Σεπτέμβριος…

Καλή αρχή! Πάντα τον Σεπτέμβριο ξεκινάει ένας κύκλος.  Λίγες μέρες πέρασαν αφότου αποχαιρετήσαμε το καλοκαίρι με το φεστιβάλ της Άμμου, το πέμπτο στη σειρά, αυτή τη φορά και με διεθνές τμήμα (!) στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Κάθε φορά τα λόγια περιττεύουν. Λέμε απλώς «έπρεπε να είστε εκεί», γιατί δεν είναι εύκολο να μεταφέρουμε την αίσθηση που επικρατεί σ’ αυτή την αυθόρμητη γιορτή. Αναγνώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, μια μαγική συναυλία και ο επιβλητικός φάρος (από ένα ξαφνικό πρόβλημα που προέκυψε στον υπεύθυνο δεν μπορέσαμε να μπούμε μέσα για την ξενάγηση αλλά μας αρκεί που το φεστιβάλ έγινε στη σκιά του) και ραντεβού το χρόνου σε μια άλλη υπέροχη παραλία.

Πρώτη μέρα (2).jpgΚαι τώρα έχουμε μπροστά μας τα αποτελέσματα του 9ου διαγωνισμού, στο διεθνές τμήμα πρώτα, στις 10 και έπειτα στο ελληνικό, στις 20. Η ομάδα ανάγνωσης συνεχίζει το διάβασμα και σε τρεις εβδομάδες θα γνωρίζουμε τον νικητή/νικήτρια και τους συγγραφείς που θα δουν την ιστορία τους σε βιβλίο ή στην επιλογή του eyelands. Παρουσίαση, αν όλα πάνε καλά, το Νοέμβριο στην Αθήνα και αργότερα στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονη παρουσίαση και του βιβλίου με τα κείμενα της άμμου!

Και έχουμε ακόμη τα Eyelands Book Awards ένα θεσμό που και σε αυτόν έχουμε τη μοναδικότητα στη χώρα μας. Ελπίζουμε ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν την πρώτη και απόλυτα επιτυχημένη χρονιά. Αλλά και ο διαγωνισμός κόμικ με ελληνικό και διεθνές τμήμα συνεχίζεται. Και το Εργαστήρι »Γράφουμε Ιστορίες» σε συνεργασία πάντα με τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες θα ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο! Δεν τα λες και λίγα όλα αυτά.

Καλό και δημιουργικό φθινόπωρο σε όλες και όλους!