Διαγωνισμοί

eyelands logo

Η φοιτητική ομάδα AUThors, προκηρύσσει τον Α’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φεμινιστικής και Κουήρ Λογοτεχνίας για το έτος 2021 με θέμα, «Φύλο Σεξουαλικότητα Ετερότητα».

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι/τα ομιλούντες/ούσες/ούντα την ελληνική γλώσσα οι/τα οποίοι/οίες/οία να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (διαμένοντες/ουσες/οντα ή και όχι στην Ελλάδα).

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τα κάτωθι είδη λόγου:

Ποίηση(συμπεριλαμβανομένης και της φόρμας χαϊκού)
Νουβέλα
Θεατρικό
Διήγημα
Δοκίμιο
Μετάφραση (στα άνωθι είδη)
Θα απονεμηθούν

α) Τρία  Βραβεία,  β) Τρεις  τιμητικές  διακρίσεις.

Τα έργα θα πρέπει να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα.

Η κρίση  των  έργων[1]  θα  γίνει  από  μέλη της επιτροπής τα ονόματα των οποίων θα κοινοποιηθούν μετά τη λήξη του διαγωνισμού. Τα βραβείακαι  οι  τιμητικές  διακρίσεις  θα  απονεμηθούν  σε  ειδική  εκδήλωση  που  θα  διοργανωθεί  στις αρχές Ιουλίου 2021.

Όλα τα έργα θα συμπεριληφθούν στα βιβλία (ένα έντυπο και ένα ηλεκτρονικό) που θα εκδοθούν.

Οι/τα διαγωνιζόμενοι/νες/να θα πρέπει να αποστείλουν το έργο τους με ψευδώνυμο το οποίο θα είναι γραμμένο στο επάνω δεξιό μέρος σελίδας, σε ένα έγγραφο word με μορφή γραμματοσειράς Times New Roman 12 στιγμών.

Σε ένα δεύτερο αρχείο θα αναγράφουν τα στοιχεία τους: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο, κατηγορία συμμετοχής, τίτλο του έργου καθώς και το ψευδώνυμο.

Το ποίημα θα πρέπει να μην υπερβαίνει τους 30 στίχους, η νουβέλα τις 70 σελίδες, το θεατρικό τις 100 σελίδες, το διήγημα τις 6 σελίδες, το δοκίμιο τις7 σελίδες. Η μετάφραση έργου υπόκειται στους περιορισμούς σελίδων που τίθενται παραπάνω για το κάθε είδος λόγου.

Είναι, ακόμα, δυνατή η αποστολή περισσότερων από ένα έργο αρκεί να ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες (π.χ. δύναται η αποστολή ενός ποιήματος και μίας νουβέλας όχιόμως δύο ποιημάτων), ωστόσο, το άτομο πουτα αποστέλλει:

 

eyelands logo

1ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2020 – 2021
από τις Εκδόσεις Hλιαχτίδα


Οι εκδόσεις Hλιαχτίδα προκηρύσσουν τον 1ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2020 – 2021,με ημερομηνία λήξης 28 Φεβρουαρίου 2021. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνειτις εξής κατηγορίες:
α) Διήγημα (έως 1.500 λέξεις)
β) Παιδικό παραμύθι(έως 600 λέξεις)
Το θέμα και στις δυο κατηγορίες είναι ελεύθερο.Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από 5μελή κριτική επιτροπή, την οποία αποτελούν οι:
Στεφανία Καζάκη – Βιβλιοθηκονόμος
Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου – Συμβουλευτικός ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια
Πόλα Δρακοπούλου – Παιδαγωγός
Βάσια Παπαδοπούλου – Ιστορικός και κριτικός τέχνης
Δέσποινα Φίλιου – Συγγραφέας
Όροι συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν ενήλικες άνω των 18 ετών.
Τα έργα θα πρέπει είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.
Ο δημιουργός εγγυάται το πρωτότυπο του έργου του.
Με την αποστολή του έργου, ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση.
Οι συμμετέχοντες συμφωνούν με τους όρους του διαγωνισμού και αποδέχονται την απόφαση της κριτικής επιτροπής, η οποία είναι οριστική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
Τα έργα που υποβάλλονται στον διαγωνισμό δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα έργα θα καταστραφούν μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος και στις δυο κατηγορίες με ένα αδημοσίευτο έργο τους. Σημειωτέον ότι η βράβευση σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό νοείται ως δημοσίευση.

Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου 2021.
Τρόπος συμμετοχής:
Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να στείλουν τα έργα τους στο email: info@ekdoseisiliaxtida.gr αναφέροντας στο θέμα την κατηγορία συμμετοχής τους, με τον εξής τρόπο:
α) Στο πρώτο αρχείο θα είναι το έργο τους με το ψευδώνυμό τους, και κανένα άλλο προσωπικό στοιχείο.
β) Στο δεύτερο αρχείο θα είναι τα στοιχεία τους: Τίτλος του έργου, Όνομα, Επώνυμο, Ψευδώνυμο, Πόλη, Τηλέφωνο επικοινωνίας, email.
Βραβεία:
Τα είκοσι (20) διηγήματα που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία, βάσει της αξιολόγησης της κριτικής επιτροπής,θα συμπεριληφθούν σε συλλογική έντυπη έκδοση των εκδόσεων Ηλιαχτίδα.
Τα δέκα (10) παιδικά παραμύθια που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία βάσει της αξιολόγησης της κριτικής επιτροπής,θα συμπεριληφθούν σε συλλογική έντυπη έκδοση των εκδόσεων Ηλιαχτίδα.
Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στις 22 Μαρτίου 2021 στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Ηλιαχτίδα: http://www.ekdoseisiliaxtida.gr. Οι νικητές θα ενημερωθούν με μήνυμα στο e-mail τους.
Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την άνοιξη του 2021, θα γίνει η παρουσίαση των δυο συλλογικών τόμων, θα απονεμηθούν τα βραβεία στους νικητές και τα αναμνηστικά διπλώματα στους συμμετέχοντες.
Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα: 2104967338, 6934776847
https://www.amazon.com/Apple-MD223LL-11-6-Inch-Dual-Core-Bluetooth/dp/B078TNWWRC/ref=sr_1_15?dchild=1&keywords=macbook+used+128gb&qid=1607693358&refinements=p_36%3A2421886011&rnid=2421885011&s=pc&sr=1-15

eyelands logo

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σεναρίου Μικρού Μήκους εκ διασκευής Ελληνικού Διηγήματος


Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκηρύσσουν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σεναρίου Μικρού Μήκους εκ διασκευής Ελληνικού Διηγήματος.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την 1η Νοεμβρίου 2020 μέχρι την 31η Μαΐου 2021, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
Βήμα 1: Να πραγματοποιηθεί η κατοχύρωση σεναρίου στην ΕΣΕ (τύπος έργου: Σενάριο μικρού μήκους Διασκευασμένο), στη διεύθυνση:
https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/
Βήμα 2: Με τον κωδικό κατοχύρωσης να δηλώσετε συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό (1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σεναρίου Μικρού Μήκους εκ διασκευής Ελληνικού Διηγήματος):
https://senariografoi.gr/gr/screenplays/contests
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό διασφαλίζεται με τον κωδικό συμμετοχής που λαμβάνει ο κάθε μετέχων μετά την υποβολή του έργου, στην ειδική εφαρμογή του διαγωνισμού (βλ. βήμα 2 ανωτέρω), στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει. Μην αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας εντός του αρχείου pdf του σεναρίου.
Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο μας και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τον πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, κύριο Αλέξανδρο Κακαβά, στο τηλέφωνο 6932.089.819 ή στο email kakavasese@gmail.com.
Αναλυτικές πληροφορίες και όροι διαγωνισμού: https://senariografoi.gr/gr/news/stories/i1331/