Πρώτος διαγωνισμός μυθιστορήματος – Παρουσίαση των βιβλίων

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ

Τα βραβεία έγιναν βιβλία και τα παρουσιάζουμε -μετά μουσικής

 

Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες, πάντα σε συνεργασία με το περιοδικό eyelands.gr διοργάνωσαν πέρυσι τον πρώτο διαγωνισμό μυθιστορήματος. Φέτος τα δύο μυθιστορήματα που βραβεύτηκαν έγιναν βιβλία και σας προσκαλούμε στην παρουσίασή τους στο Polis Art Café στην Αθήνα, στις 7 το απόγευμα της Κυριακής 9 Απριλίου.

Ο πρώτος διαγωνισμός μυθιστορήματος παρέμεινε ανοιχτός από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Στη δεύτερη φάση πέρασαν δέκα μυθιστορήματα στα οποία οι συγγραφείς τους είχαν την δυνατότητα να εργαστούν -με τη δική μας συμβουλευτική υποστήριξη για όλο το περασμένο καλοκαίρι. Τα δέκα μυθιστορήματα υποβλήθηκαν ξανά τον Σεπτέμβριο και η τελική απόφαση για τα βραβεία ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο. Όπως ακριβώς είχαμε σχεδιάσει τα βιβλία θα είναι έτοιμα εκτός απροόπτου τον Απρίλιο και θα τα παρουσιάσουμε στο Polis. Με μια ωραία έκπληξη βασισμένη στην σύμπτωση ότι και οι δύο συγγραφείς είναι εξαιρετικοί μουσικοί. Ο Δημήτρης Φαρής και ο Απόστολος Λαγαρίας θα παίξουν δικά τους μουσικά κομμάτια στην παρουσίαση!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ

Το ξύπνημα, του Δημήτρη Φαρή

& Η γάτα του Άρνολντ, του Απόστολου Λαγαρία

Αλλά και ζωντανή μουσική από τους συγγραφείς…

Μικρή εισαγωγή από τον επιμελητή των εκδόσεων Γρηγόρη Παπαδογιάννη

Για το Ξύπνημα θα μιλήσει η κριτικός λογοτεχνίας και συγγραφέας Διώνη Δημητριάδου

Για τη Γάτα του Άρνολντ θα μιλήσει η μουσικός και συγγραφέας Αντριάνα Μίνου

Οι συγγραφείς θα μιλήσουν για το έργο τους και αμέσως μετά θα μιλήσουν με τη μουσική τους!

 

Κυριακή των Βαϊων 9 Απριλίου 2017, στις 7 το απόγευμα

Polis Art Café

στην οδό Πεσμαζόγλου 5

Αίθριο Στοάς Βιβλίου,

τηλέφωνο: 2103249588

Είσοδος ελεύθερη

Οργάνωση: Βασίλης Χατζηιακώβου / Παρουσία

 

 

**

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

photo_Αποστολος Λαγαρίας.jpgΟ Απόστολος Λαγαρίας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1981 και ζει στα Εξάρχεια αν και είναι ερωτευμένος με το Βερολίνο. Είναι αρχιτέκτονας, ενώ ως μουσικός συμμετέχει σε συγκροτήματα της ανεξάρτητης ροκ σκηνής και γράφει μουσική για θέατρο και ταινίες. Έχει εκδώσει συλλογές διηγημάτων σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ κείμενά του έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει βραβευτεί τρεις φορές από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.

*

μικρότερο ΦαρήςΟ Δημήτρης Φαρής γεννήθηκε στο Duisburg της τότε Δυτ. Γερμανίας από έλληνες μετανάστες. Σπούδασε Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως καθηγητής σε Λύκειο. Έχει πτυχίο κλασικού πιάνου και ασχολείται εντατικά με την μελέτη του σαξόφωνου. Το βιβλίο του με τίτλο  Stay Tonight κυκλοφορεί ήδη από τις Μικρές Εκδόσεις. Τις νύχτες, μέσα από τα όνειρα του ζει μια δεύτερη ζωή.

 

 

 

 

Advertisement