art & life

λογότυπο μικρότερο

Easter Island  του Λύσανδρου Σπετσιέρη
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης / Φεβρουάριος – Μάρτιος 2018 / κάθε Πέμπτη, στις 21:30

Easter_island_7Η θεατρική παράσταση Easter Island, μετά από δύο ιδιαίτερα επιτυχημένες παρουσιάσεις στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου τον περασμένο Ιούνιο, επιστρέφει στο Υπόγειο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για να μας αφηγηθεί με λόγο, αλλά κυρίως με κίνηση την παράξενη ιστορία της Κατερίνας.
Κεντρικό θέμα της αφήγησης η διαδρομή της κεντρικής ηρωίδας και οι σημαντικότερες στιγμές της ζωής και του περιβάλλοντός της, συνυφασμένες με τους βασικούς σταθμούς της ελληνικής ιστορίας του 20ου αιώνα. Οι μεταβάσεις της ζωής…
Μία εικαστική παράσταση που μοιρασμένη σε δύο μέρη, τη Γλυπτική και τη Μεταμόρφωση, περιπλέκει την κυρίαρχη σωματική δράση με τον περιορισμένο λόγο και τη μουσική ανασύνθεση παραδοσιακών ήχων με ψηφιακά μέσα, για να αποτυπώσει τη γενετήσια ανάγκη μας για μία δεύτερη ευκαιρία, μία αποκάλυψη του νησιού του Πάσχα.

Σημείωμα Σκηνοθέτη:
Τα μέσα, τα οποία συνθέτουν την κάθε εικόνα στο Νησί του Πάσχα, λειτουργούν σα διαφάνεια ανάμεσα στη σκηνική δράση και τους θεατές, σα μία τζαμαρία, θολή από τα χνώτα των ανθρώπων που περαστικός στέκεσαι και ασυνείδητα κοιτάς. Αυτή λοιπόν η “ πάχνη” αλλού να σκληραίνει τις φόρμες και αλλού να τις λειαίνει και η αδιακρισία να οδηγεί τον θεατή να καθαρίζει κατά τόπους το τζάμι με την “παλάμη” του.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Εικαστική Επιμέλεια : Λύσανδρος Σπετσιέρης
Παίζουν: Ευγενία Παπαγεωργίου, Άννα Παπαδάκη, Λύσανδρος Σπετσιέρης
Τραγούδι – Σχεδιασμός Ήχου: Άννα Παπαϊωάννου

 

λογότυπο μικρότερο

**

ellinikos xoros.jpg
Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
9 Μαρτίου 2017
Ατομική έκθεση της γλύπτριας τοπίου Νέλλας Γκόλαντα με τίτλο:
Η εμπλοκή του χώρου: από τα Χαρακτικά στα Κατοικημένα Γλυπτά Τοπία.

Θεματικός άξονας της έκθεσης είναι η εμπλοκή του χώρου των χαρακτικών με το Γλυπτό Θέατρο της Αιξωνής. Πως δηλαδή από τα χαρακτικά που πρωτοπαρουσίασε η Γκόλαντα το 1970 στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών – Χίλτον έφθασε στα Κατοικημένα Γλυπτά Τοπία και συγκεκριμένα στο Γλυπτό Θέατρο της Αιξωνής.

Οι επεμβάσεις της μεγάλης κλίμακας στο Δημόσιο Χώρο συγκροτούν τον βασικό προσανατολισμό των έργων της από το 1970 έως σήμερα. Τα Κατοικημένα Γλυπτά Τοπία μεγάλης κλίμακας με ολιστικό σχεδιαστικό στόχο – total art, λειτουργούν ως χώροι καθημερινής και ανυποψίαστης καλλιέργειας των επισκεπτών και ιδιαιτέρως των παιδιών. Αυτές οι χωρικές αναπτύξεις – τα νέα σημαίνοντα τοπία αποτελούν εν δυνάμει εφαλτήρια για τη δημιουργία απρόβλεπτων διαδραστικών γεγονότων σε σχέση με την ξεχασμένη συλλογική υπαίθρια βίωση και τοπία ανάπτυξης δυναμικών πολυεπίπεδων ανθρώπινων σχέσεων στοχεύοντας στην άρση του αδιάφορου στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις αναπτύσοντας σχέσεις με το φυσικό και ανθρωπογενές τοπίο.

Η Γκόλαντα έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις διεθνώς και ιδιαιτέρως σε γνωστές Biennale όπως : στη Μεσογειακή Biennale του 1971 (Βραβείο με τα έργα της σειράς χαρακτικών “Ελληνικός Χώρος”), Biennale του Sao Paolo 1973 με τα χτιστά έργα της – “Προτάσεις για τον Eξανθρωπισμό του Δημόσιου Χώρου”, Μεσογειακή Biennale Αλεξάνδρειας 1983, 1η Biennale Τοπίου Βαρκελώνης 1999, 3η Biennale Τοπίου Βαρκελώνης 2003, 4η Biennale Τοπίου Βαρκελώνης 2005, 10η Biennale Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2006, 6η Biennale Τοπίου Βαρκελώνης 2010, 7η Biennale Τοπίου Βαρκελώνης 2012, Triennale Μιλάνου 2012, 15η Biennale Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2016.

Η έκθεση συνοδεύεται από κείμενο του ιστορικού και κριτικού τέχνης Ντένη Ζαχαρόπουλου

Διάρκεια έκθεσης: 9 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2017

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ (απόσπασμα)

Νέλλα Γκόλαντα, Γλύπτης Αστικού Τοπίου (Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών 1965 – Χαρακτική, Τέχνη Ψηφιδωτού και Βιβλίου), Πρώτο επίτιμο μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων Τοπίου (2008): από το 1972 τα έργα της στο δημόσιο χώρο έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με ολιστική προσέγγιση, δίνοντας έμφαση στον εξανθρωπισμό του περιβάλλοντος χώρου και την άρση του αδιάφορου “τοπίου” των σύγχρονων μεγαλουπόλεων και αποτελούν εφαλτήρια για την ανάπτυξη βιωματικών σχέσεων μεταξύ ανθρωπογενούς, φυσικού και ιστορικού Τοπίου.

λογότυπο μικρότερο

**

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Όψεις αδήλων, έκθεση του Χρήστου Μποκόρου στο Μουσείο Μπενάκη
ΑΘΗΝΑ – Μουσείο Μπενάκη
Πειραιώς 138
Ημερομηνίες: από 21/12/2016 έως 26/2/2017
opseisadilon16Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 την έκθεση του Χρήστου Μποκόρου, με τίτλο Όψεις αδήλων.

Ζωγραφική μαρτυρία μιας διαδρομής αυτογνωσίας από τη μαθητεία στο πραγματικό ως τους πειρασμούς του αόρατου κι από ‘κει, στα στοιχειώδη αγαθά μιας λιτής ευημερίας. Ζητούμενο, να λάβει πνευματική ουσία η θνητή ύλη, η ήδη φθαρμένη από τη βιοτική μέριμνα και τη χρήση του χρόνου. Να ορθωθεί νόημα αθανασίας στην παράσταση του εφήμερου, με τη βαθειά πεποίθηση ότι ένα φωτεινό παραπέτασμα στο χάος είναι η ζωγραφική, και «ὂψις ἀδήλων τά φαινόμενα».

Εγκαίνια: Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, στις 20.00
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη & Κυριακή: 10:00 – 18:00
Παρασκευή & Σάββατο: 10:00 – 22:00
(25-26 Δεκεμβρίου κλειστά)

Περισσότερα: Όψεις αδήλων, έκθεση του Χρήστου Μποκόρου στο Μουσείο Μπενάκη |

**

Σύγχρονες Κινέζες Γυναίκες: φωτογραφική έκθεση

Ημερομηνίες: από 13/1/2017 έως 20/1/2017

Μια σπάνια ευκαιρία να συναντήσει τα πολλά και ενδιαφέροντα πρόσωπα της σύγχρονης κινέζας γυναίκας θα έχει το αθηναϊκό κοινό, χάρη στη φωτογραφική έκθεση που διοργανώνει η εταιρεία My Odyssey σε συνεργασία με την Ένωση Φωτογράφων της Κίνας.

Η έκθεση περιλαμβάνει 38 έγχρωμα γυναικεία πορτρέτα από φωτογράφους που όλοι τους αποτελούν μέλη της παλαιότερης και μεγαλύτερης εθνικής οργάνωσης επαγγελματιών κινέζων φωτογράφων. Πέρα από το καλλιτεχνικό ενδιαφέρον της έκθεσης, βασικός σκοπός είναι να γνωρίσει ο επισκέπτης την Κίνα του σήμερα. Στην επιλογή των φωτογραφιών που εκτίθενται είναι φανερό το ενδιαφέρον των δημιουργών να αναδείξουν τη σχέση του παρελθόντος και της παράδοσης με τον σύγχρονο κινεζικό τρόπο ζωής. Μέσα από τις φωτογραφίες αυτές οι γυναίκες -νεαρές ή ηλικιωμένες, αγρότισσες, καλλιτέχνες ή επιστήμονες- γίνονται πρέσβειρες του κινεζικού πολιτισμού στη Δύση.
Η έκθεση «Σύγχρονες κινέζες γυναίκες» φιλοξενείται από την εταιρεία My Odyssey, η οποία σχεδιάζει και υλοποιεί μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες για όσους αναζητούν εξαιρετικά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και ταυτόχρονα μία «τολμηρή» και αυθεντική γνωριμία με τη σύγχρονη Ελλάδα.

Η εταιρεία My Odyssey αποτελεί τμήμα του επιχειρηματικού ομίλου Hellas Group που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κίνα, με στόχο να διαδώσει, διαφυλάξει και ενθαρρύνει την ενσωμάτωση του ελληνικού πολιτισμού στην Κίνα με επιδίωξη την σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών, μέσω της αμοιβαίας γνωριμίας και ανάδειξης της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς τους. Όραμα του ομίλου είναι να συστήσει την ελληνική φιλοξενία, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό στο διεθνές κοινό με τρόπο αυθεντικό και δημιουργικό.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, πρώτη από μια σειρά ανάλογων πολιτιστικών γεγονότων, φιλοξενείται στον πρώτο όροφο ενός εμβληματικού αθηναϊκού κτιρίου του 19ου αιώνα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, όπου στεγάζονται επίσης τα γραφεία του Hellas Group στην Ελλάδα.

Η έκθεση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Στα εγκαίνια θα παραστεί επίσημη κινεζική αποστολή μεταξύ των οποίων οι κκ LI Ge, αντιπρόεδρος της «Ένωσης Φωτογράφων της Κίνας» – αρχισυντάκτης του τμήματος φωτογραφίας της εφημερίδας “People’s Daily” και JIN Yongquan, αρχισυντάκτης του “Chinese Photography Magazine”.

