Το eyelands γιορτάζει!

eyelands angelΤο eyelands γιορτάζει τα πέντε του χρόνια και σας προσκαλεί στο Polis Art Cafe στις 29 Νοεμβρίου.  Τα γενέθλιά για τα πέντε χρόνια του νησιού θα τα γιορτάσουμε στο αγαπημένο μας Polis Art Cafe (πάνω από τη Στοά του Βιβλίου) και θα τα συνδυάσουμε με την κορυφαία εκδήλωση κάθε χρονιάς που δεν είναι άλλη απο την έκδοση/παρουσίαση της συλλογής των διηγημάτων του διαγωνισμού μας και ακόμη περισσότερο με την γνωριμία/επι-βράβευση των συγγραφέων μας που διακρίθηκαν. Σας περιμένουμε όλους εκεί.

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 11:30, παρουσίαση της συλλογής διηγήματων «Ιστορίες στα Όρια». Διηγήματα που διακρίθηκαν στον 5ο διεθνή διαγωνισμό που διοργάνωσαν το 2015 οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες και το περιοδικό eyelands.

ιστορίες στα όρια: 29 διηγήματα από Έλληνες συγγραφείς και 3 διηγήματα από το διεθνές τμήμα, που βραβεύτηκαν στον 5ο διαγωνισμό

Παρουσίαση των ιστοριών και γιορτή για τα 5α γενέθλια του λογοτεχνικού περιοδικού eyelands.gr

Θα μιλήσουν: Γιάννης Πετράκης από τις παράξενες μέρες, Γρηγόρης Παπαδογιάννης, διαχειριστής της ιστοσελίδας, Γεωργία Ανδρουλιδάκη, ποιήτρια, ιδρυτικό μέλος του eyelands, Μαρία Ψωμά-Πετρίδου, ποιήτρια και συγγραφέας, ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνη για την Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα. Φυσικά, όπως κάθε χρόνο, θα δώσουμε το λόγο σε όλους τους διακριθέντες συγγραφείς που θα παραστούν.

Ειδικοί καλεσμένοι: οι νικήτριες των προηγούμενων διαγωνισμών, συγγραφείς Βικτώρια Μακρή και Αναστασία Δεουδέ και η συγγραφέας και κριτικός τέχνης Καίτη Στεφανάκη.

*στη φωτογραφία το eyelands angel το αγγελάκι που έχει καθιερωθεί να δίνουμε στον πρώτο νικητή (εφέτος ο Απόστολος Μακρίδης). Είναι ένα χειροποίητο κεραμικό που δημιούργησε η omodamos clayart ειδικά για το διαγωνισμό του eyelands, ενώ απο αυτή τη χρονιά θα υπάρχουν ειδικά αφιερωμένα στο διαγωνισμό χειροποίητα κεραμικά και για τα τρία ισότιμα βραβεία.

Advertisement