Υδρόγειος, ένα διήγημα του Σοφοκλή Ρόκου

Το eyelands συνεχίζει τις δημοσιεύσεις των διηγημάτων που διακρίθηκαν με την «επιλογή eyelands» στον 5ο διεθνή διαγωνισμό.

Θα υπάρχει μια ανάρτηση διηγήματος από την επιλογή κάθε δυο εβδομάδες. Οι δημοσιεύσεις. Θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο όταν θα έχει κλείσει και ο 6ος διαγωνισμός. //

επιλογή

Υδρόγειος

Ευτυχώς τη στιγμή που σηκωνόταν το χέρι του άλλου για να τον χτυπήσει, εκείνος άρχισε να ψηλώνει, να ψηλώνει και να πλαταίνει. Κάθε του πόδι , πρώτα το ένα κι έπειτα το άλλο, το αριστερό πρώτα της καρδιάς, το δεξί της ευφυίας μετά, έγινε ενάμιση μέτρο, θα έφτανε και τα δύο αργότερα. Την ίδια στιγμή το κεφάλι του διαστελλόταν  και έφτιαχνε μια μεγάλη υδρόγειο πάνω στους ώμους του, τα μάτια του οι ωκεανοί το στόμα του οι Άλπεις. Κι οι χώρες σε διαφορετικά χρώματα η κάθε μια να επιδεικνύουν τα όρια τους πάνω στο κεφάλι του. Οι ώμοι του πλάτυναν και επεκτάθηκαν αριστερά και δεξιά της υδρογείου για να τη στηρίξουν και ταυτόχρονα να δώσουν  την ευκαιρία στα χέρια του να σηκωθούν και να ξεκολλήσουν από τον κορμό για να πιάσουν με δύναμη τα χέρια του άλλου στον αέρα. Στηρίχτηκε με πείσμα και στις δυο πατούσες, ολόκληρες τις πατούσες, έκαμψε λίγο τα γόνατα, κράτησε την ανάσα και κίνησε το δεξί του χέρι με αστραπιαία δύναμη να πέσει πάνω στο πρόσωπο του άλλου. Τον είδε να ματώνει και ευχαριστήθηκε. Τον κοίταζε καθώς παραπατούσε και έκανε να κρατηθεί από τα κάγκελα του κρεβατιού πίσω του αλλά εκείνος ήταν πιο γρήγορος, μόλις δεκάχρονος,  πρόφτασε με μια κλωτσιά αυτή τη φορά να τον πετάξει για καλά  κάτω. Αμέσως μετά άρχισε να τον κλωτσάει απανωτά στα πλευρά και στο στήθος, μεθοδικά και ασταμάτητα, ώσπου στο τέλος πήδηξε πάνω του και άρχισε να χοροπηδάει στην κοιλιά του και με τα δύο του πόδια μέχρι που κουράστηκε.

Έπεσε στο πλάι αποκαμωμένος,  στην υδρόγειο είχαν ξεθωριάσει τα όρια, ήταν καταματωμένος και τα μάτια του δεν άνοιγαν από το πρήξιμο, αλλά εντάξει θα ήταν σε λίγες μέρες. Άλλωστε δεν ήταν πρώτη φορά στα δέκα χρόνια της ζωής του που τον ξυλοφόρτωνε ο πατέρας του.

 

 

**

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΣΗΜΕΙΩΣΗ του  Σοφοκλή  Ρόκου

Γεννήθηκα, μεγάλωσα, διάβασα, γέννησα, δίδαξα, γράφω, ζω.

*

Τα διηγήματα αυτά, μαζί με τα πρώτα βραβεία από το ελληνικό και το διεθνές τμήμα που θα δημοσιευθούν στο τέλος είναι τα μόνα από το διαγωνισμό που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα.

Τα διηγήματα της μικρής λίστας μπορείτε να τα βρείτε στη συλλογή «Ιστορίες στα όρια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες-

Η  σειρά ανάρτησης των επόμενων ιστοριών:

 

Στης ζωής το όριο – Αχιλλέας Μουστάκας

Στα όρια – Αναστάσιος Μπογιάρης

Αστικά Φαράγγια – Εμμανουήλ Πάσουλας

Συνάντηση στα όρια δύο κόσμων – Ισίδωρος Μαυρογεώργης

Η Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης – Χριστίνα Δεμερτζίδου

Λούκουλος – Κωνσταντίνος Αυγερινάκης

Μη νύ μα τα: S.O.S……! –Νατάσσα Θάνου

Asphyxia -Γεωργία Μαμά

Φαύλος κύκλος – Άννα Καρακατσάνη

Υπάρχει τρόπος – Φώτης Πάλλης

*

Advertisement