Χώρος Τέχνης Ziller, Βασιλικής 1, πλ. Αγίας Ειρήνης, 1ος όροφος

Εγκαίνια: 13 Ιανουαρίου 2017 στις 19.30
Είσοδος ελεύθερη
Ώρες λειτουργίας: 10.00–17.00

 

**

λογότυπο μικρότερο

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ  – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

The Sound of Color  Γιάννης Αναστασάκης |

featuring Αντώνης Ανισέγκος | Γιώργος Δημητριάδης | Έρη Σκυργιάννη (live visuals)

@Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 | 21.30 | γενική είσοδος: 5 ευρώ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Η λίστα των εκλεκτών προσκεκλημένων καλλιτεχνών μεγαλώνει. Στο τρίτο Τhe sound of Color session μαζί με τον Γιάννη Αναστασάκη θα αυτοσχεδιάσουν ο Γιώργος Δημητριάδης (drums, electronics) και ο Αντώνης Ανισέγκος (rhodes, electronics) σε live visuals της Έρης Σκυργιάννη.

Γιάννης Αναστασάκης
Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα «επιτρεπτά» όρια. Ως μέλος του ντουέτου Εlektronik Mediation, μαζί με την εικαστικό Nτενίζ Αγγελάκη δημιουργούν παραστάσεις οι οποίες είναι μια μοναδική εμπειρία, καθώς μπορεί να βιώσει κανείς τη δύναμη της σύμπραξης μεταξύ των δύο διαφορετικών τεχνών, καθώς και τη δύναμη του αυτοσχεδιασμού. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι : Arve Henriksen, Eivind Aarset, Θοδωρής Ρέλλος, Σαβίνα Γιαννάτου, Φλώρος Φλωρίδης, Χάρης Λαμπράκης, Νίκος Σιδηροκαστρίτης κ.α. Περισσότερες πληροφορίες: www.jannisanastasakis.com
Aντώνης Ανισέγκος
Ο Αντώνης Ανισέγκος ζει από το 1998 στο Βερολίνο ως συνθέτης, πιανίστας. Σπούδασε πιάνο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και αργότερα σύνθεση στις Ακαδημίες της Βουδαπέστης, της Βιέννης, της Κολωνίας και του Βερολίνου, όπου και αποφοίτησε το 2002. Είναι μέλος των συνόλων Σύγχρονης Μουσικής European Music Project και Ensemble Junge Musik και εμφανίζεται μεταξύ άλλων με τα σύνολα Grix, Lynx, Trio IAMA, ΣΩΜΑ, ddaA, KAYA, Card Castle, best before unu και Maldek. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες από τον χώρο της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής, καθώς και με χoρευτές, ηθοποιούς και εικαστικούς καλλιτέχνες. Η δισκογραφία του ξεπερνά τις 40 εκδόσεις. Στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής εμφανίζεται με το όνομα unu. Περισσότερες πληροφορίες:  www.enstase.com/
Γιώργος Δημητριάδης
Ο Γιώργος Δημητριάδης (γ.1964) είναι ντράμερ αυτοσχεδιαστής από την Θεσσαλονίκη, που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο, στον χώρο της τζαζ και της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής. Παίζει solo χρησιμοποιώντας ντραμς, κρουστά, αντικείμενα, μικρόφωνα και ηλεκτρονικά. Τα τελευταία του projects είναι: τρίο GRIX με τους Αντώνη Ανισέγκο και Φλώρο Φλωρίδη, GLUE με τους Tom Arthurs και Miles Perkin, FABRIC με τους Frank- Paul Schubert και Mike Majkowski. Συμμετέχει στο RED DAHL SEXTET με τους Alexander von Schlippenbach, Paul Dunmall, Hillary Jeffery, Frank- Paul Schubert και Mike Majkowski και το ensemble αυτοσχεδιαστών Berlin Improvisers Orchestra.
Μουσική του έχει κυκλοφορήσει από τις εταιρίες Jazz Werkstatt, Creative Sources, NoBusiness και FMR. Έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων με τους Αmir Elsaffar, Αchim Kaufmann, Axel Dörner, Tristan Honsinger, Michael Thieke, Tobias Delius, Μarc Turner, Sirone. Έχει ζήσει για δώδεκα χρόνια στο Παρίσι, όπου δραστηριοποιήθηκε στην τζαζ και αυτοσχεδιαστική σκηνή της πόλης. Εκεί ξεκίνησε το Trikyklo, ένα τρίο σύγχρονης τζαζ με τούς Stéphane Payen και Philippe Lemoine, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε πολυάριθμες ηχογραφήσεις και περιοδείες σε φεστιβάλ World Music ανά τον κόσμο, μεταξύ άλλων με τους Minino Garay, Nedim Nalbantoglou και Mano Solo. Σπούδασε jazz drums στη Βοστώνη με τούς Bob Moses και Alan Dawson. Περισσότερες πληροφορίες:  https://yorgosdimitriadis.wordpress.com/
 Έρη Σκυργιάννη
Σπούδασε Ζωγραφική και Χαρακτική στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και Φωτογραφία στο ΤΕΙ της Αθήνας. Το έργο της αναπτύσσεται σε τέσσερις άξονες: Ζωγραφική με ημίρρευστες ακρυλικές ύλες και Σχέδιο, Video Art και Super 8, Φωτογραφία, και Πειραματισμός με τον Ήχο και τη Μουσική. Τα θέματα που την απασχολούν είναι το Στοιχείο του Νερού, η Μηχανική Ρευστών, η Φρακταλιστική Δομή του Κόσμου, η Ψυχολογία της Ευτυχίας, η Έκσταση και η Χαρούμενη Μυστική Κοσμολογία, καθώς και οι σχέσεις αλληλεξάρτησης που έχουν τα πάντα μεταξύ τους κάτω από το φιλοσοφικό πρίσμα της Deep Ecology. Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και σε φεστιβάλ Video Art.
 ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α Κυψέλη / 213 00 40 496 / 69 45 34 84 45 / info@polychorosket.gr

λογότυπο μικρότερο

ΣΤΕΓΗ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2016-2017

%cf%85%ce%b2%cf%81%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%b1socialsoul_pAll we have is words, All we have is worlds

Δράσεις που εντάσσονται στην ενότητα Πόλη:

To Dancing Athens (1-2.10.2016) χορεύει στο κέντρο της πόλης με χορογραφίες από την Trisha Brown, τον Βoris Charmatz, τoν Willi Dorner και τον Γιάννη Μανταφούνη με την Aoife McAtamney σε δρόμους, πλατείες και μουσεία της Αθήνας στη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου, o Jérôme Bel με το Gala (9-10.1.2017) παρουσιάζει ένα χορό φτιαγμένο από τους κατοίκους της Αθήνας, η Πατρίσια Απέργη με το Cementary (1-3.3.2017) αντιμετωπίζει την πόλη ως πυρήνα δημιουργικότητας, το Fast Forward Festival 4 (1-15.5.2017) επανακτά δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στην Αθήνα, το Medea Electronique /Soundscapes Landscapes II: City Above – Life Below: Κεραμεικός / Μεταξουργείο (Απρίλιος 2017) μας προσκαλεί σε έναν οπτικοακουστικό περίπατο στις γειτονιές του Κεραμεικού και του Μεταξουργείου, το Borderline Festival ’17 (19-23.4.2017) μας προσφέρει την ευκαιρία να βιώσουμε τον ήχο έξω από όσα εκλαμβάνουμε ως δεδομένα για τη μουσική, οι ARTéfacts ensemble& UrbanDig Project με το project Μουσική για το Νέο Κόσμο (26-27.5.2017) μας γυρίζουν σε έξι δραματοποιημένες διαδρομές στο Νέο Κόσμο μετά μουσικής, oι Appalachian Cobra Worshipers φέρνουν τη folk americana με το project «Η Στέγη στο σπίτι σας» (16-18.6.2017) και μοιράζονται την εμπειρία τους με live σε απρόσμενα μέρη, σε σπίτια ανθρώπων, η Ελένη Ευθυμίου με Το κάλεσμα της άγριας φύσης του Τζακ Λόντον ταξιδεύει σε σχολεία απομακρυσμένων, μη προνομιούχων περιοχών και ασθενείς, ηλικιωμένους, έγκλειστους, άτομα από την Περιφέρεια και την Αθήνα (Οκτώβριος 2016 – Μάιος 2017), Tomorrows: αστικές μυθοπλασίες σε μέλλοντα χρόνο στο κέντρο της πόλης, στη Διπλάρειο Σχολή, όπου αναζητούμε τι ρόλο θα έχουν στο μέλλον οι τοπικές ιδιαιτερότητες διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών και πόλεων, όπως αυτές της Μεσογείου και της Αθήνας (Μάιος-Ιούνιος  2017), o Ζάφος Ξαγοράρης κάνει ένα εργαστήριο «Εργαλεία-μηχανισμοί αποσυναρμολόγησης» για όλη τη γειτονιά & την τοπική κοινωνία (Ιανουάριος – Μάιος 2017), η Ομάδα GNOUS (Μιχάλης Μοσχούτης, Βασίλης Τζαβάρας, Ερατώ Τζαβάρα) παρουσιάζει το πρόγραμμα «Το τοπίο μου σε ήχους» για μαθητές από Ε΄ Δημοτικού μέχρι και Β΄ Γυμνασίου (Φεβρουάριος – Μάιος 2017), οι Φάνης Καφαντάρης, Βασίλης Βασιλειάδης, Σταύρος Μουζακίτης κάνουν ένα εργαστήριο για παιδιά 8-12 ετών «Η πόλη στο πεζοδρόμιο» στο πλαίσιο της έκθεσης Tomorrows (Μάιος – Ιούνιος 2017) κ.α, .

Δράσεις που εντάσσονται στην ενότητα Γυναίκες:

Phaedra(s) με αφορμή τον Ευριπίδη, τον Σενέκα και τρεις σύγχρονούς μας λογοτέχνες σε σκηνοθεσία του Krzysztof Warlikowski  (20-22.12.2016) με την Ιζαμπέλ Ιπέρ να μεταμορφώνεται σε θεά, βασίλισσα, ιερή πόρνη, ερωτευμένη αυτόχειρα και ζωντανό είδωλο του αυτοκαταστροφικού πάθους, η ιστορία ενός ανθρώπου που λάτρευε τις γυναικές: Δον Ζουάν σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού (25.1 – 12.2.2017),  Hearing (28-30.4.2017) του Amir Reza Koohestani που μιλά για το πώς είναι να παίζεις θέατρο φορώντας τσαντόρ, πώς είναι να περνάς τη νιότη σου σε συνθήκες καταστολής, Sweet Mambo της Pina Bausch (3-6.11.2016) όπου όλα είναι πιθανά και όλα συνυπάρχουν σε αυτό το κολάζ της ανθρώπινης εμπειρίας, Ottof (21-23.2.2017) της Bouchra Ouizguen σε μια παράσταση για πέντε γυναίκες που όλη τους τη ζωή δουλεύουν σκληρά, STAGED (7-9.4.2017) της Maria Hassabi όπου το σώμα γίνεται έργο τέχνης και κινούμενο γλυπτό, η Matana Roberts με το Coin Coin Chapter Three (4.11.2016) που εμπνέεται από μια θρυλική μορφή της αφροαμερικανικής ιστορίας, μια σκλάβα (με το ψευδώνυμο Coin Coin) που οργάνωσε μια πρότυπη κοινότητα στη Λουιζιάνα, το Arditti Quartet με το Everything is Important της Jennifer Walshe (14.03.2017), και λέξεις και σκέψεις με κάποιες γυναίκες που έχουν αφήσει η καθεμία στον τομέα της το στίγμα τους: Marjane Satrapi (30.11.2016), Guerilla Girls (9.3.2017), Pussy Riot (24.3.2017), Mona Elthahawy σε συζήτηση με θέμα Μαντίλες, Υμένες και Σεξουαλική Επανάσταση (23.5.2017), εργαστήριο για εκπαιδευτικούς από την Άννα Τζάκου με τίτλο «Εμβληματικές γυναίκες και performance» (Δεκέμβριος 2016), εργαστήριο εικαστικών και λογοτεχνίας για άτομα άνω των 65 ετών από την Αναστασία Δούκα με τίτλο «Σκιαγραφώντας ιστορικές γυναικείες φυσιογνωμίες» (Φεβρουάριος – Μάιος 2017).

