019

Το 2ο ετήσιο Cosmocinema Festival θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας, από τις 12 μέχρι τις 14 Μαΐου 2019, και προσκαλεί σκηνοθέτες, καλλιτέχνες, παραγωγούς και σεναριογράφους από όλο τον κόσμο, να υποβάλουν τις ταινίες τους και τα σενάριά τους στο φεστιβάλ. Το Cosmocinema Festival έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, χωρίς περιορισμό θέματος.

Website: http://www.cosmocinemafestival.com

Τελευταίες ημερομηνίες υποβολής

–           Έγκαιρη προθεσμία υποβολής 1: 30 Αυγούστου 2018

–           Έγκαιρη προθεσμία υποβολής 1: 30 Σεπτεμβρίου 2018

–           Έγκαιρη προθεσμία υποβολής 1: 30 Οκτωβρίου 2018

–           Έγκαιρη προθεσμία υποβολής 1: 30 Νοεμβρίου 2018

–           Κανονική προθεσμία υποβολής: 15 Ιανουαρίου 2019

–           Αργοπορημένη προθεσμία υποβολής: 15 Φεβρουαρίου 2019

–           Πολύ αργοπορημένη προθεσμία υποβολής: 15 Μαρτίου 2019

Κατηγορίες ταινιών: μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, video art, πειραματικές ταινίες, music video clips, animation.

Κατηγορίες σεναρίων: μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας.

Οργάνωση / Υποστήριξη: Cosmocinema, London, UK.  Σε συνεργασία με το πολύ γνωστό London Greek Film Festival.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης

Website για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή ταινιών και σεναρίων: http://www.cosmocinemafestival.com

Email: info@cosmocinemafestival.com

 

eyelands logo

 

 

Advertisements