Διαγωνισμοί

eyelands logo

Η φοιτητική ομάδα AUThors, προκηρύσσει τον Α’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φεμινιστικής και Κουήρ Λογοτεχνίαςγια το έτος 2021 με θέμα, «Φύλο Σεξουαλικότητα Ετερότητα».

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι/τα ομιλούντες/ούσες/ούντα την ελληνική γλώσσα οι/τα οποίοι/οίες/οία να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (διαμένοντες/ουσες/οντα ή και όχι στην Ελλάδα).

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τα κάτωθι είδη λόγου:

 1. Ποίηση(συμπεριλαμβανομένης και της φόρμας χαϊκού)
 2. Νουβέλα
  Θεατρικό
  Διήγημα
  Δοκίμιο
  Μετάφραση (στα άνωθι είδη)

Θα απονεμηθούν

α) Τρία  Βραβεία,  β) Τρεις  τιμητικές  διακρίσεις.

Τα έργα θα πρέπει να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα.

Η κρίση  των  έργων[1]  θα  γίνει  από  μέλη της επιτροπής τα ονόματα των οποίων θα κοινοποιηθούν μετά τη λήξη του διαγωνισμού. Τα βραβεία και  οι  τιμητικές  διακρίσεις  θα  απονεμηθούν  σε  ειδική  εκδήλωση  που  θα  διοργανωθεί  στις αρχές Ιουλίου 2021.

Όλα τα έργα θα συμπεριληφθούν στα βιβλία (ένα έντυπο και ένα ηλεκτρονικό) που θα εκδοθούν.

Οι/τα διαγωνιζόμενοι/νες/να θα πρέπει να αποστείλουν το έργο τους με ψευδώνυμο το οποίο θα είναι γραμμένο στο επάνω δεξιό μέρος σελίδας, σε ένα έγγραφο word με μορφή γραμματοσειράς TimesNewRoman 12 στιγμών.

Σε ένα δεύτερο αρχείο θα αναγράφουν τα στοιχεία τους: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο, κατηγορία συμμετοχής, τίτλο του έργου καθώς και το ψευδώνυμο.

Το ποίημα θα πρέπει να μην υπερβαίνει τους 30 στίχους, η νουβέλα τις 70 σελίδες, το θεατρικό τις 100 σελίδες, το διήγημα τις 6 σελίδες, το δοκίμιο τις7 σελίδες. Η μετάφραση έργου υπόκειται στους περιορισμούς σελίδων που τίθενται παραπάνω για το κάθε είδος λόγου.

Είναι, ακόμα, δυνατή η αποστολή περισσότερων από ένα έργο αρκεί να ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες (π.χ. δύναται η αποστολή ενός ποιήματος και μίας νουβέλας όχιόμως δύο ποιημάτων), ωστόσο, το άτομο πουτα αποστέλλει:

 • θα πρέπει να συμπεριλάβει ως συνημμένο/α το/τα έργο/α (που αφορά/ούν σε άλλη κατηγορία) σε ξεχωριστό αρχείο το καθένα.
 • θα πρέπει να προσθέσει στο αρχείο με τα πραγματικά στοιχεία τη κατηγορία και των υπόλοιπων έργων που αποστέλλει.
 • θα πρέπει να προσθέσει στο αρχείο με τα πραγματικά στοιχεία το τίτλο και των υπόλοιπων έργων που αποστέλλει.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τη 1 Οκτωβρίου 2020έως τις 10 Μαρτίου 2021. Μετά από αυτή την ημερομηνία καμιά συμμετοχή δεν θα θεωρείταιέγκυρη.

Οι συμμετοχές αποστέλλονται στο email: authors.inf@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, παρακαλούμε απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: +30 6934240862όπως και στο email: authors.inf@gmail.com ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ιστοσελίδας https://www.authorsgr.com/

[1] σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του απαραίτητου αριθμού έργων (τουλάχιστον 6) σε οποιοδήποτε λογοτεχνικό είδος, δεν νοείται κρίση των έργων που θα ληφθούν, πράγμα για το οποίο θα ενημερώνεται και ο/η συγγραφέας, έγκαιρα.