Δράσεις που εντάσσονται στην ενότητα Μέση Ανατολή:

While I was waiting (26-27.10.2016) όπου ο Omar Abusaada ενώνει τη φωνή του με τη σπαρακτική κραυγή του λαού του για σωτηρία, Hearing (28-30.4.2017) όπου ο Amir Reza Koohestani μιλά με βάση ένα ιρανικό «παράδειγμα»: το άκουσμα μιας «απαγορευμένης» ανδρικής φωνής σε μια φοιτητική εστία θηλέων στην Τεχεράνη του 1979, Displacement (26-27.10.2016) του Mithkal Alzghair που  πραγματεύεται μέσω μουσικών και κινητικών μοτίβων παραδοσιακών χορών τα θέματα της εκτόπισης και της εξορίας, Διασπορές σε Διάλογο: μια τριήμερη διεθνή συνάντηση με τρεις μουσικές εκδηλώσεις και ένα συνέδριο, καλλιτέχνες, ακτιβιστές και ακαδημαϊκοί μοιράζονται τις ιδέες τους με το κοινό, σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν ενεργό διάλογο και ενδιαφέρουσες αλληλεπιδράσεις μεταξύ διαφόρων κλάδων για την προσφυγική κρίση (7-10.10.2016) (Koumaria Residency / Medea Electronique (7.10.2016), Wasl (7.10.2016), The Dwarfs of East Agouza (9.10.2016), Πολυπολιτισμός, Μετανάστευση και Αυτοσχεδιαστική Φαντασία «Taking It On Home»), Κουτσομπολεύοντας με τη Marjane Satrapi (30.11.2016), Hack the Camp με ένα hacathon που ασχολείται με το πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε υπηρεσίες και αντικείμενα που κάνουν τη ζωή των προσφύγων στην Ελλάδα πιο εύκολη και λειτουργική (2-4.12.2016), Μαντίλες, Υμένες και Σεξουαλική Επανάσταση όπου θα μιλήσει μία από τις πιο τολμηρές γυναικείες φωνές των καιρών μας, η βραβευμένη Αμερικανο-αιγύπτια δημοσιογράφος Mona Elthahawy (23.5.2017), Το ταξίδι: ένα πρόγραμμα εικαστικών σε ξενώνες φιλοξενίας για ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες από τους Al Foudery, Κώστας Ρουσσάκης (Οκτώβριος 2016 -Ιούλιος 2017).

Δράσεις που εντάσσονται στην ενότητα ΗΠΑ

Πρωτοπόροι καλλιτέχνες και ομάδες που ταράζουν τα νερά της σύγχρονης αμερικανικής σκηνής, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, καταλαμβάνουν το Νοέμβριο, τον μήνα των αμερικάνικων εκλογών, όλους τους χώρους της Στέγης στο δυναμικό και πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ Made in USA (13-29.11.2016) με καλλιτέχνες και ομάδες όπως (600 Highwaymen, Trajal Harrell, Daniel Fish, Annie Dorsen, Heather Kravas, Michelle Ellsworth, Richard Maxwell, Miguel Gutierrez, Faye Driscoll, Zachary Oberzan), o  Jaimeo Brown featuring Chris Sholar and Jaleel Shaw με το project Transcendence (27.1.2017) με ύμνους και μπλουζ από εποχές καταπίεσης, σε νέα μορφή, ως αφιέρωμα στους ανθρώπους που τα έζησαν σε λεξιλόγιο μπλουζ, τζαζ, χιπ-χοπ, Harry Partch από το Musikfabrik (23.2.2017) με τα συναρπαστικά μουσικά όργανα του ιδιοφυούς πρωτοπόρου, Open Day που είναι αφιερωμένο στην αβανγκάρντ μουσική Σχολή της Νέας Υόρκης του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα (5.3.2017), ο αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός  Bobby Roth (29-30.9.2016), εργαστήρια για εκπαιδευτικούς με άξονα τις εφευρέσεις, τη ρομποτική, τις νέες τεχνολογίες βασισμένα στις αρχές του S.T.E.A.M. education (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) όπως το ζήσαμε στο “SXSW” Austin, Texas USA (Οκτώβριος – Νοέμβριος 2016) από τους Αντώνη Κάνουρα, Δημήτρη Γραμμένο κ.α.

Συνεργασίες

Ελληνικές παραγωγές της Στέγης συνεχίζουν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό ανά τον κόσμο (Καθαρή πόλη, 6 a.m. How to disappear completely, Late Night, Αίματα, Still Life, Europium), νέες ελληνικές παραγωγές ετοιμάζονται για την Ελλάδα και το εξωτερικό (Δημήτρης Παπαϊωάννου, Θεία Κωμωδία του Δάντη από τους Vasistas σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη, Cementary από την Πατρίσια Απέργη), η Στέγη συνεχίζει να συμμετέχει σε διεθνείς συμπαραγωγές (Boris Charmatz / danse de nuit (1-2.10.2016), Laurent Chetouane/ Khaos (9-11.12.2016), Krzysztof Warlikowski / Phaedra(s) (20-22.12.2016), Maria Hassabi/ STAGED (7-9.4.2017), προγράμματα γίνονται σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς: Οι Διασπορές σε Διάλογο (7-10.10.2016), Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο (25.1.2017, 8.2.2017, 15.2.2017), Klangforum Wien (12.1.2017), Open Day (5.3.2017), Arditti Quartet / “Everything is Important” της Jennifer Walshe (14.03.2017), Ilan Volkov & Κρατική Ορχήστρα Αθηνών / Tectonics (16-18.6.2017), Υβρίδια: στα όρια τέχνης και τεχνολογίας (7.11.2016 – 15.1.2017) όπου τεχνολογία, ακτιβισμός και ποπ κουλτούρα συμβαδίζουν στη νέα έκθεση που πραγματοποιεί η Στέγη σε συνεργασία με το καινοτόμο ερευνητικό και πολιτιστικό κέντρο νέων μέσων Ars Electronica Linz, το φεστιβάλ μουσικού κινηματογράφου In-Edit (20-23.10.2016), συνεργασία με το Flix και παρουσίαση ταινιών σε όλη τη διάρκεια της σαιζόν Flix it στη Στέγη (16.12.2016-Μάιος 2017), DEADxAthens (13.12.2016) που θυμίζει τα event TEDx, αλλά κανείς από τους “ομιλητές” δεν είναι ζωντανός, GR80s / Η Ελλάδα του ’80 στη Στέγη σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με συζητήσεις, πάρτυ, masterclasses, προβολές ταινιών, σειρών και βιντεοκλίπ της εποχής, ξαναθυμόμαστε ή μαθαίνουμε από την αρχή μια παρεξηγημένη δεκαετία, ενώ παράλληλα ανασύρουμε φωτογραφίες των 80s για την έκθεση που επιμελείται ο φωτογράφος Σπύρος Στάβερη, σε συνεργασία με τη Lifo (Ιανουάριος – Μάρτιος 2017), το Big Bang Festival 3, φεστιβάλ μουσικής για παιδιά 0-12 ετών και τους γονείς τους τον Μάιο του 2017 σε συνεργασία με τη Zonzo Compagnie (αποτελεί δράση του ευρωπαϊκού δικτύου BIG BANG), Private Matter σε συνεργασία με την Μπιενάλε Νέου Μουσικού Θεάτρου του Μονάχου 2018. Η Στέγη έχει δημιουργήσει δύο νέα δίκτυα: το Interfaces που συνενώνει εννέα διαφορετικούς εταίρους από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Κύπρο, το Βέλγιο, τη Ρουμανία και την Αυστρία με βασικό στόχο την ανεύρεση καινοτόμων τρόπων για τη σύνδεση ακροατηρίων με το έργο μουσικών και καλλιτεχνών του ήχου, το i-dance σε συνεργασία με τους φορείς: Holland Dance Festival (Ολλανδία), Skånes Dansteater (Σουηδία), Stopgap Dance Company (Ην. Βασίλειο) που ενισχύει την προσβασιμότητα στον πολιτισμό των ανθρώπων με αναπηρία,

Οι Έλληνες:

Η Ελένη Ευθυμίου σκηνοθετεί Το κάλεσμα της άγριας φύσης του Τζακ Λόντον (31.10.2016 –31.5.2017), ο Δημήτρης Ξανθόπουλος σκηνοθετεί την παράσταση «Ο Μοσκώβ Σελήμ» του Γεώργιου Βιζυηνού (εφηβική σκηνή, 17.11.2016 – 9.4.2017), ο  Σύλλας Τζουμέρκας και η Γιούλα Μπούνταλη Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά – Ένας δολοφόνος στο Τόκυο (25-30.12.2016),  ο Μιχαήλ Μαρμαρινός σκηνοθετεί Δον Ζουάν (25.1–12.2.2017), η Σοφία Βγενοπούλου και GrasshopperYouth σκηνοθετεί την παράσταση Η γραμμή της Αθήνας (βασισμένο στο «Linie 1″ του Volker Ludwig) (15-19.2.2017), η ομάδα Nova Melancholia παρουσιάζει σε σκηνοθεσία Βασίλη Νούλα Τα χρόνια της αθωότητας, βασισμένο στην «Αυτοκράτειρα» του Δούκα Καπάνταη (11-26.3.2017), η ομάδα VASISTAS παρουσιάζει σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη τη Θεία Κωμωδία του Δάντη (22.4 – 6.5.2017), το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων (1-2.4.2017) παρουσιάζει τους νέους έλληνες χορογράφους που πρέπει να προσέξουμε, στο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου νέοι Έλληνες συγγραφείς γράφουν θεατρικά έργα για εφήβους – μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου (Οκτώβριος 2016 – Απρίλιος 2017), Cementary από την Ομάδα Χορού Αερίτες και την Πατρίσια Απέργη (1-3.3.2017), Δημήτρης Παπαϊωάννου με τη νέα του παραγωγή (24.5.2017-11.6.2017).

