Καλή χρονιά στο νησί!

Εδώ και έξι χρόνια το eyelands είναι ένα νησί που φιλοξενεί κείμενα από νέους και καταξιωμένους συγγραφείς. Αυτά τα έξι χρόνια στις σελίδες του εμφανίστηκαν εκατοντάδες ποιητές και συγγραφείς οι περισσότεροι από τους οποίους είδαν για πρώτη φορά κάτι δικό τους να δημοσιεύεται. Παράλληλα με τους δεκάδες διαγωνισμούς για όλα τα είδη γραφής που έχουμε διοργανώσει δώσαμε τη δυνατότητα σε περισσότερους από 400 συγγραφείς από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο να δουν τα κείμενά τους να κυκλοφορούν σε ένα βιβλίο.

Συνεχίζουμε και αυτή τη χρονιά να ταξιδεύουμε στις θάλασσες του διαδικτύου και σας περιμένουμε να συμμετάσχετε στους διαγωνισμούς και τις εκδηλώσεις μας. Το eyelands, πάντα σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παράξενες μέρες διοργανώνει εκτός των άλλων το Φεστιβάλ της Άμμου, το Εργαστήρι συγγραφής «Γράφουμε ιστορίες», ενώ από το 2016 μπήκαμε και στο χώρο των θεατρικών παραγωγών ανεβάζοντας την παράσταση με κείμενα που βραβεύτηκαν στο σχετικό διαγωνισμό.

Εννοείται ότι το νησί μας παραμένει πάντα μια ιστοσελίδα για την τέχνη και τη ζωή στην πόλη δημοσιεύοντας όσα καλλιτεχνικά γεγονότα και εκδηλώσεις κρίνουμε ότι αξίζει να υποστηρίξουμε, αλλά και ανοιχτό να φιλοξενήσει πέρα από τα έργα σας και την παρουσίαση των βιβλίων που μας στέλνετε. Επίσης παραμένουμε πάντα μια σελίδα που σας ενημερώνει συνέχεια για τους σημαντικότερους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο.

 

Αυτά είναι τα σχέδιά μας για το 2017:

%ce%b4%ce%b5Τον Μάρτιο ανοίγουμε τον 7ο διεθνή διαγωνισμό διηγήματος. Θα δεχτούμε τα διηγήματά σας μέχρι τις 30 Ιουνίου και θα ανακοινώσουμε τα βραβεία και τη μικρή λίστα στις 20 Σεπτεμβρίου. Η συλλογή που θα βγει από αυτό το διαγωνισμό θα εκδοθεί το Νοέμβριο του 2017. Θέμα του διαγωνισμού: «Παράξενοι έρωτες».

Τον Απρίλιο θα παρουσιάσουμε τη συλλογή «Παράξενες Μέρες στη Θεσσαλονίκη». Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα γίνουν γνωστά τον Φεβρουάριο και στις αρχές Απριλίου θα γίνει η έκδοση και η παρουσίαση της συλλογής με τους συγγραφείς που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό με θέμα την πόλη: «Παράξενες Μέρες στη Θεσσαλονίκη»

Τον ίδιο μήνα θα ξεκινήσει ο δεύτερος διαγωνισμός μυθιστορήματος που θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017.

Τον Αύγουστο θα γίνει το Τρίτο Φεστιβάλ της Άμμου πιθανότατα στην Κεντρική Ελλάδα, σε μέρος που θα ανακοινωθεί την άνοιξη του 2017

Τον Σεπτέμβριο μαζί με τα Αποτελέσματα του 7ου διεθνούς διαγωνισμού διηγήματος

θα ξεκινήσει ο τρίτος τοπικός διαγωνισμός, ο τρίτος στη σειρά των διαγωνισμών με τοπικό χρώμα «Παράξενες πόλεις» Αυτή τη φορά ο διαγωνισμός έχει τίτλο: Παράξενες μέρες στο Ηράκλειο. Τον Οκτώβριο ξεκινάμε το τέταρτο διαδικτυακό Εργαστήρι Συγγραφής  και το Νοέμβριο θα γίνει η παρουσίαση της συλλογής «Παράξενοι έρωτες» με τα βραβευμένα διηγήματα του 7ου διαγωνισμού παράλληλα με την κυκλοφορία της ξενόγλωσσης συλλογής με τα διηγήματα που θα διακριθούν στο διεθνές τμήμα του διαγωνισμού. Τα αποτελέσματα του δεύτερου διαγωνισμού μυθιστορήματος θα γίνουν γνωστά στο τέλος της χρονιάς.

%ce%b4%ce%b5%ce%bf%cf%85www.eyelands.gr

e-mail:  info@eyelands.gr

Facebook: https://www.facebook.com/eyelands.portal

blog: http://eyelands2.blogspot.gr/

 

*Όλοι οι διαγωνισμοί και οι εκδηλώσεις σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες

** Οι φωτογραφίες από τη Νάξο είναι μια ευγενική προσφορά της Αναστασίας Δεουδέ – η συγγραφέας που ανάμεσα στις άλλες διακρίσεις κέρδισε και το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό του eyelands to 2014

Advertisement