Αφιέρωμα στη Λούλα Αναγνωστάκη /ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Λούλα Αναγνωστάκη.jpgΣτην πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη – Διημερίδα στο πλαίσιο του αφιερώματος για τη δραματουργία και το έργο της συγγραφέως Λούλας Αναγνωστάκη – Θεατρική παράσταση – Μουσική βραδιά

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
Επιμέλεια αφιερώματος: Μάνος Καρατζογιάννης

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, 17:00 – 21:00
Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015, 17:00 – 20:30

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

Είσοδος Ελεύθερη

Τον γενέθλιο μήνα της Λούλας Αναγνωστάκη, πενήντα χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνισή της στη σκηνή, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, δραματολόγοι και κριτικοί θεάτρου μιλούν για τη δραματουργία της και συζητούν με το κοινό για το έργο της.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος που θα πραγματοποιηθεί σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος Κακογιάννη, θα λάβουν χώρα δύο τετράωρες ημερίδες, ενώ θα προβληθούν οι παραστάσεις των έργων της από το Θέατρο Τέχνης και το Εθνικό Θέατρο αντίστοιχα: Ο Ήχος του Όπλου, στη μνήμη του σκηνοθέτη της παράστασης Καρόλου Κουν και Ουρανός Κατακόκκινος, στη μνήμη της Βέρας Ζαβιτσιάνου, που ερμήνευσε για πρώτη φορά την κεντρική ηρωίδα στο συγκεκριμένο μονόλογο.

Στη διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου στις 17:00 – 21:00 και τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015, 17:00 – 20:30, στην αίθουσα του Κινηματογράφου του Ιδρύματος συμμετέχουν οι ακόλουθοι: Βίκτωρ Αρδίτης, Γιώργος Αρμένης, Σπύρος Βραχωρίτης, Ρούλα Γεωργακοπούλου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Θοδωρής Γκόνης, Ιλειάνα Δημάδη, ’κης Δήμου, Μαριλένα Ζαρούλια, Γρηγόρης Ιωαννίδης, Δηώ Καγγελάρη, Βασίλης Κατσικονούρης, Αναστασία Κουμίδου, Σταμάτης Κραουνάκης, Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης, Όλια Λαζαρίδου, Στέλιος Μάινας, Βίκυ Μαντέλη, Πλάτων Μαυρομούστακος, Ειρήνη Μουντράκη, Σοφία Ολυμπίου, Βασίλης Παπαβασιλείου, Σίσσυ Παπαθανασίου, Έλλη Παπακωνσταντίνου, Ρένη Πιττακή, Λέανδρος Πολενάκης, Λεωνίδας Προυσαλίδης, Μιχάλης Ρέππας – Θανάσης Παπαθανασίου, Έλση Σακελλαρίδου, Τάκης Τζαμαργιάς, Nίκη Τουλουπάκη, Σταύρος Τσακίρης, Δημήτρης Τσατσούλης, Ένκε Φεζολλάρι, Κωνσταντίνος Χατζής κ.ά.


Λούλα Αναγνωστάκη

Πρόγραμμα Διημερίδας
Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015
17:00
Το πάνελ συντονίζει η κυρία Βίκυ Μαντέλη με τους/τις κύριους/ες Βίκτωρ Αρδίττη, Μαριλένα Ζαρούλια, Δηώ Καγγελάρη, Πλάτων Μαυρομούστακος, Βασίλη Παπαβασιλείου, Έλση Σακελλαρίδου.
18:30
Το πάνελ συντονίζει η κυρία Ειρήνη Μουντράκη με τους/τις κύριους/ες Κώστα Γεωργουσόπουλο, Ιλειάνα Δημάδη, Γρηγόρη Ιωαννίδη, Λέανδρο Πολενάκη.
20:00
Το πάνελ συντονίζει ο κύριος Τάκης Τζαμαργιάς με τους/τις κύριους/ες Σπύρο Βραχωρίτη, Μάνο Καρατζογιάννη, Σταύρο Τσακίρη.
Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015
17:00
Το πάνελ συντονίζει ο κύριος Κωσταντίνος Χατζής με τους/τις κύριους/ες Αναστασία Κουμίδου, Σταμάτη Κραουνάκη, Ένκε Φεζολλάρι, Νίκο Χατζόπουλο.
18:00
Το πάνελ συντονίζει ο κύριος Μάνος Καρατζογιάννης με τους/τις κύριους/ες Γιώργο Αρμένη, Όλια Λαζαρίδου, Στέλιο Μάινα, Ρένη Πιττακή, Νίκη Τουμπάκη.
19:00
Το πάνελ συντονίζει η κυρία Σίσσυ Παπαθανασίου με τους/τις κύριους/ες Ρούλα Γεωργακοπούλου, Άκη Δήμου, Βασίλη Κατσικονούρη, Λεωνίδα Προυσαλίδη, Μιχάλη Ρέππα.
*Παράλληλα, θα προβάλλονται στο Video Room η παράσταση «Ουρανός Κατακόκκινος» σε σκηνοθεσία Βίκτωρα Αρδίττη από το Εθνικό Θέατρο στη μνήμη της Βέρας Ζαβιτσιάνου (Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015) και η παράσταση «Ο Ήχος του Όπλου» σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν από το Θέατρο Τέχνης (Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015).
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, 17:00 – 21:00
Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015, 17:00 – 20:30
Πληροφορίες στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 2103418579, Δευ-Παρ: 11.00 -14.00
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Εισιτήρια:ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
**
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 έως Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, στις 21:00
& Κυριακή, στις 20:00

