Ετοιμάζουμε τις Αποσκευές μας…

αποσκευες μικρότεροΤο φθινόπωρο και η επιστροφή στην κανονική ζωή του eyelands ξεκινάει πάντα με τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού διηγήματος. Πρώτα με το διεθνές τμήμα (ανακοινώθηκαν ήδη στις 10 Σεπτεμβρίου) και έπειτα με εκείνα του Ελληνικού τμήματος. Δυο μέρες απομένουν για να δούμε σε ποιον/ποια θα παραδώσει το αγγελάκι ο περυσινός νικητής ο Θωμάς Μυλωνάς.

Στο μεταξύ συνεχίζουν να «τρέχουν» μέχρι τις 20 Οκτωβρίου τα  Eyelands Book Awards, μια διοργάνωση που ξεκινήσαμε για πρώτη φορά αυτή τη χρονιά και μπορούμε να πούμε ήδη ότι πηγαίνει καλά. Ελπίζουμε ότι θα γίνει ένας θεσμός που θα μας κάνει περήφανους όπως έγινε ήδη με τον Διεθνή Διαγωνισμό Διηγήματος και όπως φαίνεται ότι θα γίνει και με τον Διεθνή Διαγωνισμό Σύντομου διηγήματος που θα ξεκινήσει για δεύτερη χρονιά τον Ιανουάριο του 2019.

Δεν ξεχνάμε τους διαγωνισμούς που απευθύνονται αποκλειστικά σε συγγραφείς από τη χώρας μας. Το 2019 θα ξεκινήσει το τέταρτο κομμάτι από το παζλ των εποχών, ο 4ος διαγωνισμός σύντομου διηγήματος και θα έχει θέμα -φυσικά- την Άνοιξη. Θα ξεκινήσει μέσα στον χειμώνα ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε την παρουσίαση της συλλογής και τη βράβευση των νικητών την Άνοιξη που μας έρχεται.

Καλό χειμώνα λοιπόν – δεν μας ενοχλεί καθόλου η ευχή,  κάθε εποχή είναι καλή όταν κάνεις αυτό που αγαπάς!

 

 

Advertisement