eyelands logo

Ανοιχτό Κάλεσμα σε Καλλιτέχνες

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Βιντεοποίησης 2021 Αθήνα

 Το International Video Poetry Festival στην Αθήνα είναι ένα ανοιχτό πεδίο για τη δημιουργική έκφραση όλων των τάσεων της σύγχρονης ποίησης. Το Διεθνές Φεστιβάλ Βίντεο-Ποίησης ξεκίνησε το 2012 και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ποίησης στον κόσμο με εκατοντάδες διεθνείς συμμετοχές κάθε χρόνο. Στα εννιά χρόνια διοργάνωσης του, προσφέρει σε ποιητές, σκηνοθέτες, μουσικούς, performers και video artists από όλο τον κόσμο ένα πεδίο συνάντησης και περιπλάνησης στον κόσμο της Βιντεοποίησης. Με video poetry art προβολές, αναγνώσεις ποίησης, συναυλίες, αναδρομικές εκθέσεις, performances, εργαστήρια και διαλέξεις παρουσιάζεται η ποικιλία της ΒιντεοΠοίησης και της Spoken Word Poetry σκηνής στην Ελλάδα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης πραγματοποιείται σε δύο διαφορετικές ημέρες. Η πρώτη μέρα- Video Poetry– Show Room, μια μοναδική ζώνη που περιλαμβάνει προβολές από βιντεοποιήματα, οπτικά ποιήματα, ποιήματα μικρού μήκους και κινηματογραφική ποίηση από καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο (Αμερική, Ασία, Ευρώπη, Αφρική) και εργαστήρια από δημιουργούς και θεωρητικούς της βιντεοποίησης. Η δεύτερη μέρα – Live Performance Zone – με καλεσμένους ποιητές και σκηνοθέτες από τις 5 ηπείρους που παρουσιάζουν τα έργα τους σε ένα περιβάλλον οπτικοακουστικής ποίησης και συνοδεύονται από συναυλίες πειραματικής μουσικής και multi media live performances.

Οι ποιητές, οι σκηνοθέτες, οι video artists και οι performance καλούνται να υποβάλουν τα έργα τους και τις προτάσεις τους στο 9ο Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης στην Αθήνα. Το φεστιβάλ θα προβάλλει ένα μεγάλο εύρος έργων που αναπτύχθηκαν μέσω της ποίησης. Το International Video Poetry Festival θα φιλοξενήσει επίσης μια σειρά από πάνελ, ομιλητές, εργαστήρια και διαλέξεις σχετικά με την ΒιντεοΠοίηση. Εκτός από τις προβολές βιντεοποιημάτων, θα υπάρχει και μια ξεχωριστή αίθουσα video art με διεθνείς συμμετοχές.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με το πότε δημιουργήθηκε η ταινία ή εάν η ταινία έκανε πρεμιέρα σε περιφερειακό ή διεθνές επίπεδο. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο θέμα ή τη γλώσσα προέλευσης. Το Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης θα δεχτεί υποβολές poetry films, filmpoems, digital-poetry, poetry video, Cin(E)-Poetry, spoken word films, videopoema, visual poetry, choreopoems, poetrinca, media poetry, και όλων των έργων που οδηγούνται από το κόσμο της ποίησης.

Ενθαρρύνονται οι: live performances, video mapping, installation proposals, and grand-scale video art presentations που περιέχουν ισχυρές πτυχές της ποίησης. Το Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης καλεί δημιουργούς πειραματικών ταινιών και βίντεο που διερευνάνε την ποίηση ή τη λογοτεχνία σε προφορική, γραπτή, οπτική ή συμβολική μορφή. Το κάλεσμα περιλαμβάνει μη αφηγηματικά έργα και avant-garde έργα αφιερωμένα και εμπνευσμένα από την ποίηση και τη λογοτεχνία.

Το International Video Poetry σας προσκαλεί επίσης, για την φετινή χρονιά, να κινηματογραφήσετε βίντεο ποιήματα με βάση την ποίηση του Allen Ginsberg και του Gregory Corso.

Το Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης υποστηρίζει τα έργα που εξετάζουν και αμφισβητούν τις παραδοσιακές μεθόδους συνεχίζοντας να λειτουργούν ως εργαλεία για την εξερεύνηση της ποίησης. Το Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης θα εξετάσει ντοκιμαντέρ που εστιάζουν σε ποιητές, ποιήματα, που εστιάζουν στην ποίηση, στα λογοτεχνικά κινήματα και σε ιστορικά γεγονότα. Τα ντοκιμαντέρ πρέπει να έχουν αγγλικούς ή ελληνικούς υπότιτλους.

Το Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης καλεί επίσης δημιουργούς και θεωρητικούς να μιλήσουν ή να παρουσιάσουν τα έργα τους από το πεδίο του κινηματογραφικού δοκιμίου.

Διοργανωτής του International Video Poetry Festival είναι το Ινστιτούτο πειραματικών Τεχνών σε συνεργασία με το Κενό Δίκτυο.