Στη μουσική έλληνες καλλιτέχνες παρουσιάζονται στο 6o Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ (2-4.12.2016) και στο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ: New Generation 4 (9-11.6.2017), το Ergon Ensemble παρουσιάζει το In Vain (6.12.2016), εμφανίζεται το Harris Lambrakis Quartet (11.2.2017), το ARTéfacts ensemble & & UrbanDig Project φτιάχνουν Μουσική για το Νέο Κόσμο (26-27.5.2017), ο Δημήτρης Καμαρωτός και η Αμαλία Μουτούση παρουσιάζουν τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη (7-11.6.2017). Το Ελληνικό Σχέδιο παρουσιάζει το νέο συμφωνικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου: Λόγος Ερωτικός (18-19.10.2016), τους Μετασχηματισμούς 1:Bach, Mozart, Satie…: Ταξίδι στην Ανατολή  (2.11.2016), τον κύκλο «Το Ελληνικό Τραγούδι» / Οι Μύθοι του Κόσμου γίνονται τραγούδια (3-4.12.2016), τους Μετασχηματισμούς 2 / Dichterliebe:  Ο Έρωτας του ποιητή  (22.1.2017), τους  Μετασχηματισμούς 3: Οι έρωτες του ποιητή (24.2.2017), τον κύκλο «Δημιουργία Ρεπερτορίου» / Μουσική στη Ματιά (18-19.3.2017).

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Συγγρού 107

117 45 Αθήνα

Τηλ: 213 017 8000

e-mail: info@sgt.gr

http://www.sgt.gr

λογότυπο μικρότερο

Anterobgaltis 3 - Copyright MARIA TOULTSA web.jpgΗ ομάδα ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ και το RABBITHOLE  παρουσιάζουν:

ΑΝΤΕΡΟΒΓΑΛΤΗΣ  | μια θεατρική σειρά τεσσάρων επεισοδίων

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1ο:   “Πώς κάτι που δεν είναι αλήθεια, είναι”

Πρεμιέρα: Τετάρτη 12 Οκτωβρίου / για 10 μόνο παραστάσεις

12 – 23 Οκτωβρίου 2016 |Τετάρτη έως Κυριακή |21:30 μμ

Κρατήσεις απαραίτητες

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η ομάδα Νοσταλγία δημιουργεί μια θεατρική σειρά τεσσάρων επεισοδίων. Με έμπνευση την δράση ενός από τους μεγαλύτερους δολοφόνους στην ιστορία της ανθρωπότητας, του Τζακ Αντεροβγάλτη, παρουσιάζει μια  ιστορία μυθοπλασίας, εν μέρει βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Η αστυνομική ιστορία ξετυλίγεται σε 4 σπονδυλωτά επεισόδια γεμάτα σασπένς, που «φλερτάτουν» με το ύφος ξένων τηλεοπτική σειρών και την ατμόσφαιρα κινηματογραφικών ταινιών μυστηρίου.

Ο Αντεροβγάλτης είναι ένα κοινωνικό / ψυχολογικό θρίλερ με έντονες νουάρ παρακαταθήκες. Η παρουσίασή του στηρίζεται στην κινηματογραφική αφήγηση, έτσι ώστε ο θεατής να έχει την εντύπωση ότι παρακολουθεί πράγματι μια σειρά έξω από τα θεατρικά δεδομένα. Για τον λόγο αυτό, επιτρέπεται περιορισμένος αριθμός θεατών σε κάθε επεισόδιο, οι οποίοι και τοποθετούνται σε θέσεις διαφορετικής οπτικής.

Ξεφεύγοντας από την αμιγώς splatter αισθητική,  η ατμόσφαιρα τρόμου εδραιώνεται μέσα από την πλοκή, τις σχέσεις των χαρακτήρων και τα στοιχεία ρεαλισμού που χαρακτηρίζουν το θεατρικό ανέβασμα της σειράς. Με πειραματική και παιχνιδιάρικη σκηνοθεσία, ο Αντεροβγάλτης είναι ένα έργο για το απόλυτο κακό.

 

Τόπος: Βοστώνη

Χρονολογία: 1988-89

Στο πρώτο επεισόδιο με τον αινιγματικό τίτλο «Πώς κάτι που δεν είναι αλήθεια, είναι», εισάγονται οι χαρακτήρες και οι μεταξύ τους σχέσεις, προκύπτει ένα μυστηριώδες συμβάν που πρέπει να εξιχνιαστεί, η πλοκή περιπλέκεται, οι ήρωες παραπλανούνται, διαπράττεται ένας φόνος. Ή μήπως φόνοι;

Η σαιζόν εκκινεί στις 12 Οκτώβρη με το πρώτο επεισόδιο, για 10 μόνο παραστάσεις.

Το έργο ολοκληρώνεται σε 4 επεισόδια, ωστόσο οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μεμονωμένα επεισόδια καθώς θα υπάρχει σύντομη περίληψη των προηγούμενων επεισοδίων.

________________________

Rabbithole, Γερμανικού 20, Μεταξουργείο

Διάρκεια παράστασης: 80’

Είσοδος: 15 ευρώ / 10 ευρώ (φοιτητικό) / 8 ευρώ (ανέργων – ατέλειες)

Ta εισιτήρια των τεσσάρων επεισοδίων: 45 ευρώ (στο ταμείο του θεάτρου)

Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 5249903, ώρες κρατήσεων: 10.00 – 14.00

Οnline προπώληση σύντομα στη viva.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ ΛΟΓΩ ΣΚΗΝΩΝ ΒΙΑΣ

_____________________________________________________

Ταυτότητα παράστασης:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΥΓΓΡΑΦΗ: Γιώργος Σϊμωνας

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ/ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Τώνια Ράλλη

ΜΟΥΣΙΚΗ: Στάθης Νταφαλιάς

ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΕ/ΜΑΚΙΓΙΑΖ/ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Αλέξανδρος Λόγγος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ/ΑΦΙΣΑ: Μαρία Τούλτσα

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γιώργος Κορδέλλας, Γιώργος Σίμωνας

ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΠΡΩΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ

Συμεών Τσακίρης, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Λήδα Τουλουμάκου, Ελιάν Ρουμιέ, Αχιλλέας Βατρικάς, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Μαριάννα Λάζαρη, Νατάσα Στεφανάτου, Ηώς Αντωνοπούλου, Γεωργία Σωτηριανάκου, Κωνσταντίνος Λιναρδάκης, Ηλίας Μενάγιερ, Αλεξία Φάλλα, Δημήτρης Τσικούρας, Ευγενία Δελιαλή

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Δάφνη Ανέστη

dafni_anesti@hotmail.com / τηλ.: 697 7618434

ΠΡΟΣΕΧΗ  ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2ο: Στα ίχνη του Μονόκερω | 7 – 18 Δεκεμβρίου 2016

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3ο: Αυτός που μπορεί (είναι ο επιθεωρητής) | 29 Μαρτίου – 9 Απριλίου 2017

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4ο: Το μομέντουμ | 17 – 28 Μαΐου 2017

λογότυπο μικρότερο

12ο Athens Digital Arts Festival  Πρόγραμμα

*/ 12ο Athens Digital Arts Festival | 19 – 22 Μαΐου 2016

Κεντρικός Χώρος: Κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117-121

Performance Venue: six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6 – 8, Μοναστηράκι

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr

www.adaf.gr | #ADAF2016 #DigitalPop

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), επιστρέφει για την ετήσια διοργάνωσή του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σας προσκαλεί σε μία τετραήμερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Μαΐου, στο κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117 – 121. Παράλληλα, το ADAF 2016 θα παρουσιάσει έργα καλλιτεχνών και AV performances στον πολυχώρο six d.o.g.s.

Με κεντρικό θέμα Digital Pop, το ADAF 2016 εξερευνά τις διαφορετικές πτυχές του Ποπ στην ψηφιακή εποχή και όπως αυτές εξελίσσονται από τη συνεχή ενασχόληση με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο. Οτιδήποτε ορίζεται ως Ποπ, χαρακτηρίζεται από την κουλτούρα του «εδώ και τώρα». Στις μέρες μας, το Ποπ μπορεί να προσδιορίζεται μέσα από likes, shares, tweets, views ή followers φανερώνοντας κατά κάποιον τρόπο τη δύναμη του πλήθους να διαμορφώνει τάσεις και νοοτροπίες, αλλά ταυτόχρονα αυτή η δυναμική φαίνεται να είναι εφήμερη καθώς ο πολιτισμός εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς.

450 καλλιτέχνες από 60 χώρες θα παρουσιάσουν τα έργα τους μέσα από ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει διαδραστικές και οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, video art, διαδικτυακά έργα, δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες αλλά και για παιδιά, καθώς εγκαινιάζει τη νέα κατηγορία ADAF KIDS. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες καλλιτεχνών και παρουσιάσεις διεθνών φεστιβάλ, όπως τα Japan Media Arts Festival (Ιαπωνία), Loop Festival (Ισπανία), Anima (Βέλγιο), Locomocion (Μεξικό), κ.ά. Επίσης, στο πρόγραμμα προβολών συμπεριλαμβάνονται: το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ, The Story of Technoviking, το πρόγραμμα VIDEOsPAIN με έργα video art από Ισπανούς καλλιτέχνες, το πρόγραμμα From A to Z in Loop με έργα φοιτητών από το ΑΤΕΙ Αθήνας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στο gallery space του six d.o.g.s θα παρουσιαστεί η έκθεση Digital Image του ADAF αφιερωμένη στη σύγχρονη ψηφιακή εικόνα και την ποπ κουλτούρα του διαδικτύου.

Από τις 19 μέχρι τις 22 Μαΐου, το Φεστιβάλ θα πλαισιώνεται από οπτικοακουστικές περφόρμανς που θα πραγματοποιηθούν στο gig space του six d.o.g.s. Ξεκινώντας στις 19 Μαΐου με το exclusive event focus raster-noton με καλλιτέχνες από το διεθνές label ηλεκτρονικής μουσικής raster noton και ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα του με την performance Recession της γνωστής κολεκτίβας 1024 από τη Γαλλία, προσκαλεί το κοινό σε μια σειρά από εντυπωσιακά οπτικοακουστικά live acts.

Επιμέλεια καλλιτεχνικού προγράμματος ADAF 2016:

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου & Κατερίνα Γκουτζιούλη
INSTALLATIONS | Επιμέλεια Κατερίνα Γκουτζιούλη

VIDEO ART | Επιμέλεια Ειρήνη Ολυμπίου

ANIMATION | Επιμέλεια Μπάμπης Αλεξιάδης

WEB ART | Επιμέλεια Φωτεινή Βεργίδου

PERFORMANCES | Επιμέλεια Κατερίνα Αντωνοπούλου

DIGITAL IMAGE | Επιμέλεια Carolina Ghali

WORKSHOPS | Επιμέλεια Σωτήρης Ηλιάδης

Facebook event : www.facebook.com/events/1181280721882548

λογότυπο μικρότερο

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

IMG_0201Η Στέγη ταξιδεύει στη Μυτιλήνη / 14, 21 & 22 Μαΐου 2016

Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται για παιδιά ηλικίας 5-7 και 8-11 ετών και τους γονείς τους.

