Η ανάγνωση των »αριθμών»

Το eyelands ανακοινώνει τα ονόματα της ομάδας ανάγνωσης που θα βαθμολογήσει τα διηγήματα του 10ου διαγωνισμού (ελληνικό τμήμα). Θα είναι οι συγγραφείς Μηλέβα Αναστασιάδου, Γεωργία Μαμά, Μαρία Μαργαρίτη, Θωμάς Μυλωνάς, Δέσποινα Χαραλαμπίδη, Ιωσήφ Χατζηιωακειμίδης (ο νικητής του προηγούμενου διαγωνισμού) και τα μέλη των εκδόσεων παράξενες μέρες: Σταυρούλα Διαμαντή, Κωστής Μαλουσάρης, Γρηγόρης Παπαδογιάννης. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα είναι έτοιμα στις 10 Ιουνίου όπως έχουμε ήδη υποσχεθεί, παρόλο που υπήρξε μια μικρή παράταση στην ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού.
cropped-ce99cea3cea4ce9fcea3ce95ce9bce99ce94ce91-cea0ce91cea1ce91ce9ece95ce9dce95cea3-cebcceb1cf81cf84ceb9os-20-ceb4ceb9ceb1ceb3cf89cebdceb9cf83cebccf8ccf82-3.jpgΑυτός ο διαγωνισμός θα είναι ο τελευταίος με τη μορφή που διεξάγεται εδώ και δέκα χρόνια. Ήταν ένα ωραίο ταξίδι στο οποίο είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε εκατοντάδες αξιόλογους συγγραφείς στους οποίους χρωστάμε ένα ευχαριστώ όπως και ένα ακόμη μεγαλύτερο στην ομάδα ανάγνωσης ιδιαίτερα στα μέλη της που είναι κοντά μας εδώ και χρόνια και προσφέρουν εθελοντικά τη συνεισφορά τους στην διοργάνωση.
Οι δύσκολες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία έχουν φυσικά την επίδρασή τους και στα προσεχή μας σχέδια αλλά και στα βραβεία του διαγωνισμού. Με δεδομένο ότι το φεστιβάλ της Άμμου είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να διεξαχθεί αυτό το καλοκαίρι, η νικήτρια/ ή νικητής δεν θα μπορεί να φιλοξενηθεί βέβαια στη Σέριφο στο πλαίσιο του φεστιβάλ αλλά θα του/της δοθούν δύο επιλογές: είτε να έρθει για διακοπές στο Three Rock Residency στη Νότια Κρήτη, όπως γινόταν μέχρι και την περυσινή χρονιά ή να επιλέξει τις διακοπές της/του το επόμενο καλοκαίρι όταν- αν όλα πάνε καλά- η Σέριφος θα είναι και πάλι το νησί που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ. Η ίδια αναγκαστική τροποποίηση των όρων θα ισχύσει και για το διεθνές τμήμα του διαγωνισμού.
Όσο για την έκδοση του βιβλίου και την παρουσίαση της συλλογής με τα βραβευμένα διηγήματα και αυτά που θα μπουν στη μικρή λίστα, ελπίζουμε ότι, δεν θα αλλάξει τίποτε. Θα είμαστε ξανά πιστοί στο ραντεβού μας με τους συγγραφείς το Νοέμβριο στην Αθήνα!