Κάθε χρόνο, η επιτροπή του Ινστιτούτου Πειραματικών Τεχνών ξεχωρίζει τα 10 πιο αξιόλογα βιντεοποιήματα του ετήσιου φεστιβάλ.

Η επιτροπή απαρτίζεται από τα επίσημα μέλη του Ινστιτούτου Πειραματικών Τεχνών.

Προθεσμία: Όλες οι υποβολές πρέπει να κατατίθενται, να αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να επισημαίνονται ταχυδρομικά το αργότερο στις 27 Νοεμβρίου 2020.
Επιτρέπεται ένας έως δύο τίτλοι έργου ανά φόρμα υποβολής.
Επιτρέπονται όλες οι γλώσσες (συμπεριλαμβανομένων αγγλικών ή ελληνικών υπότιτλων).

Κανόνες και Όροι

Το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών ανακοινώνει το Ανοιχτό Κάλεσμα για το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης. Μπορείτε να υποβάλετε έργα τέχνης που βασίζονται σε ποιήματα τα οποία να μην υπερβαίνουν τα 20 λεπτά.

Επιτρέπονται όλες οι γλώσσες συμπεριλαμβανομένων αγγλικών ή ελληνικών υπότιτλων. Η επιτροπή του Φεστιβάλ που αποτελείται από εκπροσώπους από τους τομείς της ποίησης, της βιντεοποίσης και των παραστατικών τεχνών θα επιλέξει τα έργα που θα αποτελέσουν τον κορμό του φεστιβάλ.

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης δεν θα σχολιάσει υποβληθείσες ταινίες ή έργα. Καμία αναθεώρηση δεν θα γίνει αποδεκτή μόλις ληφθεί μια καταχώριση. Μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία της πληρωμής, το Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης δεν παρέχει επιστροφή χρημάτων. Όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την επιτροπή θα είναι οριστικές και δεν θα δοθεί επιστροφή του τέλους υποβολής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ πρέπει να είναι υποτιτλισμένες στα Αγγλικά ή στα Ελληνικά.

Σε περίπτωση που το υποβληθέν έργο γίνει αποδεκτό για συμπερίληψη στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης, ο αποστολέας συμφωνεί να παρέχει καθένα από τα ακόλουθα δικαιώματα στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Βίντεο Ποίησης χωρίς επιφυλάξεις,  προϋποθέσεις: (α) το δικαίωμα χρήσης φωτογραφιών και πληροφοριών που σχετίζονται με το έργο για τη δημοσιότητα του φεστιβάλ και δημοσιοποίησης του έργου στο κοινό του φεστιβάλ.  Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης θα ανακοινώσει τις συμμετοχές στης 1η Δεκεμβρίου 2020. Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2021. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις: theinstitutecontact (at) gmail.com

Υποβολή Διαδικασίας
Η προθεσμία για όλες τις υποβολές είναι 27 Νοέμβριου 2020. Το τέλος υποβολής είναι 5 ευρώ ανά βίντεο στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών NATIONAL BANK OF GREECE
IBAN GR3701101320000013200441999

Εναλλακτική μέθοδος υποβολής

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης μπορεί επίσης να λάβει την υποβολή σας μέσω https://filmfreeway.com/.

Εάν έχετε δηλώσει ένα έργο σε αυτήν την πλατφόρμα αυτοδιανομής, υποβάλετε κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο!
Υποβολή Μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου
Όλες οι υποβολές μέσω email πρέπει να συνοδεύονται από μια συμπληρωμένη φόρμα υποβολής PDF,  την απόδειξη της ηλεκτρονικής πληρωμής

eyelands logo

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

Με την ευκαιρία της επίσημης ανακήρυξηςτης Επετείου  «’21 –200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕTΑ TΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ –ΕΛΛΑΔΑ 2021»το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης (EUARCE) της Ελλάδος προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό ποίησης στην ελληνική γλώσσα με ελεύθερη επιλογή θέματος –εμπνεύσεις από τα  κίνητρα  της Ελληνικής Επανάστασης και της εθνικής ζωής μέσα στα 200χρόνια του ελεύθερου κράτους: το πνεύμα της θυσίας, το αγωνιστικό ήθος, τα ιδανικά της θέλησης του λαού, τα θρυλούμενα του άθλου,το δίδαγμα της ιστορίας, η πίστη στη δύναμη του ανθρώπου, η συνείδηση του δικαίου, ο δεσμός της ελευθερίας με τη δημοκρατία, το τραγούδι ως πηγή ψυχικής ανάτασης και ως μαρτυρία του ηρωϊκού βιώματος κάθε εποχής. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται με την τιμητική συνεργασία του αμερικανικού ομογενειακού οργανισμού Αμερικανο-ελληνικό Ίδρυμα Δυτικής Πενσυλβάνια (AHFWP)-Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο και Μουσείο της Παράδοσης-https://pahellenicfoundation.org/https://www.facebook.com/348452761842980/photos/a.348461315175458/3421732597848299/?type=3&theaterτης Αμερικανικής Εταιρείας Βυζαντινής Μουσικής και Τμνολογίας (ASBMH) του Προγράμματος Βυζαντινών ΢πουδών του Πανεπιστημίου Pittsburgh(USA)http://www.asbmh.pitt.edu/της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Λογοτεχνίας (A.I.C.L.) –Ελληνικό Σμήμαhttp://www.aicl-fr.com/Presentation.htm

