Διάφορα… Χριστουγεννιάτικα

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, χριστουγεννιάτικες και μη, αυτές τις μέρες στην Αθήνα…

1o Πανελλήνιο Προπτυχιακό Συνέδριο Φιλοσοφίας
Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Κτήριο Αβέρωφ, 16 – 18 Δεκεμβρίου 2016

Με πρωτοβουλία του περιοδικού Gavagai, του περιοδικού Απόπειρες Φιλοσοφίας, του περιοδικού Καλειδοσκόπιο, και φοιτητών/τριών του τμήματος: Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας των Επιστημών (ΕΚΠΑ), Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΕΚΠΑ), του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας (ΕΚΠΑ) και του Πανεπιστημίου του Dundee, διοργανώνεται το 1ο Πανελλήνιο Προπτυχιακό Συνέδριο Φιλοσοφίας στις 16-18 Δεκεμβρίου 2016 στο Κτήριο Αβέρωφ της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Στουρνάρη 35, Αθήνα).

 Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, 80 ομιλητές και ομιλήτριες θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους, επάνω σε ζητήματα που προέρχονται από διάφορα πεδία της φιλοσοφίας: ηθική φιλοσοφία, πολιτική φιλοσοφία, φιλοσοφία της επιστήμης, φιλοσοφία της τέχνης, αρχαία ελληνική φιλοσοφία, κ.ά. Επιπλέον, στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν δύο στρογγυλές τράπεζες:

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 18:30 με τίτλο «Η υπόθεση Σόκαλ – 20 χρόνια μετά» και συμμετέχοντες τους: Στέλιο Βιρβιδάκη, Βάσω Κιντή, Θεόδωρος Αραμπατζής, Κώστας Γαβρόγλου, Μαριάνα Μπίτσιου (συντονισμός)

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 18:00 με τίτλο «Μπορεί να υπάρξει γεφύρωση μεταξύ Αναλυτικής και Ηπειρωτικής φιλοσοφίας;» και συμμετέχοντες τους: Σταυρούλα Τσινόρεμα, Γιάννης Πρελορέντζος, Μανόλης Σίμος, Κωνσταντίνος Φιλιππάκης (συντονισμός)
Όλα τα στοιχεία σχετικά με το συνέδριο είναι διαθέσιμα στις ιστοσελίδες: unphilcon2016.weebly.com, https://www.facebook.com/unphilcon2016, https://www.facebook.com/events/1054891071305863
Για περισσότερες πληροφορίες, απορίες ή διευκρινίσεις, απευθυνθείτε στο e-mail: unphilcon2016@gmail.com.
Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη.

**
vermeerΣάββατο 17 Δεκεμβρίου (12:00-15:30)
Διάλεξη με θέμα “Το Χρονικό της Σκέψης: Η Εξέλιξη των Ιδεών στη Φιλοσοφία της Γνώσης από την Αναγέννηση έως την Ανάλυση, τη Φαινομενολογία και το Δομισμό”
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου | 12:00-15:30

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 12.00 στο Quilombo Centro Cultural θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα “Το Χρονικό της Σκέψης: Η Εξέλιξη των Ιδεών στη Φιλοσοφία της Γνώσης από την Αναγέννηση έως την Ανάλυση, τη Φαινομενολογία και το Δομισμό”. Η διάλεξη έχει διάρκεια 3 ώρες (12:00-15:30) με ένα διάλειμμα, και εισηγητής είναι ο Άγγελος Παλιουδάκης.

Ο Άγγελος Παλιουδάκης (γεν. 1987, Αθήνα) έχει σπουδάσει γαλλική γλωσσολογία και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέσα στο ακ. έτος 2016–17 αναμένεται να ξεκινήσει διδακτορικό πάνω στην ιστορία της φιλοσοφίας της επιστήμης στο ίδιο ίδρυμα. Το ακ. έτος 2012–13, διοργάνωσε σεμινάριο πάνω στην ιστορία της αισθητικής φιλοσοφίας στον Πολιτιστικό Όμιλο Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 2010 είναι αρχισυντάκτης και αρθρογράφος στο περιοδικό του Ομίλου “Μπομπίνα”. Το ακ. έτος 2014–15 εργάστηκε ως community organizer στο ελληνικό παράρτημα του αμερικανικού εκπαιδευτικού ινστιτούτου Global Center for Advanced Studies. “Από το 2008 συμμετέχει ενεργά σε αγγλόφωνα και ελληνόφωνα εγχειρήματα ομότιμης παραγωγής ανοιχτής γνώσης του αμερικανικού εκπαιδευτικού ιδρύματος Wikimedia ως διαχειριστής και συντάκτης.

INFO
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου | 12:00-15:30 | Είσοδος Δωρεάν (με ελεύθερη συνεισφορά)

**

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου (17:00-20:00)
Η Athens Disco Kids
παρουσιάζει: Xmas edition!

