Comicdom Con Athens 2017

posterartweb--2Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, ανοίγει τις πύλες του για 12η συνεχή χρονιά…

Το 2017, το Comicdom Con Athens ανανεώνει το ραντεβού του στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και μετατρέπει μια ολόκληρη γειτονιά της Νεάπολης σε μια πραγματική γιορτή των comics με δράσεις και εκδηλώσεις.

Διεθνείς προσκεκλημένοι στο φετινό Comicdom Con Athens 2017 είναι ο καταξιωμένος Βέλγος δημιουργός comics και δημιουργός του δημοφιλούς videogame SYBERIA, Benoît Sokal, ο πολυβραβευμένος δημιουργός του επιδραστικού comic HERE και συνεργάτης του περιοδικού THE NEW YORKER, Richard McGuire, ο κριτικός comics, εκπαιδευτικός, επιμελητής εκθέσεων και αρχισυντάκτης της best-selling ανθολογίας THE BEST AMERICAN COMICS, Bill Kartalopoulos, η ανερχόμενη Πολωνή καλλιτέχνις, γνωστή για τη δουλειά της στη σειρά MOCKINGBIRD της Marvel, Kate Niemczyk, o υποψήφιος για Eisner Award Βρετανός δημιουργός της επιτυχημένης μεταφοράς του κλασσικού αριστουργήματος, ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ, Rob Davis, o δημιουργός του graphic novel, FILMISH: ΕΝΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ, Edward Ross, ο πολυπράγμων Ισπανός δημιουργός comics και εικονογράφος, Mariano Saura και ο ανατρεπτικός Γερμανός καλλιτέχνης, Kai Pfeiffer.

Το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2017 περιλαμβάνει, επίσης, εκθέσεις comics, προβολές, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, παιδικό πρόγραμμα, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, το artists’ alley, τον χώρο των αυτοεκδόσεων comics,  τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς καθώς και τον δημοφιλή διαγωνισμό Comicdom Cosplay, εθνικό προκριματικό για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Eurocosplay που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

**

Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες συμμετέχουν στο Comicdom Con Athens 2017 με το κόμικ Εφήμερα, του Γρηγόρη Παπαδογιάννη που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες και πρωτοδημοσιεύτηκε στο eyelands!

Η ζωή είναι σύντομη;

**

Η κεντρική έκθεση του Comicdom Con Athens 2017 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει επιλογές από την θρυλική, ομότιτλη ανθολογία comics…

Το εξώφυλλο της ανθολογίας THE BEST AMERICAN COMICS 2016

Aπό το 2006 και κάθε χρόνο, η ανθολογία THE BEST AMERICAN COMICS αναζητεί και συγκεντρώνει τις κορυφαίες δουλειές του προηγούμενου έτους για τη Βορειοαμερικανική σκηνή comics, σε μια πανέμορφη, έγχρωμη σκληρόδετη έκδοση, την οποία απολαμβάνουν χιλιάδες αναγνώστες σε βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία ανά τον κόσμο.

 

Εκατοντάδες comics λαμβάνονται υπ’ όψη κάθε χρόνο, με τις τελικές επιλογές που θα συμπεριληφθούν στην κάθε ετήσια έκδοση να γίνονται μέσα από τη μοναδική συνεργασία του μόνιμου αρχισυντάκτη της σειράς με έναν special Guest Editor, που φέρνει μια νέα οπτική κάθε φορά.

 

Η έκθεση που παρουσιάζεται στην γκαλερί Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης περιλαμβάνει έργα καταξιωμένων, αλλά και ανερχόμενων καλλιτεχνών, επιλεγμένα απ’ την έκδοση THE BEST AMERICAN COMICS 2016, σε μια προσπάθεια να αντικατοπτρίσει την ποικιλομορφία και την αίσθηση ανακάλυψης που πάντα αποτελεί γνώρισμα κάθε νέας έκδοσης της σειράς. Συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες: Marc Bell, Richard McGuire, John Porcellino, Sophia Zdon, Lynda Barry, Nina Bunjevac, Liana Finck και Anne Emond. Την έκθεση επιμελείται ο μόνιμος αρχισυντάκτης της σειράς THE BEST AMERICAN COMICS, Bill Kartalopoulos.

Περισσότερες πληροφορίες: Comicdom Con Athens 2017

 

To Comicdom Con Athens 2017 διοργανώνουν η Comicdom Press, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων. Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Athens Culture Net – το Δίκτυο Πολιτισμού της Αθήνας του Δήμου Αθηναίων (αποκλειστικός Δωρητής του Δικτύου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος).

 

Καλλιτέχνες:    Benoît Sokal, Richard McGuire, Bill Kartalopoulos, Kate Niemczyk, Rob Davis, Edward Ross, Mariano Saura, Kai Pfeiffer

Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31
Ημερομηνία έναρξης    07/04/2017
Ημερομηνία λήξης       09/04/2017
Ώρες λειτουργίας          Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 11:00 – 21:30
            Είσοδος ελεύθερη        
Η αφίσα του Comicdom Con Athens 2017, σχεδιασμένη από την DaNi