ΤΡΙΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

altTo eyelands και οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες διοργανώνουν τον 3o διαγωνισμό σύντομου διηγήματος της ιστοσελίδας μας. Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Φθινόπωρο», η συμμετοχή είναι ανοιχτή και ελεύθερη για όλους και το όριο για το κείμενό σας είναι 500 λέξεις.
**
EYELANDS
ΤΡΙΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ – 2015

σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Ο διαγωνισμός έχει για θέμα του το Φθινόπωρο και ζητάει πρωτότυπα και αδημοσίευτα σύντομα διηγήματα (flash fiction), με όριο τις 500 λέξεις.
2. Η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό είναι δωρεάν, δεν υπάρχει συνδρομή, αρκεί ένα κείμενο στην ελληνική γλώσσα χωρίς άλλες προϋποθέσεις εκτός από το να έχετε συμπληρώσει το 18ο έτος.
3. Οι 25 έως 30 (ανάλογα με τις συμμετοχές) ιστορίες που θα επιλεγούν από την ομάδα βαθμολόγησης θα εκδοθούν σε βιβλίο από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες στην αρχή του επόμενου χειμώνα.
4. Στο διαγωνισμό αυτό όλες οι διακρίσεις είναι ισότιμες. Η ομάδα ανάγνωσης δεν βαθμολογεί αλλά επιλέγει τα κείμενα που θεωρεί το κάθε μέλος της ότι αξίζουν διάκριση. Δεν θα υπάρχουν ειδικά βραβεία, όλοι οι νικητές θα επιλεγούν για την έκδοση χωρίς άλλη διάκριση, και όλοι οι συγγραφείς που θα συμμετέχουν στη συλλογή θα πάρουν δωρεάν ένα αντίτυπο του βιβλίου. Οι συγγραφείς θα έχουν επίσης έκπτωση 25% στις αγορές βιβλίων από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες.
Θα έχουν επίσης προτεραιότητα στα Εργαστήρια Συγγραφής που διοργανώνουμε.
5. Γίνονται δεκτά κείμενα μόνο σε ηλεκτρονική μορφή. Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο eyelands δηλαδή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@eyelands.gr
Ή στις Παράξενες Μέρες, στην διεύθυνση: info@paraxenesmeres.gr
και ακόμη: strangedaysbooks@gmail.com
Τα κείμενά σας πρέπει να είναι σε μορφή word.doc ( ή docx) και OXI σε pdf
6. Θα χρειαστούμε ένα όνομα (ή αν θέλετε ψευδώνυμο) και αν το διήγημά σας επιλεγεί για την έκδοση θα πρέπει να στείλετε τη διεύθυνσή σας και το πραγματικό σας όνομα. Στην έκδοση το ψευδώνυμο θα διατηρηθεί μόνο αν το απαιτούν ειδικοί λόγοι. Η ομάδα που θα διαβάσει τα κείμενα πάντως δεν θα γνωρίζει το όνομά σας όπως γίνεται σε όλους τους διαγωνισμούς του eyelands θα έχει μόνο τον κωδικό αριθμό για κάθε κείμενο.
7. Κάθε συγγραφέας μπορεί να στείλει ένα μόνο διήγημα.
Τα δικαιώματα των διηγημάτων παραμένουν στους συγγραφείς που μπορούν να τα δημοσιεύσουν οπουδήποτε θέλουν, μετά το τέλος του 2017. Με τη συμμετοχή τους οι συγγραφείς δεσμεύονται ότι τα διηγήματα θα δημοσιευθούν επίσης στη συγκεντρωτική έκδοση «Ιστορίες για όλες τις εποχές» που σχεδιάζουμε να γίνει όταν κλείσει ο κύκλος με όλες τις εποχές. Όταν δηλαδή θα έχουμε, μετά τον 4ο διαγωνισμό, την άνοιξη του 2017, διηγήματα με θεματική από όλες τις εποχές του χρόνου.
8. Ο διαγωνισμός θα μείνει ανοιχτός για δύο μήνες, ξεκινάει την 1η Οκτωβρίου 2015 και λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2015.
9. Τα κείμενα θα κριθούν από συγγραφείς και συνεργάτες της ιστοσελίδας και της ομάδας των εκδόσεων Παράξενες Μέρες και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι την 20η Φεβρουαρίου του 2016.
ÂÂÂ Η εκδήλωση για την βράβευση, η παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες του Φθινοπώρου» και η αποστολή αντιτύπων στους συγγραφείς θα πραγματοποιηθούν πιθανότατα τον επόμενο Νοέμβριο και πάντως μέχρι το τέλος του 2016.
10. Ο μοναδικός περιορισμός συμμετοχής αφορά τους 11 βασικούς συνεργάτες τη
ς ιστοσελίδας eyelands που τα βιογραφικά τους έχουν αναρτηθεί στην ενότητα «Ποιοι είμαστε» της ιστοσελίδας με την ένδειξη: μόνιμοι κάτοικοι του νησιού.

altΣημείωση: Ο τίτλος που θα διαλέξετε για την ιστορία σας ΔΕΝ θα πρέπει να είναι ο ίδιος με τον τίτλο του θέματος, δηλαδή: «Φθινόπωρο».alt

Advertisement