HO HO HO!.. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η ομάδα Abariza – παιχνίδι φαντασία έκφραση είναι έτοιμη να τα υποδεχτεί μαζί σας με χοροσκανδαλιές, καλικατζαροπαιχνίδια και πολύ μουσική!!! Σας περιμένουμε την Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στο Quilombo Centro Cultural, σε χριστουγεννιάτικο κλίμα, με live την DJ prima Vera tunes που επιλέγει μουσικές από τις δεκαετίες 60’s, 70’s, 80’s και90’s, αλλά και σύγχρονους χορευτικούς κοσμικούς ρυθμούς από όλο τον πλανήτη. Η ομάδα Abariza- παιχνίδι | φαντασία| έκφραση ετοιμάζει ψυχαγωγικά highlights έκπληξη και εμψυχωτικές δραστηριότητες. Με την ελεύθερη συμμετοχή των παιδιών οι χορευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες έχουν στόχο να απελευθερώσουν τις αισθήσεις και τα συναισθήματα των παιδιών, να δημιουργήσουν πραγματικές και φανταστικές στιγμές καθώς και να εξελίξουν τις σχέσεις ανάμεσα στο σώμα, τον χωροχρόνο και τη φαντασία, μέσω της πειραματικής κίνησης, του χορού και του σωματικού θεάτρου.
Μη παρεμβατικά και έξω από προκαθορισμένα καλούπια αισθητικής προσφέρεται άπλετος χώρος στα παιδιά, να εκφραστούν σωματικά και να ανακαλύψουν μόνα τους, τρόπους μη λεκτικής επικοινωνίας, ρυθμικών μοτίβων και χορευτικών κινήσεων. Δίχως δεύτερες σκέψεις, δίχως σωστό και λάθος, δίχως δισταγμό λικνιζόμαστε, χοροπηδάμε και αυτοσχεδιάζουμε. Δίχως άλλες αφορμές ο χορός και η μουσική μας ταξιδεύουν σε μια ατέλειωτη γιορτή χαράς, ελεύθερης σωματικής έκφρασης και εκτόνωσης.

INFO
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 17:00 (διάρκεια: 3 ώρες)
Ηλικία: 4 ετών και άνω
Είσοδος: 7€ (με τον συνοδό)
Κρατήσεις με αποστολή e-mail στο info@abariza.com ή τηλεφωνικά στα 210 5227961, 6984502961

**

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
Cure Αrea: Έκθεση-ανταλλαγή θεραπευτικών έργων
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου (10:00-22:00) στο Quilombo Centro Cultural

Στην καρδιά του χειμώνα δημιουργείται ένας χάρτης ζεστών θεραπευτικών στάσεων.

Ρεφλεξολογία, σιάτσου,ανάσες, ασάνας, τραγούδι, γιόγκα, αγκαλιά, πιλάτες, θέατρο, διαλέξεις και συζητήσεις για εναλλακτικές θεραπείες, αυτοσχεδιασμός, χορός.
Τι είναι η θεραπεία; Καλείστε να ερευνήσετε μαζί μας την Κυριακή 18/12, απ’ το πρωί ως το βράδυ, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πρώτου ορόφου του Quilombo, μακριά από ταμπέλες, προκαταλήψεις και αφορισμούς.

Μια διαδρομή όπου κάποιος μπορεί να περιδιαβεί για όσο θέλει και να παραμείνει με τους θεραπευτές για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ένα rotation θεραπευτικών κύκλων που αποτελείται από ευρύτερες καταστάσεις θεραπείας. Στο ενδιάμεσο ο χρόνος είναι ελεύθερος και χαλαρός σε ένα ζεστό περιβάλλον, με μια κούπα τσαγιού στα χέρια και έναν γευστικά προκλητικό μπουφέ βασισμένο στα όσπρια και τα λαχανικά!

Κυριακή 18/12
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά από 10:00 πμ-10:00 μμ

Quilombo Centro Cultural
Σερβίων 8 & Λ. Αθηνών 44
Ακαδημία Πλάτωνος
Στάση μετρό: Μεταξουργείο/Κεραμεικός
Λεωφορεία 025-051
Τηλ.: 210 5227961, 6938736307 & 6973212650
info@quilombo.gr
http://www.quilombo.gr
fb: Quilombo Centro Cultural

**

Banner Black Duck xmas.jpg
Christmas Bazaar στη φωλιά της μαύρης πάπιας!

Εορταστικά έργα τέχνης, χειροτεχνίες και δώρα στον πιο φιλόξενο πολυχώρο της Αθήνας, με την υπογραφή του Black Duck!
Όπως κάθε χρόνο, η gallery του Black Duck βάζει τα γιορτινά της και φιλοξενεί αντικείμενα τέχνης που «νοστιμίζουν» τη ζωή μας, σε μια ομαδική έκθεση – bazaar για όλη την περίοδο των Χριστουγέννων!

Από τις αρχές του Δεκέμβρη, οι μαύρες πάπιες, σας καλούν στην ολοφώτιστη φωλιά τους, όπου μεταξύ καφέ, φαγητού, γλυκού, χορού και cocktail μπορείτε να βρείτε το πιο χαριτωμένο δώρο για εσάς ή για τους φίλους σας, από τη δημιουργική ομάδα του Black Duck!

Έργα τέχνης ζωγράφων εικαστικών αλλά και φωτογράφων, ιδιαίτερα κοσμήματα, χειροποίητες τσάντες και μαξιλάρια, διακοσμητικά κουτιά, δένδρα της τύχης και του έρωτα, θα βρίσκονται στην gallery της Μαύρης Πάπιας σε πολύ ειδικές τιμές!
Αυτές τις γιορτές αφήστε ένα μαύρο παπί με κόκκινο σκούφο
να βολτάρει σπίτι σας και κρατείστε κάτι
από το Black Duck κοντά σας!
Διάρκεια έκθεσης: 06 Δεκεμβρίου 2016 – 10 Ιανουαρίου 2017
Καθημερινές και Σάββατα: 13.00 – 22.00
Κυριακή: 19.00 – 22.00
Black Duck Multiplarte –Ντόρα Ρίζου

Cafe-Bar-Restaurant-Gallery
Χρήστου Λαδά 9α
210 3234760
http://www.blackduck.gr / info@blackduck.gr

Υπεύθυνη επικοινωνίας:
Δήμητρα Αποστόλου dimitra.apostolou@gmail.com 6946 264122
Χαρά Βλαστού vlastouc@gmail.com 693 3352731

Advertisement