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά σε δέκα πόλεις ανά την Ελλάδα με το εργαστήριο «η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» σε παλιούς και νέους προορισμούς, φέτος με την υποστήριξη της ΟΠΑΠ. Α.Ε.

Ένατος σταθμός είναι η Μυτιλήνη. Σε συνεργασία με το 7/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης,  η Στέγη διοργανώνει ένα μουσικό εργαστήριο, με μουσικές δραστηριότητες ειδικά μελετημένες προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών.

Οι ευκαιρίες αισθητικής αγωγής και ανάδειξης του αισθητικού κριτηρίου των παιδιών του φάσματος εξακολουθούν να είναι ελάχιστες. Οι ανάγκες για αισθητική εκπαίδευση των παιδιών με διαταραχή αυτιστικού φάσματος είναι μάλλον παραγνωρισμένες. Το εργαστήριο αποσκοπεί πρωτίστως στην κάλυψη αυτής της ανάγκης, που θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της εκπαιδευτικής εμπειρίας κάθε παιδιού.

Στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, η μουσική αποτελεί κίνητρο για το παιδί, προκειμένου να αλληλεπιδράσει με το περιβάλλον, να αναπτύξει επικοινωνιακές δεξιότητες και να αποκτήσει θετικές εμπειρίες μέσω της μουσικής, σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο. Η μουσική αποτελεί ένα από τα πλέον βασικά εργαλεία μάθησης και αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον και λειτουργεί ως μέσο για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και τη συναισθηματική ωρίμανση των ατόμων με αυτισμό. Το εργαστήριο προσκαλεί τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη μουσική και το ρυθμό, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι και τις μουσικοκινητικές δραστηριότητες. Αρχικά, τα παιδιά γνωρίζουν το χώρο και τους μουσικούς και, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, πειραματίζονται με τα μουσικά όργανα και παράγουν ήχους. Καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι μικροί μουσικοί, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές, συμμετέχουν σε διάφορα παιχνίδια αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα με βάση τη μουσική.

Στο εργαστήριο αυτό, η μουσική γίνεται η «γλώσσα» επικοινωνίας, ακόμα και όταν λείπει ο λόγος. Μέσα από τους ήχους, το παιχνίδι και τις εναλλαγές ρόλων, τα παιδιά καλούνται να αισθανθούν την ύπαρξή τους, να εκφράσουν τι νιώθουν και να γνωρίσουν πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από μια ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών με υπεύθυνη τη μουσικολόγο και μουσικοθεραπεύτρια  Χριστίνα Παναγιωτάκου.

ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ανταποκρίνεται σε ένα από τα βασικά στοιχεία της Αποστολής της Στέγης:  «…  η εκπαίδευση για τα παιδιά και η διά βίου μάθηση για ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε ένα χώρο ανοιχτό και προσιτό σε όλους.»

Στον πυρήνα της εκπαιδευτικής πολιτικής της Στέγης είναι να διευκολύνει την πρόσβαση στη σύγχρονη τέχνη γενικά, αλλά και στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Στέγης ειδικότερα, μέσα από κύκλους εργαστηρίων πολλαπλών συναντήσεων, επιτρέποντας κατά αυτόν τον τρόπο την εμβάθυνση σε συγκεκριμένα θεματικά πεδία. Επιθυμία μας είναι να λειτουργήσουμε συμπληρωματικά με το σχολικό και πανεπιστημιακό εκπαιδευτικό σύστημα, παρέχοντας στοιχεία επαγγελματικής εκπαίδευσης. Μία από τις προτεραιότητες της Στέγης είναι να σχεδιάσει και να προσφέρει σημαντικές κοινωνικές υπηρεσίες σε ειδικές ομάδες κοινού και να προσεγγίσει ευρύτατες δημογραφικές ομάδες. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τους πολίτες  του «αύριο», αποτελώντας ουσιαστική γέφυρα μεταξύ της Στέγης και του συνολικού κοινωφελούς έργου του Ιδρύματος Ωνάση.

Η Στέγη, ανοικτή προς όλους, προσφέρει εργαστήρια εντός και εκτός των τειχών της, σε Αττική και Περιφέρεια, σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιδιώκοντας μια ουσιαστική συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, που έχει σαν στόχο το συσχετισμό με τη διδακτέα ύλη και τη σταδιακή διαμόρφωση ενός περισσότερο ενημερωμένου αλλά και δεκτικού σε νέες τάσεις κοινού. Στα ανεξάρτητα προγράμματα για μεμονωμένους επισκέπτες, οικογένειες, παιδιά και εφήβους, δίνεται έμφαση στην ελληνική παράδοση και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσω προγραμμάτων γραφιστικής, κινηματογράφου, φωτογραφίας, δημοσιογραφίας, αλλά και σε νέες θεματικές όπως η υγεία και η διατροφή. Στα προγράμματα ενηλίκων και στις ειδικές ομάδες κοινού, η Στέγη προτείνει προγράμματα για παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, για άτομα με και χωρίς αναπηρία, για κρατούμενους φυλακών, για ασθενείς σε νοσοκομεία αλλά και για άτομα άνω των 65 ετών. Διοργανώνονται πολυάριθμα εργαστήρια και σεμινάρια που σχετίζονται με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα (Εικαστικά, Μουσική, Θέατρο, Χορός), με στόχο τη διαρκή επιμόρφωση, την επαφή και την εξοικείωση μικρών και μεγάλων με έννοιες της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και την ενημέρωση γύρω από ευρύτερα ζητήματα της εποχής μας.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

– 25.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί

– 700 σχολεία από Αττική και Περιφέρεια

– 20 διαφορετικά προγράμματα για σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

– 50+ εργαστήρια σχετικά με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Στέγης

– 20 σεμινάρια για επαγγελματίες από τον χώρο των τεχνών

– 30 συζητήσεις μετά τις παραστάσεις για το ευρύ κοινό

– 45 εργαστήρια πολλαπλών συναντήσεων για παιδιά, εφήβους, οικογένειες, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και άτομα με και χωρίς αναπηρία

ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ

Το Κοινωφελές  Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης συστάθηκε τον Δεκέμβριο του 1975 σύμφωνα με την επιθυμία του Αριστοτέλη Ωνάση, στο όνομα του γιου του Αλέξανδρου Ωνάση. Βασικές προτεραιότητες του Ιδρύματος αποτελούν ο πολιτισμός, η παιδεία και η κοινωνική αλληλεγγύη. Μεταξύ των δράσεών του στον τομέα της παιδείας, ξεχωριστή θέση κατέχει η χορήγηση υποτροφιών σε Έλληνες για διδακτορικές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σε αλλοδαπούς για μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα στην Ελλάδα (εφ’ όσον το αντικείμενο μελέτης άπτεται του Ελληνικού πολιτισμού). Μέχρι σήμερα, είχαν δοθεί συνολικά περίπου 6.300 υποτροφίες.

Σε σχέση με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, το Ίδρυμα Ωνάση ενισχύει

–           σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες βρίσκονται είτε σε υποβαθμισμένες περιοχές αστικών κέντρων, είτε σε ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές με παιδαγωγικό υλικό και τεχνολογικό εξοπλισμό (περισσότερες από 600 χορηγίες)

–           το σημαντικό έργο των ειδικών σχολείων και ειδικών τάξεων ένταξης της χώρας μας, με τη δωρεά βιβλίων, εξοπλισμού και εποπτικών μέσων προκειμένου να διευκολύνει την εκπαιδευτική προσπάθεια των παιδαγωγών

–           Ελληνικά Πανεπιστήμια για εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων, ενίσχυση βιβλιοθηκών και παν/κών εκδόσεων, προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού και υποστηρικτικού υλικού

Επιπλέον, το Ίδρυμα, αρωγός στην προσπάθεια των Ελλήνων μαθητών να αριστεύσουν στο εξωτερικό, το 2015 ανέλαβε τις δαπάνες συμμετοχής των ελληνικών ομάδων σε επιστημονικές Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδες.

Το Ίδρυμα επίσης στηρίζει οικονομικά πανεπιστημιακές έδρες, τμήματα ή προγράμματα στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νότια Αμερική, την Αφρική, την Αυστραλία και την Ασία, όπου διδάσκονται οι ελληνικές σπουδές. Εκτιμώντας την προσφορά τους και γνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, στηρίζει θεσμοθετημένα πανεπιστημιακά προγράμματα ελληνικών σπουδών που παρουσιάζουν αξιόλογο και σταθερό έργο. Συνδράμει, επίσης, κλασικά σχολεία δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπου διδάσκεται η αρχαία ελληνική γλώσσα και ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός.

Σάββατο 14 Μαΐου 2016:

Η πρώτη συνάντηση είναι μόνο για τους γονείς

Γονείς παιδιών 5-7 ετών: 10.00-12.00

Γονείς παιδιών 8-11 ετών: 12.00-14.00

Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Μαΐου 2016: Κάθε παιδί συνοδεύεται από έναν γονέα

Παιδιά 5-7 ετών που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και ο γονέας τους,  Ώρες: 10:00-12:00

Παιδιά 8-11 ετών που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και ο γονέας τους, Ώρες: 12:00-14:00

Επιπλέον δράσεις: Το Σάββατο 21 Μαΐου στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο ενηλίκων για περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Προϋποθέσεις: Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η παρουσία του γονέα είναι απαραίτητη και στις τρεις συναντήσεις του εργαστηρίου.

Δηλώσεις συμμετοχής: 22510 23171 (Δευτέρα-Παρασκευή 8:00-13:00, για το μουσικό εργαστήριο και το βιωματικό εργαστήριο ενηλίκων)

Τόπος διεξαγωγής:  7/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, Γ. Μούρα 10, 81100 Μυτιλήνη

**

λογότυπο μικρότερο

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΤΕΧΝΟΧΩΡΟ

image002Την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 20:00 εγκαινιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση του Γιώργου Πανταζή με τίτλο «Μικρομέρια, Η επιβίωση της θυσίας» που θα διαρκέσει έως και τις 4 Ιουνίου. Η έκθεση λειτουργεί ήδη.

Το Σάββατο 14 Μαΐου από τις 11:00-16:00 οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια ζωγραφικής και μικροκατασκευής, τα οποία θα συντονίζουν καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί, σε μία συνεργασία της αίθουσας τέχνης Τεχνοχώρος με τη γκαλερί artshot Sophia Gaitani.

Από τις 23 Μαΐου, ξεκινά στο εστιατόριο Βαρούλκο Seaside η έκθεση που επιμελούνται η Μαρία Βασαριώτου και ο Γιώργος Νομικός με τίτλο «Σπόρος». Η έκθεση γίνεται σε συνεργασία με το εστιατόριο Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου και της αίθουσας τέχνης Τεχνοχώρος και φιλοξενείται στην αίθουσα Art deck (2ος όροφος) και στο lobby.