Σε σας που με ακούτε
της Λούλας Αναγνωστάκη

Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Στο πλαίσιο ενός μεγάλου αφιερώματος για τη δραματουργία και το έργο της συγγραφέως Λούλας Αναγνωστάκη, θα ζωντανέψει ξανά το πιο πρόσφατο έργο της «Σε σας που με ακούτε» – 12 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά του από το Λευτέρη Βογιατζή και τη Νέα Σκηνή- από τις 11 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Σε ένα παλιό βερολινέζικο σπίτι, που σταδιακά ταράζεται από τον ήχο των επεισοδίων, τις ριπές και τα δακρυγόνα, ο κεντρικός ήρωας, ο ’γης ηχογραφεί τις φωνές των υπόλοιπων θεατρικών προσώπων και τις μοντάρει με συνθήματα από τις διαδηλώσεις. Το ιδιωτικό μπλέκεται με το δημόσιο για να επανεμφανισθούν υπαινικτικά στη σκηνή θέματα και χαρακτήρες από παλαιότερα έργα της συγγραφέως. Χαρακτήρες που παίρνουν υπόσταση κρατώντας ένα μικρόφωνο σα να μιλούν σε μια συγκέντρωση ξεχωρίζοντας από το πλήθος της διαδήλωσης, «σε μας που τους ακούμε».

Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Σ’ εσάς που με ακούτε» είναι μια διαμαρτυρία για τα κοινωνικά, πολιτικά και ατομικά αδιέξοδα που μαστίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η συγγραφέας δίνει φωνή στα πρόσωπα του έργου για να εκμυστηρευτούν σε ένα φανταστικό κοινό τις αγωνίες τους, τον τρόμο τους απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων, αλλά και την προσωπική ανασφάλεια, που τους προκαλεί η κοινωνική διαφθορά και παρακμή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
Φωτογραφίες: Σωτηρία Ψαρρού

Παίζουν οι ηθοποιοί: Όλια Λαζαρίδου, Mαρία Ζορμπά, ‘Aντριαν Φρίλινγκ, Αντρέας Κοντόπουλος, Δανάη Επιθυμιάδη, Γιάννης Καραούλης, Μάνος Στεφανάκης, Κλεοπάτρα Μάρκου, Γιώργος Σαββίδης
Πληροφορίες
Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 έως Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, στις 21:00 & Κυριακή, στις 20:00
Σε σας που με ακούτε της Λούλας Αναγνωστάκη
Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Αίθουσα: Black Box
Διάρκεια: 90΄
Τιμές Εισιτήριων: 12€ γενική είσοδος,
8€ ατέλεια & Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)

**
Κυριακή 27 Δεκέμβριου 2015, στις 22:00

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Ντόρα Μπακοπούλου
Βικτωρία Καζίμη

Είσοδος Ελεύθερη

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015, στις 22:00, στο Φουαγιέ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η Ντόρα Μπακοπούλου και η Βικτωρία Καζίμη παίζουν στο πιάνο μουσικά θέματα από τα έργα της συγγραφέως.

Παράλληλα, θα κυκλοφορήσει συγκεντρωτικός τόμος με την εργογραφία και την παραστασιογραφία της συγγραφέως από τις Εκδόσεις Σοκόλη

Advertisement