Η αφαιρετική μέθοδος – βαθύ σκούρο μπλε

Το eyelands δημοσιεύει ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο της Γεωργίας Πετούλη-Γλάρου που κυκλοφόρησε πρόσφατα

  «Η κάστα»

 Οι προβολείς στην αίθουσα των αποφάσεων ήταν όλοι αναμμένοι. Στη μέση του δωματίου δέσποζε ένα λευκό μαρμάρινο τραπέζι σε σχήμα οβάλ. Ο ένας τοίχος είχε καλυφθεί για ν’ απεικονίσει με ανάγλυφο σχήμα τη Γη, σε μαύρο χρώμα. Το πάτωμα διακοσμούσαν λευκοί γρανίτες με μαύρα κύματα. Γύρω από το τραπέζι της συνεδρίασης υπήρχαν επτά μαύρες, βελούδινες καρέκλες. Επτά οι επικεφαλής της «κάστας», επτά δισεκατομμύρια και ο πληθυσμός της Γης.

Μπήκαν μέσα στη φωτισμένη αίθουσα και έκατσαν στις θέσεις τους.

Ο γηραιότερος σηκώθηκε και διάβασε:

«Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία, η απόφαση βγήκε ομόφωνα και χωρίς ενστάσεις. Η επιτακτική ανάγκη της μείωσης του ανθρώπινου γένους θα επιτευχθεί με νέες μεθόδους. Το πλάνο και η υλοποίηση του σχεδιασμού συνοψίζονται ως εξής:

»Σκοπός: Η μείωση πληθυσμών. Μέθοδος: Η αφαιρετική, με απότομη παρέμβαση σε βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, σε τρία στάδια, στοχεύοντας στη διατάραξη της ανθρώπινης ισορροπίας και την απουσία οποιασδήποτε μορφής αντίστασης. Μέγεθος στατιστικού δείγματος: 0.000000001%. Διάρκεια δοκιμαστικής περιόδου ανά δείγμα: Δύο εβδομάδες. Κόστος απώλειας: Μηδενικό».

Χειροκρότησαν. Πριν αποσυρθούν, ενημερώθηκαν:

«Κύριοι, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ‒ οι κυβερνήσεις των χωρών που χρειάζεται να εμπλακούν, δέχτηκαν με προθυμία να συνεργαστούν και να συμβάλλουν σε αυτή την ιδέα».

Πλάτων: «Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνον που εσφαλμένα πιστεύει πως είναι ελεύθερος».

Λίγα λόγια για το βιβλίο : H «Αφαιρετική Μέθοδος- Βαθύ σκούρο μπλε» είναι ένα βιβλίο που γράφτηκε με γνώμονα τον άνθρωπο και την «περίεργη εποχή» που διανύει. Ένας έρωτας που έχει τιμή πώλησης συναντάει ένα νεαρό κορίτσι στη μικρή πόλη του Όρλεν της Μεγάλης Βρετανίας. Δεν είναι απλά μια ιστορία συνωμοσίας και εξαπάτησης, είναι μια πρωτότυπη ιστορία που όσο εξελίσσεται στον χώρο και χρόνο τόσο πιο πολύ αλυσοδένει τον αναγνώστη με τους ήρωες και τους χαρακτήρες τους, βιώνοντας μια σειρά από έντονα συναισθήματα, απρόβλεπτα γεγονότα και ανατροπές.

Η Γεωργία Πετούλη, το γένος Γλάρου, σπούδασε στο ΑΠΘ, ζει στην Αθήνα και  εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος. Το 2015 κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Bridge Γυναικών Ελλάδος και στη συνέχεια αφιερώθηκε με πάθος στη συγγραφή. «Η Αφαιρετική Μέθοδος» είναι το πρώτο βιβλίο που έγραψε και είναι ένα κοινωνικό ερωτικό μυθιστόρημα συνωμοσίας. Βρίσκει γοητευτικό να περιγράφει χαρακτήρες και καταστάσεις εντός και εκτός πραγματικότητας και πιστεύει ότι η συγγραφή πρέπει να είναι ανυπάκουη, τολμηρή και απρόβλεπτη. «Όταν η φαντασία συναντάει την πραγματικότητα, αποκτάς το δικαίωμα να ανατρέψεις τα πάντα, ακόμα και την ίδια τη φαντασία»

Advertisement