Την Παρασκευή 27 Μαΐου έως και την Κυριακή 29 Μαΐου σας περιμένουμε στην Art Athina 2016 στο περίπτερο μας B6. Θα παρουσιάσουμε τους Κωνσταντίνο Βαλαή, Δήμητρα Σιατερλή, Pino Pandolfini, Νικόλα Αντωνίου, Δήμο Κηπουρό, Σοφία Γαϊτάνη και Δημήτρη Κρέτση.

Γιώργος Πανταζής | «Μικρομέρια – Η επιβίωση της θυσίας» | Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, Ώρα 20:00-23:00
Η οδός Λεμπέση, ένας δρόμος τέχνης στο κέντρο της Αθήνας, απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης, φοράει τα γιορτινά του και υποδέχεται την άνοιξη. Έτσι, την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 20:00, η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και η γκαλερί artshot Sophia Gaitani, σας προσκαλούμε στα κοινά εγκαίνια δύο εκθέσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προσεγγίζοντας την τέχνη με μία άκρως εορταστική και ανοιξιάτικη διάθεση. Σε μία βραδιά που θα «μυρίζει άνοιξη», η οδός Λεμπέση θα μετατραπεί σε μονοπάτι προς την αναγέννηση της φύσης, του πνεύματος και της διάθεσής μας. Η βραδιά θα περιλαμβάνει έργα τέχνης, ζωντανή μουσική, συζήτηση και κρασί, ενώ το πρωί του Σαββάτου 14 Μαΐου, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια ζωγραφικής και μικροκατασκευής τα οποία θα συντονίζουν καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί.

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος φιλοξενεί από τις 6 Μαΐου μέχρι και τις 4 Ιουνίου, που όμως εγκαινιάζεται την Παρασκευή 13 Μαΐου, τον Γιώργο Πανταζή στην πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Μικρομέρια, η επιβίωση της θυσίας». Τα έργα που παρουσιάζονται έχουν ως κέντρο και κοινό σημείο τη ”Micromeria Acropolitana”, ένα λουλούδι που εμφανίζεται ανά διαστήματα, μόνο στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Λίγα μέτρα από τον τόπο που το γέννησε, ο καλλιτέχνης εξετάζει την εμφάνιση, την εξαφάνιση και την επανεμφάνιση του μοναδικού αυτού φυτού, μόλις 20 εκατοστών, με το μικρό ροζ άνθος, και το εντάσσει στο πλαίσιο της θυσίας και της αναγέννησης της φύσης αλλά και του ίδιου μας του εαυτού.

Όπως αναφέρει ο εικαστικός-επίκουρος καθηγητής στην Σχολή Καλών Τεχνών του Παν. Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα), Χάρης Κοντοσφύρης, «ίσως ο πιο δυνατός εντροπικός παράδεισος να είναι αυτός ο οποίος προτείνει την αναδημιουργία του. Η δυνητικότητα, η εντροπιότητα του εντοπισμού ενός εκκολαπτόμενου σπόρου που ξαναφύτρωσε, στο μοναδικό τόπο που έχει εντοπιστεί, είναι βασικά στοιχεία παρατήρησης του βοτανολόγου ποιητή, του ακούραστου ζωγράφου, για τον ανείδωτο παράδεισο», ενώ παρατηρεί ότι «ο Γιώργος Πανταζής αναδεικνύει τη Micromeria Acropolitana σαν το κύριο διασωθέν ον του λησμονημένου παραδείσου. Καμιά φωνή δεν θρηνεί το χαμό της Μικρομέριας. Καμιά φωνή δεν τραγουδά την επαναφορά της. Και όμως πρόκειται για μια θεογονία».
Η εικαστικός – μουσειολόγος Γεωργία Δαμιανού η οποία συντονίζει την έκθεση τονίζει ότι «ροές λουλουδιών, παρασέρνουν το θεατή μέσα στο χώρο της γκαλερί, που πλέον έχει μεταμορφωθεί με διανυσματικό τρόπο σε ένα ιδιότυπο εικαστικό οικοσύστημα. Ηλιακές πινελιές θρέφουν τα άνθη του Πανταζή, και δημιουργούν ένα κεντρικό φως, σαν παλμό που βάζει τάξη στο χάος, με αποτέλεσμα την άνθιση, την ορατή εκδήλωση του άπλαστου κόσμου , την έκφανση των αόρατων δυνάμεων».

Ο Γιώργος Πανταζής μας προτείνει τους εικαστικούς Χρήστο Σκούρτη, Ηλία Μπαρκαλή και Χάρη Κοντοσφύρη που συμμετέχουν ως φιλοξενούμενοι στην ατομική του έκθεση και καθένας από τους οποίους συνομιλεί, και εν μέρει επεμβαίνει, σε ένα διαφορετικό, κάθε φορά, έργο του. Η δράση αποτελεί μέρος της εικαστικής πλατφόρμας «Μακρύ Όχημα».

Το «Μακρύ Όχημα» είναι ένα συνεργατικό ρυμουλκό από εικαστικούς καλλιτέχνες που θέλουν να προσεγγίσουν κριτικά και να ξεδιαλύνουν τη διαδικασία ανάμεσα στην εργασιακή διαδικασία του έργου τέχνης και τις κοινωνικές σχέσεις που η τέχνη γεννά και/ή αναπαράγει.

Είναι ανοικτό και οριζόντιο σύστημα συνέκθεσης που εμπλέκει απόφοιτους καλών τεχνών, καλλιτέχνες όλων των τεχνών, επιμελητές, ιστορικούς τέχνης και αίθουσες τέχνης.

Υποστηρίζεται από το 3ο εικαστικό εργαστήριο Ζωγραφικής του Τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της Σχολής Καλών τεχνών Φλώρινας και συντονίζει ερευνητικές διαδικασίες διάχυσης του έργου τέχνης στο μετά πανεπιστημιακό περιβάλλον.

Ο Γιώργος Πανταζής γεννήθηκε στις 4 Απριλίου του 1993 στην Πτολεμαΐδα . Το 2007 σε ηλικία 14 χρονών εισάγεται με την ειδική κατηγορία των «ταλέντων» στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ Φλώρινας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του είχε ως κύρια κατεύθυνση το 3ο Εργαστήριο Ζωγραφικής και Καθηγητή τον Χάρη Κοντοσφύρη. Αποτελεί μέλος της εικαστικής ομάδας «εν-φλώ» και πλέον ζει και εργάζεται στην Φλώρινα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Διάρκεια Έκθεσης: 6 Μαΐου – 4 Ιουνίου 2016

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00 – 14:30 & 17:30 – 20:30

Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 – 16:00

Κυριακή, Δευτέρα: Ανοικτά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού

λογότυπο μικρότερο

xamenh_geniaΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ

//// Δευτέρα 1/2 – 21:00-23:00 -παράσταση «Χαμένη Γενιά»
Οι «On The RoAd» παρουσιάζουν την παράσταση «Χαμένη Γενιά», εμπνευσμένο από το κλασικό θεατρικό έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ «Η αρρώστια της νιότης». Πέντε νέοι φοιτητές Ιατρικής ζουν στα άκρα, έχοντας σαν άλλοθι την νιότη μιας χαμένης γενιάς, που εν αγνοία της φλερτάρει με το θάνατο. Τα ερωτικά παιχνίδια, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, και τα παιχνίδια εξουσίας αποτελούν μια επιλογή ζωής για τα πιο ευαίσθητα μέλη της χαμένης γενιάς

Κείμενο / σκηνοθεσία: Κλεοπάτρα Εμμανουήλ
Οργάνωση ομάδας: Ιωάννα Δαρμή
Διάρκεια: 90’ λεπτά
Επικοινωνία: 6945168159

Τετάρτη 3/2
16:00-18:00 Μάθημα iyengar yoga με τον Γιούλη Μηνά
Η λέξη Γιόγκα στα σανσκριτικά προέρχεται από τη ρίζα yug-, που σημαίνει ενώνω. Στόχος του Γιόγκα είναι ως εκ τούτου η ένωση των δύο πόλων που απαρτίζουν την ανθρώπινη ενότητα: θετικού-αρνητικού, αρσενικού-θηλυκού ή υλικού-πνευματικού μέσω της επίγνωσης του εαυτού.

Τα μαθήματα διαρκούν μιάμιση ώρα και η εξάσκηση κατά τη διάρκεια του μαθήματος περιλαμβάνει προθέρμανση, κινητικές και στατικές ασκήσεις (άσανας) και χαλάρωση (γιόγκα νίντρα). Με τακτική πρακτική ενεργοποιείται η ανεμπόδιστη ροή της αναπνοής και επομένως της ζωτικής ενέργειας μέσα στο σώμα, το οποίο μπορεί σταδιακά καθώς αποτοξινώνεται και αποβάλλει τις εντάσεις του, να κάνει όλο και πιο δύσκολες ασκήσεις με λιγότερη προσπάθεια και περισσότερη επίγνωση. Η ηρεμία που επικρατεί με αυτό τον τρόπο στο σώμα και στην αναπνοή, επεκτείνεται τότε και στο νου, επιφέροντας γαλήνη και αυτοέλεγχο.

Πέμπτη 4/2
19:00-21:00 Μαθήματα Αφρικανικού χορού με τον Υβ
afrikanikos Κάθε Πέμπτη 7-9 μμ

&

Κάθε Κυριακή 12-2:30μμ.

Παρασκευή 5 & Σάββατο 6/2

21:00- 23:00
Παράσταση ‘’Το βαλς των βρώμικων δρόμων νο. 5’’ από την ομάδα «Αδέσποτες Σκύλες»
Οι Αδέσποτες Σκύλες παρουσιάζουν την καινούργια τους παράσταση

‘’Το βαλς των βρώμικων δρόμων νο. 5’’

Η παράσταση, όπως και ολόκληρη η πορεία μας, είναι εμπνευσμένη από όλους εκείνους που σε οποιαδήποτε εποχή και τόπο, με οποιονδήποτε τρόπο απάντησαν σε αυτό που τους καταπίεζε δημιουργώντας χίλιες ερωτήσεις. Aπό αυτούς που τόλμησαν να σταθούν και να υπερασπιστούν τη γη και την ελευθερία, που είδαν εκεί που έμοιαζε να υπάρχει μόνο σκοτάδι. Από αυτούς που πίστεψαν ότι γίνεται και το έκαναν, χωρίς να περιμένουν να γίνει. Από όλους εκείνους που άλλαξαν τον κόσμο καβάλα στον Ροσινάντε, από όλους τους μάγειρες, εργάτες, κουβαλητές, στριατιώτες όλων των μεγάλων της ιστορίας, από όλους εκείνους που εγκλωβισμένοι στέκουν στατικοί, σχεδόν παθητικοί μπροστά στα γεγονότα και απορούν, που βάζουν ερωτηματικά και αγωνιούν χωρίς να ξέρουν αν μπορούν να δράσουν. Από όλους αυτούς που συνεχίζουν να ζουν μόνοι, ψάχνοντας διόδους επικοινωνίας μέσα από την χαμηλή αυτοεκτίμηση, μέσα από την αυτολύπηση που τους υποχρεώνει ένα παρόν που δεν τους λογαριάζει. Από όλα εκείνα τα σώματα που επιμένουν να κρατούν στην κορυφή το κεφάλι κι ας έχουν ένα ζυγό που τους βαραίνει το σβέρκο, από όλους αυτούς που μέσα από το μαγγανοπήγαδο μπορούν να αγναντεύουν την ανοιχτωσιά του ορίζοντα, από όλους εκείνους που χωρίς να το σκεφτούν βοήθησαν όπως μπορούσαν τον άλλο, τον ξένο, τον απέναντι. Από όλους εκείνους που έστω για μια στιγμή αμφισβήτησαν τα δεδομένα ακόμα και τις μεγαλύτερες βεβαιότητές τους και έπειτα ξαναγύρισαν στο καβούκι τους, από όλους αυτούς που γεύτηκαν έστω για μια στιγμή την προσωπική επαφή με την ζωή και τον κόσμο έξω από την παραδεδομένη εικόνα.

