Ένα Μεγάλο Ταξίδι στο Μέλλον, του Γιάννη Καρόζη

Το eyelands δημοσιεύει έπειτα από ευγενική παραχώρηση του συγγραφέα ένα απόσπασμα από το βιβλίο: Ονειρευτής και Ευφάνταστος

Το eyelands δημοσιεύει εδώ και δέκα χρόνια κείμενα, ποιήματα, διηγήματα και δοκίμια που βρίσκουμε αξιόλογα. Περιμένουμε και τα δικά σας στο eyelandsmag@gmail.com

Άμα είχα τη δύναμη του χρόνου, θα ταξίδευα στο μέλλον.

Επιθυμώ να πάω εκατοντάδες χρόνια μετά.

Το όνειρό μου είναι να πάω όμως στο μέλλον, για να δω την πραγματική εξέλιξη της ανθρώπινης τεχνολογίας.

Αρέσκομαι να πηγαίνω στο μέλλον και όχι στο παρελθόν, γιατί το παρελθόν έχει περάσει και τώρα με απασχολεί το τι θα γίνει στο μέλλον !!.

Θέλω να συναντήσω όλα τα αστέρια του ουρανού στον χρόνο που θα ταξιδεύω από τη γη σε όλο το ηλιακό σύστημα τον Γαλαξία μας και τον γαλαξία της Ανδρομέδας και να συναντήσω πιθανούς ανθρωπόμορφους ή μη εξωγήινους, αν υπάρχουν φυσικά.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι οι άνθρωποι είναι καλοί και απόλυτα βέβαιος πως οι άνθρωποι θα βελτιωθούν και θέλω να μάθω σε πόσο χρονικό διάστημα θα το πετύχουν.

Συνηθίζω και μου αρέσει να ανακαλύπτω πράγματα.

Και η μεγαλύτερη ανακάλυψη που θέλω να κάνω είναι να βρω έναν φανταστικό πλανήτη που θα μπορέσουν να ζουν οι μελλοντικοί άνθρωποι με περισσότερη άνεση, ευημερία και ευτυχία !!!.

Είναι Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου του έτους δύο χιλιάδες πεντακόσια είκοσι πέντε (2525), και, όλη η ανθρώπινη φυλή έχει ρίξει την προσοχή της στο ίντερνετ, οποιαδήποτε ταχύτητα και αν έχει αυτό και στις οθόνες τηλεόρασης, οποιοδήποτε μέγεθος και να έχουν αυτές, αφού θεωρούν ότι καμία δουλειά δεν θα μπορούσε να ήταν περισσότερο επείγουσα, ούτε υπήρχε κάτι άλλο περισσότερο ενδιαφέρον έτσι ώστε, το κάθε  ένα άτομο να αναβάλει και να μην ακούσει τι θα έλεγαν.

Ο Γιαν Κα απευθύνεται στο ήμισυ περίπου του τοπικού σύμπαντος για να ενημερώσει την ανθρώπινη φυλή,  ποιες είναι οι αναγκαίες και υποχρεωτικές αγορές  που θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν, για να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους, καθώς επίσης και τους κινδύνους που διατρέχουν αν οι επιστημονικές ανθρώπινες ανακαλύψεις δεν ακολουθούσαν μια φυσιολογική πορεία με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η ψευδής γνώση, σύμφωνα με την οποία η Οικονομία ακολουθεί τους φυσικούς νόμους, φροντίζοντας για την μεγαλύτερη δυνατή ευημερία των ανθρώπων ευρύτερα με τελικό αποτέλεσμα το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο να καταφέρει τελικά να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της ανθρώπινης συνείδησης και έτσι να προέλθει το τέλος του Διαφωτισμού και των Δημοκρατικών Ιδεολογιών.

