Διαγωνισμοί

 

eyelands logo

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ EYELANDS 

ανοιχτοί διαγωνισμοί:

800px-20090415_hrakleio_krhth_limani_koules_2Διήγημα: Παράξενες Μέρες στο Ηράκλειο – συμμετοχές μέχρι 20 Οκτωβρίου

Μυθιστόρημα: Δεύτερος διαγωνισμός με ελεύθερο θέμα: συμμετοχές μέχρι 20 Οκτωβρίου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
(διαγωνισμοί από όλο τον κόσμο στη σελίδα CONTESTS)

EYELANDS: 7ος Διεθνής Διαγωνισμός Διηγήματος – 2017 / 20 Μαρτίου – 20 Ιουνίου 2017 / Θέμα: Παράξενοι Έρωτες / Το πρώτο βραβείο για καθένα από τα δύο τμήματα είναι: διακοπές για δύο άτομα, σε στούντιο δίπλα σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Κρήτης. Τα διηγήματα της Μικρής Λίστας θα εκδοθούν σε δύο διαφορετικές συλλογές, ελληνική και αγγλική από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες. Υπάρχουν συλλεκτικά βραβεία (εκτός από τον πρώτο νικητή) και για τρεις ακόμη συγγραφείς, φτιαγμένα ειδικά για το διαγωνισμό του eyelands. Όλες οι πληροφορίες με ένα κλικ εδώ

ΕΚΛΕΙΣΕ / αποτελέσματα στις 20 Σεπτεμβρίου

αφισα διαγωνισμού

εξωφυλλο ιστοσελιδας
3ο Φεστιβάλ της Άμμου τον Αύγουστο του 2017

Κείμενα με θέμα «Μικρές επαναστάσεις» μέρι τις 25 Ιουνίου

λογότυπο μικρότερο


  

                 Λ Ο Γ Ο Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ο Ι   Δ Ι Α Γ Ω Ν Ι Σ Μ Ο Ι

                                 (με σειρά αντίστροφη της ημερομηνίας λήξης τους)

         

 

 

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2017: Μια φορά και ένα καιρό στα χρόνια του Ιουστινιανού

Κανόνες Συμμετοχής στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2017

 

– Τα διηγήματα, με τα οποία θα συμμετάσχετε στον διαγωνισμό, θα πρέπει να αναφέρονται στο πρόσωπο, την περίοδο και τα έργα του Αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Ο καθένας από τους συμμετέχοντες οφείλει να αναπτύξει την θεματολογία του έργου του σε έναν ή περισσότερους από τους ρόλους που έλαβε ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός, δηλαδή αυτού του υπερασπιστή των Αυτοκρατορικών εδαφών, του κατακτητή της Δύσης, του κτήτορα της Αγιάς Σοφιάς, της Ιεράς Μονής του Όρους Σινά και τόσων άλλων κτισμάτων.

Εάν κάποιος θέλει να αναπτύξει ή να συμπεριλάβει στο έργο του ζητήματα γύρω από τα λάθη, που ως άνθρωπος έπραξε ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός, οφείλει να το κάνει με τρόπο απολογητικό (χωρίς εμπαθή διάθεση).

– Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ομιλούντες την ελληνική γλώσσα ανεξαιρέτως λοιπών στοιχείων.

– Η έκταση των έργων δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2500 λέξεις (περίπου πέντε σελίδες).

– Οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετάσχουν με ένα μόνο διήγημα, το οποίο να μην έχει δημοσιευθεί ποτέ σε οποιοδήποτε επίσημο έντυπο (βιβλίο-εφημερίδα-περιοδικό).

– Τα έργα υποβάλλονται σε τέσσερα (4) δακτυλογραφημένα αντίτυπα, με ψευδώνυμο στο κάτω δεξιά μέρος της σελίδας και θα υποβάλλονται σε κλειστό φάκελο, απαραιτήτως με ψευδώνυμο. Εντός του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ θα πρέπει να βρίσκεται και ένας άλλος φάκελος ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΟΣ μέσα στον οποίο θα βρίσκεται το πραγματικό όνομα και τα λοιπά στοιχεία του διαγωνιζομένου (διεύθυνση, πόλη, τηλέφωνο), ενώ εξωτερικά αυτού θα αναγράφεται το ψευδώνυμο, και ο οποίος θα αποσφραγιστεί μετά τη αξιολόγηση-κρίση. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται το απόρρητο και το αδιάβλητο του διαγωνισμού. Έργα, στα οποία δεν διασφαλίζεται η ανωνυμία του διαγωνιζόμενου, θα αποκλείονται εξ αρχής.

