ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ 2017

 

διαγωνισμός μυθιστορήματος.JPG

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ 2017

Οι Εκδόσεις Παράξενες Μέρες και το  eyelands.gr ανακοινώνουν τον δεύτερο διαγωνισμό μυθιστορήματος με ανοιχτή και ελεύθερη συμμετοχή για όλους. Ο διαγωνισμός ανοίγει στις 20 Ιουνίου και λήγει στις 20 Οκτωβρίου.  Από το διαγωνισμό αυτό θα διαλέξουμε τα βιβλία που θα εκδοθούν το 2018 στη σειρά «παράξενες μέρες στην Ελλάδα».

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

 

  1. Ο διαγωνισμός ανοίγει στις 20 Ιουνίου. Το μυθιστόρημα θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένο. Εάν χρειαστεί θα ζητήσουμε διευκρινίσεις από τον/την συγγραφέα σχετικά με το κείμενο. Ο διαγωνισμός λήγει στις 20 Οκτωβρίου

και η απόφασή μας θα ανακοινωθεί στις 20 Δεκεμβρίου του 2017.

  1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο. Όπως συνήθως μας ενδιαφέρουν μυθιστορήματα που να απεικονίζουν την εποχή μας. Δεν περιορίζουμε την επιλογή σας σε λογοτεχνικό είδος (φαντασίας, ρομαντικό, κοινωνικό, μαγικό ρεαλισμό), εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να αποτυπωθεί στην αφήγησή σας –και αργότερα στα βιβλία μας- μια εικόνα της εποχής που διανύουμε.
  2. Τα μυθιστορήματα στο σύνολό τους πρέπει να ξεπερνούν τις 30.000 λέξεις. Αυτό είναι το κατώτατο όριο για να γίνουν δεκτά –στην τελική τους μορφή.
  3. Δεν υπάρχουν περιορισμοί εθνικότητος ή τόπου διαμονής του συγγραφέα.

Γίνονται δεκτά κείμενα μόνο στην ελληνική γλώσσα.

  1. Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει με ένα μυθιστόρημα. Το κείμενό του δεν θα πρέπει να έχει βραβευθεί ή διακριθεί σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό, να έχει εκδοθεί ή να έχει δημοσιευθεί (έστω και ένα τμήμα του) σε βιβλίο ή έντυπο ή να έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
  2. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας είναι απαραίτητο να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας. Ψευδώνυμα θα γίνονται δεκτά μόνο για την πρώτη φάση. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι συγγραφείς θα πρέπει να μας στείλουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και ένα σύντομο βιογραφικό.

Για κάθε συμμετοχή θα υπάρχει επιβεβαιωτική απάντηση με e-mail.

  1. Θεωρούμε ως ηλεκτρονική σας διεύθυνση εκείνη μέσω της οποίας στέλνετε τη συμμετοχή σας. Εάν αυτό δεν ισχύει πρέπει οπωσδήποτε να το δηλώνετε, προσθέτοντας ένα e-mail επικοινωνίας.
  2. Τα μυθιστορήματα θα γίνονται δεκτά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση: info@paraxenesmeres.gr ή  info@eyelands.gr

Προσοχή: Δεν θα γίνουν δεκτές συμμετοχές σε μορφή χειρογράφου παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Στο mail θα υπάρχει επισύναψη του κειμένου σε μορφή word. doc αλλά όχι σε pdf

  1. Όριο ηλικίας για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η συμπλήρωση του 18ου έτους του διαγωνιζόμενου την ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού.
  2. Οι συγγραφείς των βιβλίων που θα επιλέξουμε θα κληθούν να υπογράψουν συμφωνητικό συνεργασίας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

 

 

 

 

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

– Οι παράξενες μέρες δεν εκδίδουν παιδικά/εφηβικά ή ιστορικά μυθιστορήματα. Επίσης δεν εκδίδουν βιβλία που περιέχουν προπαγανδιστικό, πορνογραφικό, ρατσιστικό περιεχόμενο.

– Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό τα μέλη της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης «εκδόσεις παράξενες μέρες».

 

Περισσότερες πληροφορίες: www.paraxenesmeres.gr

https://www.facebook.com/STRANGEDAYSBOOKS

https://www.facebook.com/strangedaysbookspage/

blog: http://ekdoseis-paraxenesmeres.blogspot.gr/

www.eyelands.gr

https://www.facebook.com/eyelands.portal

Advertisement