Χρώματα – η συνέχεια

αφίσα διαγωνισμού μικρότερη

Ο έκτος διαγωνισμός διηγήματος με θέμα «Χρώματα» έκλεισε. Για άλλη μια χρονιά είχαμε αρκετές συμμετοχές, και στο ελληνικό και στο διεθνές τμήμα -ακόμη προσπαθούμε να ταξινομήσουμε τα κείμενα που ήρθαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Αυτή τη χρονιά δεν θα έχουμε ανακοίνωση της μικρής λιστας πριν από τα βραβεία. Όλα θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα την ημερομηνία που έχουμε από την αρχή προαναγγείλει: στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η επιλογή των διηγημάτων θα γίνει από μια ομάδα συνεργατών και συγγραφέων που θα μας βοηθήσουν όπως κάθε χρόνο να έχουμε μια όσο γίνεται πιο αντικειμενική κρίση για τα κείμενά σας. Έντεκα συνολικά άτομα θα αποτελούν αυτή την ομάδα στην οποία συμμετέχουν (εκτός απροόπτου) οι συγγραφείς: Βικτώρια Μακρή (που μας δίνει ιδιαίτερη χαρά με την επιστροφή της), Γεωργία Μαμά, Αντώνης Τσιρικούδης, Μηλέβα Αναστασιάδου, Μαίρη Μαργαρίτη, Δέσποινα Μουζουράκη, Αντωνία Γεωργεδάκη, ο περυσινός νικητής του διαγωνισμού Απόστολος Μακριδης αλλά και οι συνεργάτες των εκδόσεων και του eyelands, Κωστής Μαλουσάρης, Γρηγόρης Παπαδογιάννης και Σταυρούλα Διαμάντη.

Η ομάδα που θα βαθμολογήσει τα κείμενα, είναι γνωστό, αλλά το επαναλαμβάνουμε για κάποιους που μπορεί να μην το γνωρίζουν, διαβάζει τα διηγήματα έχοντας μόνο τον τίτλο και έναν κωδικό αριθμό για κάθε διήγημα. Οι βαθμολογητές δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, στέλνουν τη βαθμολογία τους μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και από το σύνολο των βαθμών καθορίζεται ο νικητής, τα υπόλοιπα βραβεία, τα υπό έκδοση διηγήματα και εκείνα που θα αναρτηθούν στην επιλογή eyelands. Συνολικά θα επιλεγούν 20-25 (το ανώτερο) διηγήματα για την έκδοση και 20-25 για την επιλογή.

Το eyelands θα κατεβάσει τα ρολά όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια στις αρχές Ιουλίου. Θα συνεχίσουμε όμως την ανάρτηση των διηγημάτων που διακρίθηκαν στον περυσινό διαγωνισμό.

Καλό καλοκαίρι σε όλες και όλους!

  • ο πίνακας – αφίσα του διαγωνισμού είναι της Αντριάνας Μίνου

 

 

Advertisement