παράξενες μέρες στο θέατρο/ In Progress Feedback Festival 2016

παράξενες μέρες στο θέατροΗ θεατρική ομάδα «Ονείρων Ύλη» που θα ανεβάσει τα 6 θεατρικά μονόπρακτα ( σε σκηνοθεσία Βάλιας Σαπανίδου) τα οποία διακρίθηκαν στο διαγωνισμό των εκδόσεων Παράξενες Μέρες, προκρίθηκε και θα λάβει μέρος στο In Progress Feedback Festival 2016 που διοργανώνει ο Κινητήρας Studio. Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ θα είναι μια επιπλέον παρουσίαση των μονοπράκτων, εκτός από τις προγραμματισμένες παραστάσεις στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα -που έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο.

Λίγα λόγια για το In Progress Feedback Festival:
Για το 2016, το In Progress Feedback Festival, που συμπεριλήφθηκε στα καλύτερα φεστιβάλ την Ευρώπης από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe, http://www.effe.eu) έχει θέμα τις «Αστικές Εκπλήξεις”/ “Urban Surprises”.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν σύντομα site-specific έργα σ΄εξωτερικούς χώρους τα οποία θα δράσουν ως μικρές εκπλήξεις στην καθημερινότητα του αστικού τοπίου. Το θετικό ξάφνιασμα που προξενεί η τέχνη σε σημεία που δεν την περιμένεις δίνει κέφι κι αισιοδοξία στους πολίτες μιας και λειτουργεί ως βάλσαμο στην καθημερινότητα. Όταν η τέχνη βγαίνει στο δρόμο, γίνεται τροφοδότης της κοινωνικής εξέλιξης ενώ παράλληλα απευθύνεται σε όλους ανεξάρτητα απο ηλικία, φυλή ή κοινωνικό υπόβαθρο.

Το φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό και απευθύνεται σε ομάδες χορού και θεάτρου τα έργα των οποίων πρέπει να βρίσκονται σε δημιουργική διαδικασία και να έχουν διάρκεια 15’-25’.

Θα διεξαχθεί από 28/3/2016 έως 10/4/2016.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στα παρακάτω link :
https://www.facebook.com/events/546920745465769/
https://www.facebook.com/kinitirastudio/timeline

Advertisement