-2-Πολυμελής Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής αποτελούμενη από διακεκριμένες προσωπικότητες των Γραμμάτων, θα επιδώσει τρία βραβεία και είκοσι επαίνους σε πανηγυρική εσπερίδα, που θα διοργανωθεί στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης, όπου και θα εγκαινιασθεί έκθεση  ιστορικών ντοκουμέντων από τον 18οαιώνα μέχρι σήμεραμε αφιέρωμα στον σκαπανέα της ιστορίας των μορφών της Επανάστασης Δημήτρη Σταμέλο και θα προβληθεί ένα οπτικό απάνθισμα μουσικών-χορωδικών έργων, που συνόδευσαν τα Συνέδρια «Βυζαντινός Μουσικός Πολιτισμός» στα χρόνια 2007, 2009, 2011 και 2013ΟΡΟΙ1.Στο διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος κάθε έλληνας απανταχού της γης (Ελλάδα-Κύπρος-Ομογένεια) ή αλλοδαπός ελληνιστής/ελληνομαθής ανεξαρτήτως ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών Λυκείου και των φοιτητών. Σημ.: Στους μαθητές Λυκείου θα επιδοθούν τρία(α ́,β ́,γ ́) ειδικά βραβεία2.Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει με ένα μόνον αδημοσίευτο ποίημα στην ελληνική γλώσσα το οποίο δεν ξεπερνά τις δύο σελίδες Α4.3.Θα απονεμηθούν τρία (Α ́,Β ́,Γ ́) βραβεία και είκοσι έπαινοι.4.Τα ποιήματα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση euarceart@gmail.comσε μορφή word(docή docx) ή pdf,  ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: EUARCE–Αναπαύσεως 14A’,  190 02 Παιανία, GREECE5.Η ταχυδρομική αποστολή περιέχει το ποίημα σε πρωτότυπο έγγραφο (όχι φωτοαντίγραφο), σε τριπλούν και υπογεγραμμένο.6.Κάθε αποστολή –ηλεκτρονική ή ταχυδρομική –περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία του διαγωνιζόμενου:-Όνοματεπώνυμο-Επάγγελμα/ιδιότητα-Διεύθυνση κατοικίας (πλήρης)-Τηλέφωνο-E-mailΟ Διαγωνισμός είναι συνδρομητικός7.Κάθε αποστολή συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των €10 που αποστέλλεται με ταχυδρομική επιταγή στη διεύθυνση: EUARCE–Αναπαύσεως 14A’,  190 02 Παιανία, GREECEή με τραπεζική επιταγή: ΕYΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝTΡΟ….ΕΘΝΙΚΗ TΡΑΠΕΖΑ IBAN: GR1301101610000016129650707S WIFT TΡΑΠΕΖΑ΢ (BIC): ETHNGRAA Στις επιταγές πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζόμενου. Σημ.:το χρηματικό ποσό προορίζεται για την κάλυψη μέρους των δαπανών σε κρίτρα, γραμματειακή υποστήριξη του διαγωνισμού, κ.λ.π.8.Tελευταία ημερομηνία αποστολής των ποιημάτων είναι η 31ηΔεκεμβρίου 2020Παιανία, 2 Οκτωβρίου 2010 Από τη Γραμματεία EUARCE

ΕΤΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝTΡΟ ΤΕΧΝΗΣ& ΕΡΕΤΝΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΤ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤ ΡΩΜΑΪΚΟΤ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΤΡΩΠΗ

N.Π.Ι.Δ. –Έτος ίδρυσης 1979Αριθ. 2237 Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού Αναπαύσεως 14 Α ́ -190 02 Παιανία -Σηλ.: 210-66.43.854 (& Fax) E-mail:artcentr@otenet.gr Web:https://euarceblog.wixsite.com/euarce