Στέγη για νέους χορογράφους

4ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων

STAGED--2-2016@Thomas-Poravas_siteΣύγχρονος χορός από τις νέες ανερχόμενες δυνάμεις εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων. Ένας ανοιχτός διάλογος με τη νέα γενιά χορογράφων, την τέχνη και την κοινωνία.

Πιστή στο ραντεβού της με τους νέους δημιουργούς, η Στέγη, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στηρίζει και αναδεικνύει τις ανερχόμενες δυνάμεις που συγκροτούν το τοπίο του σύγχρονου χορού εντός κι εκτός εγχώριων συνόρων. Σκοπός του φεστιβάλ δεν είναι μόνο να προβάλλει τους σκηνικούς προβληματισμούς και πειραματισμούς μιας νέας γενιάς χορογράφων, αλλά και να προκαλέσει έναν ανοιχτό διάλογο με το κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο, να αφουγκραστεί τις επερχόμενες τάσεις στην τέχνη και να προετοιμάσει το έδαφος για μελλοντικές καλλιτεχνικές συνεργασίες.

Αυτή τη διάθεση μετάβασης –από το ήδη γνωστό σε αυτό που μας προτείνει η νέα γενιά– έρχεται να αποτυπώσει το συγκεκριμένο φεστιβάλ, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Κάτιας Αρφαρά, σφραγίζοντας τη σχέση με το παρόν των εξελίξεων, αλλά και το μέλλον των ανατροπών.

1 & 2 Απριλίου

Hannes Langolf & Ερμίρα Γκόρο / Άρια Μπουμπάκη|Ειρήνη Παπανικολάου / Ηρώ Αποστολέλλη

Ένα διήμερο, τέσσερις παραστάσεις, ένας ανοιχτός διάλογος με τη νέα γενιά χορογράφων.

Το μέλλον του σύγχρονου χορού σας περιμένει για ένα Σαββατοκύριακο στη Στέγη.

 

&&

7-9 Απριλίου

Maria Hassabi / STAGED

Μια ξεχωριστή χορογραφία με τρεις από τους καλύτερους Νεοϋορκέζους χορευτές. Σώματα-γλυπτά σε μια διαφορετική σχέση με το χρόνο. 4 Νεοϋορκέζοι χορευτές που μαγνητίζουν. Μια παράσταση που αψηφά τις ανθρώπινες δυνατότητες και τις φόρμες της τέχνης. Η Maria Hassabi από το MoMA στη Σκηνή της Στέγης.