Οι Αδέσποτες Σκύλες είναι μια αυτοργανωμένη μουσικοθεατρική ομάδα που ξεκίνησε το 2008. Το Βαλς των Βρώμικων Δρόμων είναι η παραστάσιμη φόρμα που χρησιμοποιούν ως όχημα για να μιλήσουν για την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Πρόκειται για μια παράσταση σαν συναυλία. Στην σκηνή 6 γυναίκες ηθοποιοί και 3 άντρες μουσικοί.

Στο Βαλς των Βρώμικων Δρόμων Νο 5 ακούγονται κείμενα των: Μπέκετ, Πεσσόα, Γκαλεάνο, Μπρεχτ, Καμύ καθώς και της Ντίνας Καφτεράνη. Η μουσική σύνθεση της πρωτότυπης μουσικής ανήκει στον Άγγελο Αγγελίδη.

Οι Αδέσποτες Σκύλες λειτουργούν με παπούτσι (ελεύθερη συνεισφορά) υποστηρίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση στην τέχνη και είναι δίπλα σε κάθε αυτοργανωμένο εγχείρημα.

Σκηνοθεσία -δραματουργία: Ντίνα Καφτεράνη

Μουσική σύνθεση-κιθάρα: Άγγελος Αγγελίδης

Κίνηση: Χρυσάνθη Μπαδέκα

Δραματουργικό υλικό: Αδέσποτες Σκύλες

Οι Αδέσποτες Σκύλες:Δήμητρα Γκλιάτη, Νάντια Καβουλάκου,Φραγκίτσα Κατωγυρίτη,Ντίνα Καφτεράνη,Τατιάνα Πίττα, Ανθούλα Χαιροπούλου

Μουσικοί:

Τύμπανα: Λέανδρος Φράτνικ
Κόντρα Μπάσο: Στάθης Διαμαντίδης
Ήχος:Μανώλης Παντελιάς
Φώτα:Αδάμ Τσαπέκος
Κατασκευή κουστουμιών: Mύρα Μεϊμάρη
Οργανωση: Ευγνωσία Κοκκινίδου

Πρεμιέρα στις 15/ο1/2016 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο ως 06/02/2016
Ώρα έναρξης 21:00
Σάββατο 6/2

12:00-15:00 Μαθήματα Ζογκλερικών

Μαθήματα ζογκλερικών από το νέο χρόνο …
Κάθε Σάββατο 11-2 μμ.

Κάθε Κυριακή 12-2:30μμ.

15:30-18:30 «Δωσ΄ μου το χέρι σου…» – «Give me your hand…» (work in progress)
P1100619 Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, 3.30 μ.μ – 6.30 μ.μ, εργαστήρι ελεύθερης έκφρασης & δημιουργικής επικοινωνίας, στον 1ο όροφο του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου Εμπρός.

On Sunday, January 7th, 2016, 3.30pm,-,6.30pm, workshop of Free Expression and Creative Communication, at 1st floor of Free and Self Οrganised Theater Embros
«Δωσ΄ μου το χέρι σου…» – «Give me your hand…» (work in progress)

Ένα δημιουργικό ταξίδι επιστροφής στο φως, που υπάρχει μέσα μας… Mία εκδρομή δημιουργικής συνύπαρξης, χωρίς αποκλεισμούς, στη διάρκεια του οποίου όλες οι φωνές δοκιμάζουν την ανάγκη τους να γιορτάσουν, να ονειρευτούν, να αφουγκραστούν, να οσφριστούν, να αγγίξουν την εσωτερική και εξωτερική μουσική των σωμάτων, και να την εκφράσουν, ελεύθερα, παίζοντας, όπως όταν ήταν παιδιά… Ένα ομαδικό σκασιαρχείο από τις νόρμες της βάρβαρης «κανονικότητας».
Ποιοι/Ποιες/πώς συμμετέχουν;
Συμμετέχουν όσες/οι κάνουν join in στο event:
https://www.facebook.com/events/853886948057700/
και δηλώσουν την επιθυμία τους στο in box Xara Alexakis, έως 16 άτομα, ανεξαρτήτως γνώσεων, γλώσσας; φύλου, φυλής ή όποιας άλλης διαχωριστικής γραμμής. Φορούν άνετα ρούχα, π.χ. φόρμες γυμναστικής, έχουν μαζί τους δυο ζευγάρια ζεστές κάλτσες, για να μην κρυώσουν τα πόδια τους, μιας και τα παπούτσια τα βγάζουν μπαίνοντας. Φέρνουν μαζί τους μαρκαδόρους ή χρώματα παστέλ και χαρτί Α4, κάτι που αγαπούν πολύ κι ένα παρεό ή ένα «μαγικό» χαλί, για άνετες στάσεις στο δάπεδο ή για απροσδόκητες χορευτικές πτήσεις… Όσοι/ες έχουν την ευχαρίστηση φέρνουν σπιτικά κεράσματα, για το δείπνο του αποχαιρετισμού, στο τέλος του ταξιδιού…
Εμψύχωση-Συντονισμός/Encouragement-Coordination:
Χαρά Αλεξάκη – Xara Alexakis (Δραματοπαιδαγωγός-drama teacher) E-mail: cultivatingthearts@gmail.com

17:00-18:00 «Ο νεαρός βασιλιάς» του Όσκαρ Ουάιλντ – ομάδα Μικροί Συντεταγμένοι
Η ομάδα «Μικροί Συντεταγμένοι» παρουσιάζει το «Νεαρό Βασιλιά» του Όσκαρ Ουάιλντ σε δραματοποιημένη αφήγηση για παιδιά από 8 έως 88 ετών…

Η ιστορία ενός νεαρού βασιλιά που όταν ανακαλύπτει, μέσα από τρία όνειρα που βλέπει την παραμονή της στέψης του, τον πόνο και τη δυστυχία των φτωχών ανθρώπων που δουλεύουν για τις πολυτέλειες των πλουσίων και τα δικά του «λούσα», αρνείται να φορέσει το βασιλικό μανδύα και το διάδημα και να κρατήσει το σκήπτρο του.
Πάντα προκλητικός και αντισυμβατικός, ο Όσκαρ Ουάιλντ, ακόμα και στα παραμύθια του για παιδιά, χρωματίζει πολιτικά τις ιστορίες του και τοποθετεί σε εξέχουσα θέση τη συμπόνια και την αλληλεγγύη.
Σκηνοθετική επιμέλεια: Μαρία Λουίζα Παπαδοπούλου, Τατιάνα Σκανάτοβιτς
Μουσική σύνθεση/στίχοι: Τατιάνα Σκανάτοβιτς
Μουσική συνοδεία: Ευαγγελία Τσιάρα
Φωτισμοί: Βαγγέλης Σαγρής

Αφηγούνται:
Ίρις Μπουκαρή
Τατιάνα Σκανάτοβιτς
Ευαγγελία Τσιάρα

Από 3/1 και κάθε Κυριακή στις 17:00, για 8 παραστάσεις.
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.

19:00-23:00 Θεματικη Ανοιχτή Συνέλευση του ΕΜΠΡΟΣ
Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ» ετοιμάζει το «RADIO ΕΜΠΡΟΣ» και αυτή την Κυριακή καλούμε στη συνέλευση μας όλους όσους θα ήθελαν και θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε αυτό το εγχείρημα…
Αν έχεις ιδέες ή γνώσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν στην υλοποίηση του «RADIO ΕΜΠΡΟΣ» σε περιμένουμε αυτή την Κυριακή να τις μοιραστείς μαζί μας !
Καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν με τις απόψεις και τη δημιουργικότητά τους στο εγχείρημα που τα τελευταία χρόνια παλεύει και αποτελεί όλο και περισσότερο έναν κόμβο συνάντησης των κοινωνικά ευαισθητοποιημένων ανθρώπων.


Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη με οριζόντια λειτουργία που βασίζεται στις αρχές της αυτοδιαχείρισης και της αυτοοργάνωσης. Κάθε Κυριακή μετά τις 7.00 μ.μ. γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα διαχείρισης και προγραμματισμού των εκδηλώσεων και διαμορφώνεται από κοινού η στάση της κατάληψης στα ζητήματα ευρύτερου κοινωνικού και πολιτικού ενδιαφέροντος. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νοιάξιμο, αυτό είναι δυνατό.
Το Εμπρός είναι φιλικό για θεατές/ριες και καλλιτέχνες/ιδες με Αναπηρία.

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2,Ψυρρή,Αθήνα

http://www.embros.gr

**

Η ΑΛΛΗ ΑΘΗΝΑ –  Φεστιβάλ

Cinemarian (Αθήνα) 5 – 7 Φεβρουαρίου 2016

3αλλη αθηνα
Η Φωτογραφική Ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 προσκαλεί τους καλλιτέχνες που τους ενδιαφέρει να συμμετέχουν στο φεστιβάλ (φωτογράφους, ζωγράφους, ποιητές, σκηνοθέτες, performers κ.ά.) να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2016.

Το Φεστιβάλ δεν απαιτεί καμία οικονομική συμμετοχή από τους συμμετέχοντες, θα έχει ελεύθερη είσοδο για όλους και γίνεται με την ευγενική φιλοξενία του Cinemarian, του πρώτου χώρου αποκλειστικά για προβολή ταινιών μικρού μήκους.

Ποια είναι η ΑΛΛΗ ΑΘΗΝΑ; Μα αυτό είναι το ζητούμενο του φεστιβάλ μας και θα το αντιμετωπίσουμε μέσα από τα έργα μας κι όχι με λόγια!