Το φοβερό και καταστροφικό αποτέλεσμα θα είναι, η έλλειψη κοινωνικού ελέγχου λόγω ανικανότητας, ανεπάρκειας, πολιτικής διαφθοράς, διαπλοκής, αμετροέπειας και ιδιοτέλειας της ανθρώπινης φυλής με αποτέλεσμα η ανθρώπινη φυλή να λειτουργεί ολοκληρωτικά με βάση το αξίωμα ότι:

 Το μεγαλύτερο εφικτό κέρδος, με το ελάχιστο δυνατό κόστος προέχει της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Από τον γειτονικό γαλαξία της Ανδρομέδας και συγκεκριμένα από τον αστεροειδή Νέος Χρυσός Αστέρας 888, με αστρονομική ονομασία  ANDRO – XRYSO 5575- 64231,  ο Γιαν Κα που έχει έρθει από την Γη χρησιμοποιώντας το διαστημικό σκάφος Νέος Ερμής 7.012, το οποίο αναπτύσσει ταχύτητα δώδεκα χιλιάδες πεντακόσιες εξήντα τέσσερις φορές περισσότερο από την ταχύτητα του φωτός, κοίταξε  την κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο επάνω μέρος και κεντρικά του στούντιο.

Ο γαλαξίας της Ανδρομέδας που είναι γνωστός και σαν Μ – 31 είναι ο γαλαξίας στον αστερισμό Ανδρομέδα, στον οποίο οφείλει και το όνομά του.

Oρατός με γυμνό μάτι από τον δικό μας Γαλαξία και συγκεκριμένα από την Γη μας.

   Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2,5 εκατομμυρίων ετών φωτός και μαζί με το Γαλαξία μας αποτελούν τους δύο μεγαλύτερους γαλαξίες της τοπικής ομάδας γαλαξιών.

 Νέες παρατηρήσεις για τον γαλαξία της Ανδρομέδας δείχνουν ότι διαθέτει τουλάχιστον ένα τρισεκατομμύριο άστρα, τρεις με πέντε φορές περισσότερα από το Γαλαξία μας.

Ο Γιαν Κα σκέπτεται ότι θα είναι επιθυμητό κάποια στιγμή, να ενημερώσει την ανθρώπινη φυλή για την ανάγκη αγοράς  του αστεροειδούς Νέος Χρυσός Αστέρας 888.

Και πραγματικά, σχεδόν το συνολικό τμήμα της ανθρώπινης φυλής  βρέθηκε μπροστά  στο ιντερνέτ οποιασδήποτε ταχύτητας και αν είχε, και  στις οθόνες των τηλεοράσεων οποιουδήποτε μεγέθους, για να ακούσει και να δει τι θα πει ο Γιαν Κα.

Όλοι σχεδόν οι άνθρωποι, εγκατέλειψαν τις εργασίες τους για να ενημερωθούν για αυτά που θα έλεγε.

Ο  Γιαν Κα, θα μιλούσε από τον αστεροειδή  Νέος Χρυσός Αστέρας 888, γνωστό ως Μεγάλος Χρυσός Αστέρας του γαλαξία της Ανδρομέδας, που έχει την αστρονομική ονομασία  ANDRO – XRYSO 5575- 64231 σχετικά με την αγορά του Αστέρα και κατά πόσο η αγορά αυτή θα επιβαρύνει την ανθρώπινη φυλή στο μέλλον.

Ο αστεροειδής Νέος Χρυσός Αστέρας 888, είναι ο δεύτερος στην σειρά  αστεροειδής που συναντάται με μεγάλες ποσότητες  χρυσού, οι οποίες όμως με κατάλληλα μηχανήματα και μια εξελιγμένη τεχνολογία μπορούν να εξορυχθούν.

 Και σε άλλον ένα αστεροειδή στον Γαλαξία μας, με την ονομασία Χρυσός Αστέρας 13, αστρονομική ονομασία  GALA – XRYSO 13246-5755,  είχαν βρεθεί τεράστιες ποσότητες χρυσού, αλλά αυτές ήταν μη εκμεταλλεύσιμες σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα και τις τελευταίες ανθρώπινες επιστημονικές ανακαλύψεις, αφού ευρίσκονταν σε βάθος 28.564 έως 34. 196 μέτρων ή 93.714  έως  112.19 Πόδια.

Ο Νέος Χρυσός Αστέρας 888 του γαλαξία της Ανδρομέδας, είναι 879,7 φορές μεγαλύτερος από την Γη, έχει όμως τα ίδια χαρακτηριστικά της, έτσι ώστε η ανθρώπινη φυλή να μπορεί να τον κατοικήσει.

 Δεν βρέθηκε ζωή πάνω του, όμως είναι εύκολο να δημιουργηθεί από τον άνθρωπο καθώς επίσης και σε άλλους 137 άλλους αστεροειδείς που ανακαλύφθηκαν στον γαλαξία της Ανδρομέδας.

