Παράξενοι έρωτες & Μικρές επαναστάσεις

εξωφυλλο ιστοσελιδας καλοκαίρι 17Σε λιγότερο από ένα μήνα το eyelands συμπληρώνει επτά χρόνια ζωής και γιορτάζει με τον παραδοσιακό τρόπο (συγκέντρωση στο Polis Cafe στο Αίθριο της Στοάς βιβλίου) στην Αθήνα. Συνηθίσαμε πλέον τα τελευταία πέντε χρόνια να γιορτάζουμε τα γενέθλια του νησιού στον χώρο αυτόν. Και δεν είναι βέβαια μόνο δική μας ανακάλυψη. Στο Polis Cafe λοιπόν που θεωρούμε κάτι σαν το δεύτερο «αθηναϊκό» σπίτι μας, θα γιορτάσουμε τα  χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε. Και θα το συνδυάσουμε με τα βραβεία του διεθνούς διαγωνισμού που φέτος είχε ως θέμα τους Παράξενους έρωτες. Αυτό βέβαια θα είναι και το όνομα της συλλογής. Στις 25 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, γιορτάζουμε τα έβδομα γενέθλια, βραβεύουμε τα καλύτερα διηγήματα του διαγωνισμού, παρουσιάζουμε τη συλλογή μας και  το κυριότερο συναντάμε αγαπημένους φίλους και γνωστούς.  Η γιορτή είναι απλά η αφορμή  για να ξαναβρεθούν άνθρωποι από όλη την Ελλάδα που τους ενώνει η κοινή αγάπη για το eyelands για τα βιβλία για την γραφή… Αλλά όπως κάθε χρόνο μαζί με τα γενέθλια υπάρχει τουλάχιστον μια μικρή έκπληξη.

cropped-ceb5cebecf89cf86cf85cebbcebbcebf-ceb9cf83cf84cebfcf83ceb5cebbceb9ceb4ceb1cf82-cebaceb1cebbcebfcebaceb1ceafcf81ceb9-17.jpgΑυτή τη φορά η έκπληξη είναι οι μικρές επαναστάσεις. Και μπορεί οι επαναστάσεις που μας επιτρέπεται να κάνουμε να είναι μικρές αλλά η συλλογή θα είναι πολύ μεγάλη, για την ακρίβεια η μεγαλύτερη που έχει εκδοθεί ποτέ από τις Παράξενες Μέρες σε έκταση σελίδων και ποικιλία κειμένων.  Είναι μια υπερπαραγωγή για τα δικά μας μέτρα, η έκδοση αυτής της συλλογής που περιλαμβάνει κάθε είδους λογοτεχνικό έργο αλλά και εικαστικές δημιουργίες από συνολικά τρεις διαγωνισμούς (και το φεστιβάλ της Άμμου) και συγκεντρώνει τα έργα περισσότερων από 70 δημιουργών!!

Η συλλογή Μικρές Επαναστάσεις θα παρουσιαστεί την ακριβώς επόμενη μέρα την ίδια ώρα, δηλαδή στις 26 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Μαζί μας θα είναι συνεργάτες από το eyelands, συνεργάτες από τις Παράξενες Μέρες, πολλά από τα μέλη της ομάδας ανάγνωσης των διηγημάτων του διαγωνισμού και φυσικά πολλοί συγγραφείς από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες. Περιττό ίσως να αναφέρουμε ότι οι πρωταγωνιστές και στις δύο παρουσιάσεις είναι φυσικά οι δημιουργοί, οι συγγραφείς που θα δουν τα έργα τους να τυπώνονται και για κάποιους από αυτούς θα είναι η πρώτη φορά.

Και πέρα από όλα τα άλλα, θα μπορείτε για δύο μέρες να αγοράσετε βιβλία από τα προηγούμενα χρόνια των εκδόσεων Παράξενες Μέρες σε ειδική προσφορά με έκπτωση 50% !!

 Ο Νοέμβριος είναι πάντα ο μήνας του eyelands. Σας περιμένουμε στο Polis Cafe!