Παρουσιάσεις βιβλίων

Το eyelands παρουσιάζει βιβλία. Θέλουμε ένα μικρό κείμενο της παρουσίασης (σε word) το βιογραφικό του/της συγγραφέως και μια φωτογραφία του εξώφυλλου… και θα το δείτε να παρουσιάζεται από αυτή τη σελίδα!

Ντίνος Γιώτης /Club 23,4

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Σένον, φοιτητής στο Φυσικό της Αθήνας, αναζητά απαντήσεις στις έννοιες όπως η ύπαρξη, η ανυπαρξία, το είναι, το τίποτα, στον δρόμο που ανοίγεται γεμάτος υποσχέσεις μπροστά του. Μαζί με αυτόν, ο Κλεάνθης, ο Σωτήρης, ο Κωνσταντίνος και η Ρεβέκκα. Στην παρέα έρχεται να προστεθεί, έναν χρόνο αργότερα, η Αταλάντη. Ο Σένον είναι ερωτευμένος μαζί της από τότε που, μικρό παιδί, είχε πρωτοαντικρίσει την ομορφιά της.

Για τις επόμενες δεκαετίες οι πορείες των φίλων είναι εντυπωσιακές μεν, προδιαγεγραμμένες δε. Όπως η τροχιά ενός κομήτη στο στερέωμα. Μόνο η πορεία του Σένον ακολουθεί μια απροσδιόριστη, τεθλασμένη γραμμή. Που θα τον φέρει να συναντηθεί ξανά, σαράντα χρόνια αργότερα, με την Αταλάντη. Τότε, κάτω από το αμείλικτο βάρος της ζωής, εκείνη θα σταθεί για μια τελευταία φορά στο περβάζι του χρόνου, θα κοιτάξει κοροϊδευτικά πίσω της και θα εξαφανιστεί. Εκείνος θα την αναζητήσει στο παρελθόν και στους παλιούς τους φίλους.

Και μαζί μ’ αυτήν θα αναζητήσει και τα ανολοκλήρωτα κεφάλαια της ζωής του.

Club 23,4
Τιμή: 15,90 ευρώ, Σελίδες 412
Διαστάσεις: 22×14
ISBN: 978-618-5662-27-1

Βιογραφικό

Ο Ντίνος Γιώτης γεννήθηκε το 1961 στην Αρτα και σπούδασε Γεωλογία και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δημοσιογράφησε σε αθηναϊκές εφημερίδες και κυρίως σε περιοδικά. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα «E-mail» (εκδόσεις Πατάκη 2001), «Η αναγνώριση του Μάξιμου Ροδομάνου» (εκδόσεις Μεταίχμιο 2004), «Η Γαλλίδα δασκάλα» (εκδόσεις Ψυχογιός 2013) και «Ο άγγελος που έχασε τον δρόμο για τον παράδεισο» (εκδόσεις Ψυχογιός 2016). Ακόμα, το βιογραφικό βιβλίο για την ποδοσφαιρική ομάδα της Αρτας Αναγέννηση, «μια ζωή» (2019), ενώ διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά. Έχει γράψει επίσης το αρχικό σενάριο της ταινίας «Ελεύθερη κατάδυση» (1995) και το σενάριο της ταινίας «E-mail» (2001) σε διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματός του. Για την τηλεόραση έχει γράψει το σενάριο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της σειράς Οι Μεγάλοι Έλληνες, ενώ για τον κινηματογράφο έχει σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ «Μια ζωή» (επίσημη συμμετοχή στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, 1ο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου κ.ά.).

Το «Club 23,4» είναι το πέμπτο μυθιστόρημά του.

Ένας ζωγράφος μπροστά στον άδειο του καμβά. Πίσω του φόνοι, δοσμένοι με τρόπο συμβολικό. Κοντά του, αλλά όχι δίπλα του μια γυναίκα η αφορμή της έμπνευσης, η αρχή μιας παράλογης ιστορίας. Ως που θα έφτανε ένας καλλιτέχνης, ώστε να βρει την έμπνευσή του; Ο Αριστοτέλης Φρύνης, ο «συνταξιούχος» όπως τον αποκαλούν, απόμαχος αστυνομικός θα προσπαθήσει, με όπλο τη λογική και τα ανάλεκτα του Κομφούκιου, να σταματήσει τον εκκεντρικό ζωγράφο. Οι άμυνες όμως του ζωγράφου θα είναι σθεναρές και θα έχει μονάχα έναν σκοπό: Να γεμίσει με χρώμα τον άδειο του καμβά δολοφονώντας, πάντα, με κίνητρο την τέχνη.

Τιμή :€ 16,00 /Συγγραφέας: Άκης Παρισιάδης/Εκδόσεις: Bookstars-Free Publishing

Ο Άκης Παρισιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 3 Ιουλίου του 1985 και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε διάφορες τοπικές εφημερίδες. Έγραφε άρθρα θρησκειολογικού, ιστορικού, φιλοσοφικού και κοινωνικού περιεχομένου.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές συνεντεύξεις με προσωπικότητες πανελλαδικής αναγνώρισης από το χώρο της τέχνης και της πολιτικής. Διαχειριζότανε τα ιστολόγια akisparis.blogspot.com & istoslogio.blogspot.com. Σήμερα δημοσιεύει λογοτεχνικές του δημιουργίες, αλλά και άρθρα ποικίλων θεμάτων σε διάφορες σελίδες.

http://www.akisparisiadis.gr

Εκδόσεις μυθιστορημάτων:
–…ήταν το κίνητρο η τέχνη, εκδόσεις Bookstars (2022) – Ένας κόνδορας σε σπιρτόκουτο, εκδόσεις Bookstars (2020) – Μόνο τα θηλυκά κουνούπια εκδικούνται, εκδόσεις Χάρτινη Πόλη (2014)

Βραβεύσεις:

(2021) Έπαινος από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου /(2021) Βραβείο Πανελλήνιου Διαγωνισμού Διηγήματος, Εκδόσεις Ηλιαχτίδα /(2020) Β΄ Βραβείο Πασχαλιάτικου Διηγήματος, Eφημερίδα “Δημοκρατία” /(2020) 3η Θέση στον 2ο Ετήσιο Ποιητικό Διαγωνισμό “Ανδρέας Εμπειρίκος”, Ομάδα Υπερρεαλιστών Θεσσαλονίκης

Advertisement