Σε βάθος από 1.022 μέτρα έως 5.014 μέτρα ή 3.353 πόδια έως 16.4501 πόδια βρίσκονται τεράστια κοιτάσματα χρυσού σε στερεά μορφή αξίας ογδόντα δύο εκατομμυρίων πεντακοσίων εξήντα τεσσάρων χιλιάδων τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ποσότητες αυτές του χρυσού, είναι ανάλογες με τις ποσότητες πετρελαίου που βρίσκονται στην Γη (πολλαπλασιαζόμενες επί χίλια περίπου).

Ενώ όμως το πετρέλαιο στο βάθος της Γης είναι σε υγρά παχύρευστη μορφή και αέριο (υδρογονάνθρακες)  ο χρυσός όμως είναι σε στερεά μορφή τόσο στην Γη όσο και στον αστεροειδή «Μεγάλο Χρυσό Αστέρα» του γαλαξία της Ανδρομέδας.

Το σοβαρό επιστημονικό πρόβλημα που απασχολεί τον  «Γιαν Κα» και την ανθρώπινη φυλή είναι το αν είναι εύκολη η εξόρυξη του χρυσού σε τόσο μεγάλα βάθη και πόσο θα κοστίσουν τα νέα κατασκευασμένα ή υπό κατασκευή μελλοντικά μηχανήματα εξόρυξης.

Ο  «Γιαν Κα» Θα ανακοινώσει την τελευταία εφεύρεση για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χρυσού, η οποία βασίζεται σε άκρως εξειδικευμένα μηχανήματα τα οποία εγκαθίστανται στο βάθος του κοιτάσματος, λειώνουν (τήκουν) τον χρυσό και τον μορφώνουν σε σφαιρικές μπάλες ακτίνας 3,14 εκατοστών ή 0.0314 μέτρα = 0.103018 πόδια =1.2362 Ίντσες.

Το βάρος του χρυσού σε αυτά τα σφαιρίδια είναι Β = 19,30 Χ1.000 Χ V= 19.30 X 4/3 X π Χ 3,143 = 19,30 Χ 3,14 Χ (0,0314) Χ  (0,0314) Χ (0,0314) = 2.502 γραμμάρια ή 2.502 / 28,35 = 88,254 ουγγιές.

Οι σφαιρικές αυτές μπάλες με την δημιουργία συμπίεσης (και υποπίεσης ) θα μεταφέρονταν στην επιφάνεια για την διαφύλαξή τους σε θησαυροφυλάκια που θα κατασκευάζονταν στον αστεροειδή «Νέο Χρυσό Αστέρα 888».

Ένα άλλο πρόβλημα που θα έπρεπε να επιλυθεί από τον  Γιαν Κα και την ανθρώπινη φυλή, θα ήταν και η μεταφορά του συνολικού φορτίου χρυσού στη Γη.

Δεδομένου ότι ο χρυσός είναι ένα πάρα πολύ βαρύ μέταλλο αφού έχει ειδικό βάρος 19,3 τόνους ανά κυβικό μέτρο, η μεταφορά δισεκατομμυρίων τόνων χρυσού  στον πλανήτη Γη θα είχε κόστος αρκετά χιλιάδες τρισεκατομμύρια δολάρια.

Αν λοιπόν δεν βρισκόταν ποτέ στο μέλλον, τεχνοοικονομική λύση για την μεταφορά όλου του χρυσού από τον Μεγάλο Χρυσό Αστέρα, του γαλαξία της Ανδρομέδας στην Γη, η ανθρώπινη φυλή κινδύνευε να κηρύξει πτώχευση και οικονομικό μαρασμό σε όλο τον Γαλαξία μας.

===================

Βιογραφικό :

Ο  Γιάννης  Καρόζης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην διαστασιολόγηση δομικών κατασκευών. Ασχολήθηκε με την κατασκευή και μελέτη κτηρίων και την συγγραφή βιβλίων. Το περιεχόμενο των βιβλίων του αναφέρεται στην εφαρμοσμένη φιλοσοφία, την οικολογία, τεχνολογία, χιουμοριστική μυθοπλασία, επιβίωση της ανθρωπότητας, του πλανήτη. Διαμένει στην Αθήνα με την σύζυγό του Αλεξάνδρα – Νικολέττα Γογγάκη.

Advertisement