– Τα διαγωνιζόμενα έργα πρέπει να αποσταλούν στη Διεύθυνση: Φωτιάδη Πασά 6, Τ.Κ.73100, Χανιά Κρήτης, υπόψιν κου Γκούντελου Κωνσταντίνου και με την ένδειξη: «Για τον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό».

– Η κρίση των έργων θα γίνει από:
Χριστοδουλάκη Νικόλαο, Θεολόγο – συγγραφέα
Αθανασάκη – Γριβάκη Ευγενία, Φιλόλογο
Κουλιέρη Ευτυχία, Απόφοιτο τμ. Ιστορίας – Αρχαιολογίας, M. Ed. Ειδικής Εκπαίδευσης
Νικολακάκη Νεκτάριο, Ιστορικό, Τουρκολόγο, Δρ. Θεολογίας

– Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως και την 30η Οκτωβρίου 2017 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

– Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα ταξίδι στη Ρώμη και μία τιμητική πλακέτα. Στους συμμετέχοντες, που θα καταλάβουν την 2η , 3η , 4η και 5η θέση, θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες. Όλοι οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού θα λάβουν τιμητικό έπαινο ως επιβράβευση για την συμμετοχή τους.

– Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει μέσα από την ιστοσελίδα του Συλλόγου μέσα στο Νοέμβριο του 2017.

– Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις στο email του Συλλόγου:
sfa.cryptochristian@gmail.com

 

&&&

Διαγωνισμός διηγήματος

                                                         από την Έκφραση της Άρτας

Σε μια εποχή οικονομικής ύφεσης θέλουμε να αναδείξουμε και να προωθήσουμε νέους δημιουργούς .
Προκηρύσσουμε Διαγωνισμό Διηγήματος νέων δημιουργών .
Παράλληλα με τους θετικούς τρόπους αντίδρασης απέναντι στην πρόκληση της οικονομικής ύφεσης, η αναζήτηση του αντίβαρου στη σφαίρα της γνώσης ,της δημιουργικής ευαισθησίας, συμβάλλει στην αποτίναξη της μιζέριας, ανατροπή της αθλιότητας , τόνωση της ψυχικής ευεξίας, καλλιέργεια πνευματικής ευφορίας και ανάπτυξης.
Η δράση αυτή πιστεύουμε θα βρει μεγάλη ανταπόκριση από το ελληνικό λογοτεχνικό κοινό .
Το περιοδικό Έκφραση Άρτας με τη συνδρομή πενταμελούς κριτικής επιτροπής ,θα επιλέξει τα πέντε καλύτερα διηγήματα ,τα οποία θα φιλοξενηθούν στα επόμενα πέντε τεύχη του περιοδικού. Τα διηγήματα θα καλύπτουν διάφορες εκφράσεις της λογοτεχνικής δημιουργίας, θα πρέπει να είναι πρωτότυπα, διαφορετικού θεματικού άξονα και αφηγηματικής παλέτας , να είναι κείμενα νοσταλγικά , περιπλανητικά, χιουμοριστικά ή ειρωνικά, αλλά και δύσθυμα, πολιτικά , ενδοσκοπικά ή ανατρεπτικά διηγήματα και να πραγματοποιούν ένα άνοιγμα στις πλέον σύγχρονες και μοντέρνες τάσεις της νεοελληνικής διηγηματογραφίας.
Τα διηγήματα πρέπει να έχουν μέγεθος 1400 -1500 λέξεις και να σταλούν μέχρι την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, στα e-mail : ekfrasi.artas@gmail.com και ktraxanas@yahoo.gr .

Ομάδα του περιοδικού Έκφραση.

Advertisements