Συμβαίνουν γύρω μας!

 

Εκδηλώσεις, προβολές, φεστιβάλ το Μάιο και αργότερα, στην Αθήνα και αλλού…

 //

i.P.A.S. FILM FESTIVAL 2019

Το i.P.A.S. FILMFESTIVALVol. 3 καλπάζει στη μεγάλη οθόνη της Ταινιοθήκης της Ελ-λάδος για ένα 4ήμερο προβολών, από τις 9 έως τις 12 Μαΐου.

Φέτος, με τη συγχρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και για τρίτη συ-νεχόμενη χρονιά παρουσιάζουμε πολιτικές ταινίες ανεξάρτητων κινηματογραφιστών  και σπουδαστών από όλο τον κόσμο.

 

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δώσει βήμα ελεύθερης έκφρασης σε δημιουργούς και θεατές και να συμβάλλει στην ενεργή προώθηση εμπνευσμένων ριζοσπαστικών ταινιών.

 

Στο φετινό πρόγραμμα θα παρακολουθήσουμε 62 φιλμ μικρού μήκους από 26διαφορετικές χώρες, τα οποία αντικατοπτρίζουν τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.

OFFICIAL TRAILER:

Το i.P.A.S. FILMFESTIVAL εμπλουτίζεται με τρεις ακόμη παράλληλες δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο BoozeCooperativa:

Α) Εργαστήριο: MasterclassΣκηνοθεσίας Κινηματογράφου

Β) Εργαστήριο: Sonic Ontologies in Film

Γ) Πάρτυ λήξηςγια το κοινό και τους συμμετέχοντες κινηματογραφιστές.

 

Για άλλη μια χρονιά, το κοινό παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη βράβευση των συμμετε-χόντων. Δίνοντας την ψήφο του καθημερινά στις αγαπημένες του ταινίες, θα αναδείξει το βράδυ της Κυριακής τον Νικητή που θα λάβει το Βραβείο Κοινού. Σας περιμένουμε για να δράσουμε και να αλληλεπιδράσουμε μέσα από τις εικόνες και τους ήχους του σήμερα.Γιατί το Πολιτικό Σινεμά είναι πλέον θεσμός!

 

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ i.P.A.S. FILMFESTIVAL 2019:

ΠΡΟΒΟΛΕΣ – ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προβολές ταινιών:                  Πέμπτη 9 Μαΐου|17.30 – 00.00

Παρασκευή 10 Μαΐου| 17.30 – 00.00

Σάββατο 11 Μαΐου| 17.30 – 00.00

Κυριακή 12 Μαΐου| 17.30 -19.30

Απονομή Βραβείων Επιτροπής και Κοινού:  Κυριακή 12 Μαΐου στις 20.00
Κατά τη διάρκεια της ροής των προβολών, οι φιλοξενούμενοι σκηνοθέτες θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού.

//

6ο Horrorant Film Festival «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ»

Το Horrorant Film Festival θα τιμήσουν με τη παρουσία τους ακόμα τρεις αξιόλογοι Ευρωπαίοι σκηνοθέτες που θα προσγειωθούν στην Αθήνα αποκλειστικά για να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό του

Αθήνα | 9-15 Μαΐου | ODEON ΟΠΕΡΑ

Θεσσαλονίκη | 9-15 Μαΐου | CINEPLEXX

Πάτρα | 9-15 Μαΐου | ΠΑΝΘΕΟΝ

Αλεξανδρούπολη | 16-21 Μαΐου | ΗΛΥΣΙΑ

Ρόδος | 16-22 Μαΐου | ΠΑΛΛΑΣ

 

//

“No Limits” festival

1ο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ τέχνης & αναπηρίας

21 & 22 Μαΐου 2019

ΙΔΡΥΜΑ Μ.ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η Dagipoli Dance Co σε συνεργασία με τη Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ, φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ομάδες χορού και θεάτρου που απαρτίζονται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες με διαφορετικές αναπηρίες, αλλά και χωρίς αναπηρία.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει παραστάσεις, workshops και ένα συμπόσιο, όπου συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί κ.ά. με διεθνή εκπροσώπηση, οι οποίοι θα συναντηθούν και θα μοιραστούν τη γνώση και τις εμπειρίες τους σε ένα φεστιβάλ τέχνης & αναπηρίας χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, το οποίο προάγει την κοινωνική ποικιλομορφία στην πράξη.

Η πρόσβαση στην τέχνη και τον πολιτισμό είναι δικαίωμα για όλους.

 Οι μεικτές ομάδες από τις γειτονικές χώρες, Πορτογαλία με τους VOARTE, Ισπανία και Γαλλία με τους HABRA QUE PONERSE CACHAS, Γερμανία και Πολωνία  με  την MASKA, καθώς και οι Ελληνικές ομάδες «Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός», «Εκτός δρόμου», «Δρυάδες εν Πλω» και οι διοργανώτριες ομάδες Dagipoli Dance Co και «Γέφυρα Ζωής», οι οποίες «δουλεύουν» με το σώμα και πειραματίζονται με την κίνηση, θα χορέψουν και θα ερμηνεύσουν με μοναδικό σκοπό να παρουσιάσουν ότι η αναπηρία δε θέτει όρια και φραγμούς.

Το 1ο διήμερο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ τέχνης & αναπηρίας με τίτλο No Limits προσβλέπει να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ τέχνης για άτομα με αναπηρία και μη, μια γιορτή για την καλλιτεχνική αριστεία σε διαφορετικές μορφές έκφρασης.

