OPEN CALL – MAIL ART PROJECT 2017 “It’s Oh So quiet…”

qΤο Ίδρυμα Μάργαρη προσκαλεί δημιουργούς από όλο τον κόσμο να υποβάλουν ένα πρωτότυπο έργο mail art για την φετινή του έκθεση στην Αμφιλοχία με τίτλο “It’s oh so quiet…”.

Πρόκειται για την δεύτερη έκθεση mail art που διοργανώνει το Ίδρυμα σε συνεργασία με τους les yper yper, μετά από την πολύ πετυχημένη διοργάνωση του 2013, σε συνεργασία με το 5ο Διεθνές Συνέδριο Τυπογραφίας & Οπτικής Επικοινωνίας.

Η θεματική της φετινής έκθεσης συνδέεται με μια πρόσφατη σημαντική εξέλιξη για την Αμφιλοχία: η εθνική οδός που διέσχιζε το παραλιακό μέτωπο της πόλης μετατοπίστηκε περιφεριακά, ανατρέποντας τα δεδομένα της οικονομικής ζωής της κοινότητας. Αυτή η αλλαγή αποτελεί τόσο ευκαιρία όσο και πρόκληση για την τοπική κοινωνία που καλείται να επαναπροσδιορίσει τις αναπτυξιακές στρατηγικές της. Μπορεί ο πολιτισμός και ο πολιτιστικός τουρισμός να παρέχουν την απάντηση;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η MAIL ART;
Mail Art είναι ένα κίνημα που βασίζεται στην αρχή της αποστολής έργων μικρής κλίμακας μέσω ταχυδρομείου. Τα έργα / αντικείμενα θεωρούνται τέχνη από την στιγμή που αποστέλονται. Mέσα που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη δημιουργία έργων mail art είναι η καρτ ποστάλ, το χαρτί, κολάζ από ανακυκλωμένες εικόνες και υλικά, σφραγίδες, σφραγίδες κατασκευασμένες από τους ίδιους τους καλλιτέχνες (artistamps) και χρώμα, καθώς επίσης και μουσική, ποίηση, sound art και οτιδήποτε άλλο μπορεί να αποσταλεί μέσω ταχυδρομείου.
​(Περισσότερα: wikipedia/mail art)

ΤΕΧΝΙΚΗ: Ελεύθερη
Όλες οι τεχνικές είναι αποδεκτές, εφόσον παραληφθούν μέσω ταχυδρομείου (τυπώματα, σφραγίδες, καρτ ποστάλ, οπτική ποίηση, αυτοκόλλητα, κολάζ, ποίηση, ύφασμα, φωτογραφία, ζωγραφική, σχέδιο, μικτή τεχνική, ακόμη και ένα διήγημα…). Η διεύθυνση και η σφραγίδα ταχυδρομείου πρέπει πάντα να μπαίνουν επάνω στο έργο.

ΕΚΘΕΣΗ
*Όλα τα έργα θα εκτεθούν στο Ίδρυμα Μάργαρη στην Αμφιλοχία.

**Η έκθεση ενδέχεται να παρουσιαστεί και στο Les Yper Yper στη Θεσσαλονίκη το 2017-2018. Σε αυτή την περίπτωση όλοι οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ/ΠΡΟΒΟΛΗ
Η διοργάνωση θα δημοσιεύσει τα έργα στο διαδίκτυο. Η δημοσίευση θα περιλαμβάνει το πλήρες όνομα των συμμετεχόντων και έγχρωμη φωτογραφία των έργων. Για τον σκοπό αυτό, παρακαλώ να αποσταλούν τα παρακάτω στοιχεία με email στο info@lesyperyper.com ως τις 7 Ιουλίου 2017:

έγχρωμη φωτογραφία του έργου σε υψηλή ανάλυση – minimum 72 dpi και 10x10cm,
ονοματεπώνυμο καλλιτέχνη,
τίτλος έργου,
τεχνική,
ιστοσελίδα του καλλιτέχνη – εφόσον υπάρχει.

Με την αποστολή των έργων τους, οι συμμετέχοντες συμφωνούν για την έντυπη ή ψηφιακή αναπαραγωγή του έργου τους για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΡΓΩΝ
Τα έργα θα πρέπει να σταλούν μέχρι τις 7 Ιουλίου (σφραγίδα ταχυδρομείου) στην διεύθυνση:
Les Yper Yper
Γεωργίου Σταύρου 4
546 23 Θεσσαλονίκη
Τηλ: +30.2310.269.587
Email: info@lesyperyper.com

– Τα έργα πρέπει να συνοδεύονται από τα στοιχεία επικοινωνίας με τον καλλιτέχνη (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, email, ιστοσελίδα).
– Τα έργα δεν θα επιστραφούν και θα γίνουν μέρος του αρχείου του Ιδρύματος Μάργαρη.
– Κανένα έργο δεν είναι προς πώληση αλλά μπορεί να εκτεθεί δημοσίως για πολιτιστικούς σκοπούς.
– Όλες οι συμμετοχές θα πρέπει να υποβληθούν μέσω ταχυδρομείου.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:
Προθεσμία υποβολής έργων: 7 Ιουλίου 2017
Εγκαίνια έκθεσης: 21 Ιουλίου 2017

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΓΑΡΗ

http://margarisfoundation.weebly.com

Το Ίδρυμα Μάργαρη είναι μια νομαδική πλατφόρμα που επικεντρώνει στη διαδικασία της δημιουργικότητας, την παραγωγή τέχνης και τη διοργάνωση εκθέσεων. Στόχος του είναι να φέρει το ευρύ και μη εξειδικευμένο κοινό σε επαφή με αυτή τη διαδικασία μέσω της ενεργής συμμετοχής και εμπλοκής του, καθώς και να δώσει στους καλλιτέχνες την ευκαιρία να εκθέσουν εκτός ή ίσως παράλληλα με το διεθνές καλλιτεχνικό σύστημα.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Στο πλαίσιο των πρόσφατων εξελίξεων στην Αμφιλοχία, το Ίδρυμα Μάργαρη προτείνει την δημιουργία ενός ξενώνα καλλιτεχνών στην πόλη. Για να διερευνήσουμε περαιτέρω τον ρόλο του πολιτισμού στην ανάπτυξη και να συζητήσουμε το θέμα με την τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση, διοργανώνουμε ανοιχτή συζήτηση την ημέρα των εγκαινίων.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι Μαρία Λαζαρίδου (εικαστικός, beforelight – θα αναφερθεί στον εικαστικό φωτισμό σε δημόσιους χώρους), Απόστολος Ρίζος (σύμβουλος οπτικής επικοινωνίας, designer – θα αναφερθεί στο city branding), Δρ. Σία Ζουρλαδάνη και Τάσος Ευφραιμίδης (θα αναφερθούν στον αθλητικό τουρισμό), Λυδία Χατζηιακώβου (ArtBOX creative arts management, θα αναφερθεί στο ρόλο του πολιτισμού στην ανάπτυξη) και άλλοι.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

Advertisements