Σεπτέμβριος γεμάτος διαγωνισμούς

αφισα διαγωνισμούΤο eyelands σε συνεργασία με τις Παράξενες Μέρες έχει αυτό τον μήνα τρεις διαγωνισμούς ανοιχτούς, ενώ σε δύο εβδομάδες θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του 7ου διεθνούς διαγωνισμού διηγήματος και στα δύο τμήματα, ελληνικό και αγγλόφωνο.

Ανοιχτός έως τις 20 Σεπτμεβρίου ο εικαστικός διαγωνισμός για να ολοκληρωθεί η συλλογή Μικρές Επαναστάσεις με δική σας εικονογράφηση. Η συλλογή θα περιλαμβάνει περισσότερα από 70 κείμενα, διηγήματα και ποιήματα, και θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο. Θα είναι ταυτόχρονα ένας λογοτεχνικός απολογισμός του 2017 και ένα χρηστικό ημερολόγιο του 2018. Κάθε εβδομάδα θα έχει το δικό της κείμενο και κάθε μήνας το δικό του διήγημα. Έτσι θα έχετε μια συλογή γεμάτη κείμενα που θα σας συντροφεύει όλη την επόμενη χρονιά!

Ανοιχτοί όμως παραμένουν έως τις 20 Οκτωβρίου ο δεύτερος διαγωνισμός μυθιστορήματος και ο τοπικός διαγωνισμός διηγήματος, Παράξενες μέρες στο Ηράκλειο, στη σειρά μας Παράξενες Μέρες στις πόλεις. Η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με ένα ακόμη διαγωνισμό της σειράς, πραγματική έκπληξη αλλά για την ώρα μπορείτε να στείλετε το μυθιστόρημά σας και να το δείτε να εκδίδεται μέσα στο 2018 ή να στείλετε το διήγημά σας (αν έχετε γεννηθεί, αν ζείτε στο Ηράκλειο ή αν έχετε μείνει αρκετά ώστε να γνωρίζετε την πόλη) και να το δείτε τυπωμένο στη συλλογή που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018 και θα παρουσιαστεί φυσικά στο Ηράκλειο.

Για όσες και όσους συμμετείχαν στον 7ο διεθνή διαγωνισμό μας με θέμα «Παράξενοι έρωτες» λίγη υπομονή για να μάθετε αν είστε στη μικρή λίστα (άρα και στην έκδοση που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο και θα παρουσιαστεί στην Αθήνα όπως κάθε χρόνο) ή στην επιλογή eyelands και να δείτε το διήγημά σας να ανεβαίνει εδώ από τον Νοέμβριο μέχρι τον επόμενο Αύγουστο. Το πρώτο βραβείο από κάθε τμήμα του διαγωνισμού εκτός από την έκδοση και το ειδικό συμβολικό δώρο, το αγγελάκι του eyelands σημαίνει ταυτόχρονα και μια εβδομάδα δωρεάν διακοπές σε στούντιο σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Νότιας Κρήτης.

Κάθε συγγραφέας που θα διακριθεί σε οποιονδήποτε διαγωνισμό έχει τη δυνατότητα να υποβάλει ολοκληρωμένη δουλειά του για έκδοση οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, ακόμη και αν δεν πρόκειται για περίοδο ανάγνωσης, ακόμη δηλαδή και αν είμαστε «κλειστοί» σε αναγνώσεις όπως συμβαίνει τώρα μέχρι και το τέλος της χρονιάς. Επίσης κάθε συγγραφέας που διακρίνεται σε διαγωνισμό έχει προτεραιότητα συμμετοχής σε άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνουμε όπως είναι το φεστιβάλ της άμμου αλλά και το Εργαστήρι Συγγραφής που θα ξεκινήσει για τέταρτη χρονιά τον Νοέμβριο!

 

 

 

Advertisement