Μέσα από αυτό το event οι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να μας παρασύρουν στους δικούς τους ρυθμούς, σε ένα από τα ωραιότερα θεάματα που θα έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα! Τα μέλη των ομάδων αποδεικνύουν ότι αυτό που μπορεί να θεωρείται ατέλεια για κάποιους, μπορεί να δώσει δύναμη και έμπνευση σε έναν καλλιτέχνη.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο μετατρέπουν το πάθος τους σε χορό και θεατρικές παραστάσεις και καταφέρνουν να κερδίσουν τις καρδιές και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών τους και όχι μόνο.

“Φτιάχνουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε”.

Δηλώσεις συμμετοχής για τα εργαστήρια στα τηλέφωνα: 2105900838 & 6942832974. Email: jiochri@gmail.com.

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις θέσεων για τις παραστάσεις και το συμπόσιο στα ταμεία του Ιδρύματος και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ. – Παρ. 11:00 – 14:00

//

 

ΓΕΦΥΡΕΣ

Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης

για ταινία animation 2019

Οι συνθέσεις που γράφτηκαν για την ταινία μικρού μήκους  Once Upon A Line της Alicja Jasina θα ακουστούν τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation, μια διοργάνωση που θεωρείται πλέον θεσμός και πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Μέγαρο, φτάνει στο τέλος του τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 9:00 το βράδυ. Στην ειδική εκδήλωση-προβολή που θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, η κριτική επιτροπή, έχοντας προεπιλέξει δέκα συνθέτες, θα παρουσιάσει ενώπιον του κοινού την ταινία μικρού μήκους Once Upon A Line της Alicja Jasina [Αλίσια Γιασίνα], επενδυμένη μουσικά με τις δημιουργίες των διαγωνιζόμενων. Οι τρεις καλύτερες από τις προεπιλεγμένες συνθέσεις που θα ακουστούν με ταυτόχρονη προβολή της ταινίας, θα λάβουν χρηματικά βραβεία, και οι βραβευμένοι συνθέτες θα δουν την ταινία να προβάλλεται «ντυμένη» με τη μουσική τους στο Διεθνές Φεστιβάλ + Aγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros της Σύρου.

Την ίδια ημέρα (13/5) στις 17:00 έχει επίσης προγραμματιστεί επιπλέον προβολή της ταινίας με παράλληλη ακρόαση των 20 καλύτερων συνθέσεων του διαγωνισμού. Η είσοδος θα γίνει με δελτία εισόδου τα οποία θα δοθούν κατά προτεραιότητα.

 

Το φιλμ μικρού μήκους Once Upon A Line που επιλέχτηκε για τον φετινό διαγωνισμό υπογράφει η πολυβραβευμένη σκηνοθέτις, animator και designer Aλίσια Γιασίνα από την Πολωνία που ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες. Το φιλμ είχε συμπεριληφθεί στη βραχεία λίστα των υποψήφιων ταινιών animation μικρού μήκους για Όσκαρ 2016.

 

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2017 στο πλαίσιο της σειράς Γέφυρες δίνοντας χώρο έκφρασης και προώθησης σε συνθέτες αφοσιωμένους στη δημιουργική σχέση εικόνας και μουσικής. Οι πολλές συμμετοχές κάθε χρόνο καταδεικνύουν το μεγάλο ενδιαφέρον των δημιουργών –νεότερων και όχι μόνο– για την κινηματογραφική μουσική και ακόμα περισσότερο για την ταινία animation που αφήνει ελεύθερο πεδίο στη συνθετική δημιουργία.

 

Σε συνεργασία με το διακεκριμένο Φεστιβάλ Animasyros, ένα από τα καλύτερα πανευρωπαϊκά φεστιβάλ animation, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον πολυδιάστατο κόσμο των κινουμένων σχεδίων που ξεπερνούν βέβαια τον «παιδικό» κόσμο των καρτούν, μέσα από δημιουργίες άκρως ανεπτυγμένες, αφαιρετικές και πολυδιάστατες σε νοήματα και συναισθήματα.

 

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τον Φοίβο Δεληβοριά (συνθέτης-τραγουδιστής), τη Μαρινέτα Κρητικού (σκηνοθέτις), τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο (συνθέτης και επικεφαλής της σειράς ΓΕΦΥΡΕΣ), την Ευανθία Ρεμπούτσικα (συνθέτρια), τον Theodore (συνθέτης) και τον Άγγλο Gary Salomon (συνθέτης).

 

Τιμές εισιτηρίων

5 € (γενική είσοδος)

 

Eισιτήρια:  210 72 82 333, http://www.megaron.gr  και σε όλα τα καταστήματα Public Πληροφορίες : 210 72 82 333  http://www.megaron.gr

//

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΙΝΕΦΙΛ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ & ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

ΤΑΙΝΙΟΡΑΜΑ 2019

ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΣΤΥ
ΚΟΡΑΗ 4
ΑΠΟ 16 ΜΑΙΟΥ ΕΩΣ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
ΜΕ 1 ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 5 ΕΥΡΩ

//

& ΑΚΟΜΗ

Athens Open Air Film Festival

Όλη η Αθήνα ένα θερινό σινεμά!

ΙΟΥΝΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2019

Το αγαπημένο καλοκαιρινό ραντεβού, το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (Athens Open Air Film Festival), σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επιστρέφει για 9η χρονιά με μαγικές εκδηλώσεις από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο, με καινούργιους και πανέμορφους χώρους προβολών και με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα ταινιών.

Ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πλατείες, παραλίες και μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας – και όχι μόνο – μεταμορφώνονται σε θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική γιορτή είναι ένας εναλλακτικός και αφοπλιστικά όμορφος τρόπος να βλέπεις ταινίες και ταυτόχρονα να αντικρίζεις την πόλη όπως δεν τη φανταζόσουν ποτέ.

Advertisement