Για να βοηθούν λίγο όμως οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί, αυτό που έχει περισσότερο στο μυαλό της η οργανωτική επιτροπή είναι μια Αθήνα που συνήθως αγνοούμε, μια Αθήνα που όταν τη δούμε σε αυτό το φεστιβάλ θα μας εκπλήξει και θα μας κάνει ίσως να ξαναγαπήσουμε την πόλη αυτή! Δυστυχώς εικόνες φτώχειας, απόγνωσης, ασχήμιας και κλειστοφοβικές είναι πια η καθημερινότητά μας…

Το ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 διοργανώνει κάθε χρόνο φεστιβάλ στην Αθήνα που τυγχάνουν προβολής από τα ΜΜΕ και μεγάλης προσέλευσης κόσμου. Ενδεικτικά τα τελευταία μας φεστιβάλ είχαν ως θέματα: Γυναίκα, Ομορφιά, Αντοχή και Αναιρέσεις. Έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές της ομάδας για να ταξιδέψει το φεστιβάλ αυτό και σε άλλους χώρους στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις.
Υποβολές έργων ή προτάσεων στο akatsikoudis@yahoo.com
Επιμέλεια: Ανδρέας Κατσικούδης
http://www.diafragma26.blogspot.gr

http://www.cinemarian.gr

eyelands logoΦθινόπωρο στην Αθήνα

κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων:αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2015

μουσική
Νοέμβριος 2015

Δανεικά Παπούτσια | Χριστίνα Μαξούρη | Φώτης Σιώτας | Σοφία Ευκλείδου
Πρεμιέρα: Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 | Από τις 2 Νοεμβρίου μέχρι 28 Δεκεμβρίου 2015
κάθε Δευτέρα| 21:00
γενική είσοδος: 8 €
Μετά από μια χορταστική περιοδεία σε Ελλάδα κι εξωτερικό, η Χριστίνα Μαξούρη φορά ξανά τα Δανεικά της Παπούτσια και επιστρέφει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, για έναν τρίτο και τελευταίο κύκλο εμφανίσεων. Σε μια ξαναϊδωμένη εκδοχή, η παρέα μεγαλώνει με σταθερούς καλεσμένους δύο δεξιοτέχνες μουσικούς. Solo a cappella και μαζί, θα περπατήσουν σε «δανεικά» μουσικά μονοπάτια, μακρινά και κοντινά, συμπληρώνοντάς τα με κείμενα των Χατζιδάκι, Ελύτη, Λειβαδίτη, Περεσιάδη, Νικολακοπούλου κ.α.
Σύλληψη, φωνή: Χριστίνα Μαξούρη | βιολί: Φώτης Σιώτας | τσέλο: Σοφία Ευκλείδου

θέατρο
Κυμβελίνος| William Shakespeare|εργαστήρι υποκριτικής της ομάδας Elephas tiliensis
Πέμπτη 12 & Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 | 21:00
Είσοδος ελεύθερη, με ελεύθερη συνεισφορά
Δύο ανοιχτές παρουσιάσεις, ως work in progress, του εργαστηρίου υποκριτικής της ομάδας Elephas tiliensis, με πεδίο εργασίας ένα έργο από την ώριμη περίοδο του W. Shakespeare. Ο Κυμβελίνος είναι ένα σκοτεινό παραμύθι με αίσιο τέλος που πραγματεύεται την πάλη του κακού με το καλό και ένα ποιητικό κείμενο που ακροβατεί ανάμεσα στην τραγωδία και την κωμωδία .

Μουσική
The Sound of Color | Elektronik Meditation
Από τις 13 Νοεμβρίου | μία Παρασκευή κάθε μήνα
είσοδος ελεύθερη, ελεύθερη συνεισφορά
Το οπτικο-ακουστικό πειραματικό project του μουσικού Γιάννη Αναστασάκη και της εικαστικού Deniz Αγγελάκη είναι μια δυνατή σύμπραξη ambient, ψυχεδελικής μουσικής και μιας ιδιαίτερης τεχνικής προβολής live painting. Οι Elektronik Meditation, με καλεσμένο κάθε φορά έναν διαφορετικό καλλιτέχνη, θα παρουσιάζουν στο ΚΕΤ μία βραδιά κάθε μήνα αυτοσχεδιαστικά έργα.

μουσική
+ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ | μουσικό ντουέτο Unsample, Βέρα Λυνν, Χρήστος Τσάμης
Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015
είσοδος ελεύθερη, ελεύθερη συνεισφορά
To ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής του συνθέτη Λευτέρη Παπαδημητρίου και του performer, συνθέτη και σεναριογράφου Μάριου Τσάγκαρη και οι εικαστικοί Βέρα Λυνν και Χρήστος Τσάμης, παρουσιάζουν ένα ηχητικό και οπτικό κολάζ δράσεων σε πραγματικό χρόνο. Οι τέσσερις καλλιτέχνες, με γέφυρα την ηλεκτρονική μουσική και τα visuals, επεξεργάζονται τους κώδικες της οπτικής και της ηχητικής επικοινωνίας σε ένα έργο πολυμορφικής πληροφορίας.

θέατρο
Δεκέμβριος 2015

Δαίμονας | Μαρία Ευσταθιάδη | Μιχάλης Αγγελίδης | Μαριέττα Σπηλιοπούλου
Πρεμιέρα : Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου| Από τις 2 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2016 |
κάθε Τετάρτη και Πέμπτη | 21:00
Με αφορμή τους Δαιμονισμένους του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, η Μαρία Ευσταθιάδη επανεγγράφει την ιστορία που εξομολογείται ο ήρωας του μυθιστορήματος, Νικολάι Σταβρόγκιν, σε ένα από τα λογοκριμένα, στις πρώτες εκδόσεις του έργου, κεφάλαια του βιβλίου. Η συγγραφέας καταδύεται στις ρωγμές της εξομολόγησης, εντοπίζει τα σημεία εκείνα που θα ήταν ικανά να αλλάξουν την ιστορία φανερώνοντας την πιθανή κρυφή της αλήθεια και τα μεγεθύνει, αντιστρέφοντας το δραματικό υποκείμενο. Η μετεγγραφή της ιστορίας είναι ριζική. Η αρχική διατύπωση μεταστρέφεται στο έργο συνολικά με κυρίαρχο άξονα την άκρατη, πηγαία, ασύμβατη σε ηθικούς φραγμούς και κανόνες επιθυμία.
γενική είσοδος: 10 € | φοιτητικό, άνω των 65: 8 € | μειωμένο εισιτήριο (άνεργοι, κάρτα ΣΕΗ, ΑΜΕΑ): 5 €
κείμενο: Μαρία Ευσταθιάδη | σκηνοθεσία: Μιχάλης Αγγελίδης | ερμηνεία: Μαριέττα Σπηλιοπούλου |

θέατρο
Δεκέμβριος 2015

Ιστορία του γερασμένου παιδιού| Jenny Erpenbeck | Σεβαστιάνα Αναγνωστοπούλου
Πρεμιέρα : Σάββατο 12 Δεκεμβρίου| Από τις 12 Δεκεμβρίου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2016
κάθε Σάββατο και Κυριακή| 21:00
Έξι χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, η Jenny Erpenbeck βασισμένη σε μια πραγματική ιστορία γράφει το σπαρακτικό ψυχογράφημα μιας γυναίκας η οποία αδυνατώντας να διαπραγματευτεί με την ενήλικη ζωή και τον κόσμο, καταφεύγει σε έναν επαναπροσδιοριζόμενο εαυτό, σ’ ένα παιδί χωρίς παρελθόν. Ταυτόχρονα η συγγραφέας συνθέτει μια βαθιά πολιτική αλληγορία για το «πόσο δύσκολο είναι να απεκδυθεί κανείς την ιστορία του σαν πανωφόρι, και τι βάρος έχει το να ξεχνάς».
γενική είσοδος: 10 € | φοιτητικό, άνω των 65: 8 € | μειωμένο εισιτήριο (άνεργοι, κάρτα ΣΕΗ, ΑΜΕΑ): 5 €
κείμενο: Jenny Erpenbeck | σκηνοθεσία: Σεβαστιάνα Αναγνωστοπούλου | σκηνικά: Αδριανός Ζαχαριάς | Κοστούμια: Μιράντα Θεοδωρίδου

από τον Ιανουάριο του 2016 ακολουθούν επίσης:
Live act | Α Victim of Society
Το φασαριόζικο, ροκ εν ρολ ντουέτο σε μια συναυλία έκπληξη! Το υπόλοιπο line up θα ανακοινωθεί σύντομα.

4 solo χορού | επιμέλεια: Λενιώ Κακλέα
H διεθνούς φήμης χορογράφος συντονίζει 4 solo χορού τα οποία παρουσιάζει σε έλληνες και γάλλους προσκεκλημένους δημοσιογράφους, αλλά και στο κοινό.

Διήμερο φεστιβάλ αυτοσχεδιασμού | Silent Mov
Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Βασίλης Τζαβάρας και Γιάννης Βαξεβάνης (Silent Move) διοργανώνουν ένα διήμερο φεστιβάλ οπτικού και μουσικού αυτοσχεδισμού με διακεκριμένους καλλιτέχνες και ατρόμητους αυτοσχεδιαστές.

Οικογένεια | Εσωτερικά τοπία | προβολή ταινιών του πρώτου σεμιναρίου του Χρήστου Καρακέπελη
Προβολή των ταινιών που δημιουργήθηκαν στο πρώτο σεμινάριο δημιουργικού ντοκιμαντέρ του Χρήστου Καρακέπελη στο ΚΕΤ, την περίοδο 2014 – 2015. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη και τους δημιουργούς.

Θεατρική παράσταση για εφήβους | Δέσποινα Αναστάσογλου & Δημήτρης Αγαρτζίδης
Μια παράσταση για εφήβους βασισμένη στο διήγημα «Emma Zunz» του Χ. Λ. Μπόρχες, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Αναστάσογλου και Δημήτρη Αγαρτζίδη. Ερμηνεύουν: Βίκυ Κατσίκα, Μαρία Κοντογούρη.

Sound Acts | φεστιβάλ | music performance identity
Για δεύτερη φορά στο ΚΕΤ, μια συνάντηση, ένα φεστιβάλ, ένα συμπόσιο καλλιτεχνών ήχου και ακαδημαϊκών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που κινούνται γύρω από τις έννοιες της performance και της ταυτότητας.

Στη χώρα μου, λένε ότι το Τσερνόμπιλ είναι ένα δέντρο που μεγαλώνει | Θέατρο | Δημήτρης Αλεξάκης | Φωτεινή Μπάνου
Ένα θεατρικό κείμενο του Δημήτρη Αλεξάκη με αφορμή το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ, σε σκηνοθεσία της Φωτεινής Μπάνου.

Στρατηγικές επιβίωσης* | Βίκυς Αδάμου | devised theater
H αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που άκουγε φωνές. Η ζωή της Έιμι θα αρχίσει και θα τελειώσει πολλές φορές. Στα δεκαεπτά της της μίλησαν τα πουλιά… και ένα δέντρο.
Παίζοντας στη γειτονιά της Κυψέλης | εμψυχώτρια: Μαριέττα Σπηλιοπούλου |
Δωρεάν σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους με στόχο τη διαδραστική μάθηση, τη μεταξύ τους γνωριμία και τη δημιουργική σύμπραξη των νέων ανθρώπων που κατοικούν στην ευρύτερη γειτονιά της Κυψέλης.
_
Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα
Τηλ: (00 30) 213 00 40 496
Κινητό: (00 30) 69 45 34 HYPERLINK «http://69.45.34.84/»84 45
Πρόσβαση
Αυτοκίνητο: άνετο παρκάρισμα.
Λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8
Τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4
ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (12 λεπτά με τα πόδια)

Advertisements