Διαγωνισμός Διηγήματος (προαναγγελία)

xrwmata-1

H ιστοσελίδα Eyelands σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παράξενες μέρες, διοργανώνουν τον έκτο διαγωνισμό διηγήματος, σε δύο τμήματα: ελληνικό και αγγλόφωνο.

Θέμα του διαγωνισμού: «Χρώματα»
Ο διαγωνισμός θα δέχεται συμμετοχές από τις 20 Μαρτίου και θα παραμείνει ανοιχτός για μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2016. Το πρώτο βραβείο για καθένα από τα δύο τμήματα (ελληνικό και διεθνές) είναι διακοπές (για δύο άτομα), στην Κρήτη.
Τα διηγήματα της Μικρής Λίστας από κάθε τμήμα θα εκδοθούν σε δύο διαφορετικές συλλογές, ελληνική και αγγλική από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες.
Από πέρυσι υπάρχουν και ειδικά συλλεκτικά βραβεία (πέρα από το καθιερωμένο αγγελάκι για τον πρώτο νικητή) και για τρεις ακόμη συγγραφείς, φτιαγμένα ειδικά για το διαγωνισμό του eyelands.
Ο διαγωνισμός που διοργανώνει το eyelands από το 2011 είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός με έδρα την Ελλάδα. Ονομάζεται διεθνής όχι επειδή συμμετέχουν Έλληνες από όλο τον κόσμο αλλά επειδή είναι πραγματικά ένας διαγωνισμός στον οποίο συμμετέχουν συγγραφείς από όλες τις ηπείρους του κόσμου και (στο διεθνές τμήμα του) δέχεται διηγήματα μόνο στην αγγλική γλώσσα. Ο διαγωνισμός μας δεν αφορά σε καμία περίπτωση μόνο τους Έλληνες του εξωτερικού, δημοσιεύεται στις πιο έγκυρες ιστοσελίδες για διαγωνισμούς που υπάρχουν στο διαδίκτυο όπως είναι το Duotrope, booktrust.org.uk, justacontest.com, http://www.londoncomedywriters.com, virtualwritersinc.com. prizemagic.co.uk και πολλές άλλες και έχει κατακτήσει αυτή την εγκυρότητα χρόνο με το χρόνο ακολουθώντας με σχολαστικότητα όλα όσα υπόσχεται και όλα όσα επιτρέπουν σε ένα διαγωνισμό να κερδίσει το σεβασμό και την αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο.
– Εκτός από τα διηγήματα (μέχρι 25) που θα συμπεριληφθούν στη Μικρή Λίστα θα ανακοινωθεί και ένας αριθμός διηγημάτων (μέχρι 20) τα οποία θα αποτελούν την επιλογή eyelands και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα http://www.eyelands.gr
Στην ιστοσελίδα θα δημοσιευθούν μόνο τα βραβευμένα διηγήματα και τα διηγήματα της Επιλογής. Τα διηγήματα της Μικρής Λίστας θα δημοσιευθούν μόνο στην έκδοση.
– Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από μέλη των εκδόσεων Παράξενες Μέρες και συνεργατών της ιστοσελίδας του eyelands, συγγραφείς των εκδόσεων όπως και από νικητές και νικήτριες προηγούμενων διαγωνισμών.

Όλες οι λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό θα αναρτηθούν στις 20 Μαρτίου, στις ιστοσελίδες, τα μπλογκ και τις σελίδες του facebook του λογοτεχνικού περιοδικού eyelands και των εκδόσεων Παράξενες Μέρες.
&
*αφίσα διαγωνισμού: strangeland/δημιουργικό -2015 με την ευγενική συμμετοχή της Αντριάνας Μίνου (συγγραφέως του βιβλίου Παιδικά Νουάρ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες)

Advertisement