Το Eyelands γίνεται οκτώ και γιορτάζει…

Το «νησί» μια ιστοσελίδα για την τέχνη και την ζωή στην πόλη, κλείνει οκτώ χρόνια  αυτό το μήνα  και το γιορτάζει με ιδανικό τρόπο, παρουσίαση βιβλίων από το διαγωνισμό, τη συλλογή από το φεστιβάλ της άμμου αλλά και την πρώτη συλλογή ενός ξεχωριστού συγγραφέα.

ΕΒΑ -smaller - 2018

Το 2018 ήταν μια ξεχωριστή χρονιά για το eyelands που, πάντα σε συνεργασία με την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «εκδόσεις παράξενες μέρες» άνοιξε τους ορίζοντές του περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Εδώ και οκτώ χρόνια το eyelands διοργανώνει τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό διηγήματος με έδρα την Ελλάδα. Φέτος διοργανώσαμε για πρώτη φορά διεθνή διαγωνισμό Flash Fiction  (σύντομου διηγήματος) με εκπληκτική επιτυχία αφού συγκεντρώσαμε περισσότερες από 200 συμμετοχές από όλα τα μέρη του κόσμου. Η συλλογή διηγημάτων Dreams κυκλοφορεί ήδη στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο μέσα από την πλατφόρμα Amazon.com. Ακόμη πιο φιλόδοξο σχέδιο όμως ήταν τα Eyelands Book Awards που επίσης ξεκίνησαν φέτος για πρώτη φορά. Πριν από μερικά χρόνια θα ήταν εντελώς ουτοπικό να διοργανώσει  κάποιος στη χώρα μας διεθνή βραβεία βιβλίου, το 2018 όμως …απλώς έγινε πραγματικότητα. Πρόσφατα ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ και στις 20 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν τα βραβεία για Μυθιστόρημα, Ποίηση, Διήγημα αλλά και τα μεγάλα βραβεία για βιβλία που έχουν εκδοθεί όπου για τον νικητή-τρια το βραβείο αντιστοιχεί με δωρεάν διακοπές στην Αθήνα, ενώ το μεγάλο βραβείο ανέκδοτου βιβλίου θα υπάρχει ως επιβράβευση η έκδοσή του από την αγγλόφωνη σειρά των εκδόσεων παράξενες μέρες.

εκδήλωση 1 ΔεκεμβρίουΤο περιοδικό eyelands.gr, οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες και το φεστιβάλ της άμμου σας προσκαλούν το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στο Polis café  στο αίθριο της στοάς του βιβλίου στν Αθήνα για να γιορτάσετε μαζί μας την παρουσίαση δύο βιβλίων και μαζί τα όγδοα γενέθλια του περιοδικού.
Στις 11:30 παρουσιάζουμε τη συλλογή «Αποσκευές» με όλα τα διηγήματα που διακρίθηκαν στον 8ο διεθνή διαγωνισμό διηγήματος. Στο ίδιο βιβλίο περιλαμβάνονται και τα τρία πρώτα βραβεία από το διεθνές (αγγλόφωνο) τμήμα του διαγωνισμού.
Το απόγευμα στις 17:30 η γιορτή συνεχίζεται στον ίδιο χώρο με την παρουσίαση του βιβλίου «Μια μέρα σαν κι αυτή» με όλα τα κείμενα που πρωτοδιαβάστηκαν στην παραλία Χιβαδόλιμνη της Μήλου στο εφετινό φεστιβάλ της άμμου, στις 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου. Δύο βιβλία, περισσότεροι από πενήντα συγγραφείς, και διπλή γιορτή για όλους μας.

Αλλά υπάρχει και η συνέχεια την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 7 το βράδυ στο χώρο Καθρέφτης Τεχνών και Ιδεών στη Χαλκίδα όπου οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες παρουσιάζουν το πρώτο βιβλίο του Θωμά Μυλωνά, περυσινού μεγάλου νικητή του διεθνούς διαγωνισμού διηγήματος του eyelands για το ελληνικό τμήμα. Στη συλλογή υπάρχουν όλα τα βραβευμένα διηγήματα του συγγραφέα αλλά και μια επιλογή από τα καλύτερά του κείμενα, μαζί με σχέδια της Σοφίας Μυλωνά. Η παρουσίαση θα διανθιστεί από την θεατροποίηση κειμένων του βιβλίου με τη συμμετοχή ηθοποιών αλλά και του ίδιου του συγγραφέα.

ΣυρμόςΜια ωραία χρονιά πλησιάζει στο τέλος της με τον καλύτερο τρόπο.
Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί!

Και μια υπενθύμιση: για το eyelands το e-mail είναι πλέον:

eyelandsmag@gmail.com

Advertisement